saptamana trecuta , de joi dupa masa pana duminica seara am fost pe dunare . am stat in zona eselnita- mai exact in ogradena. in zona se prinde la pluta carasel , platicuta , dimineata si seara . de asemenea , am vazut f multi pescari cu barci pe mijlocul dunarii , care pescuiau la somn la clonc .
am fost la pod la mraconia in fiecare seara la somn . la buchet de rame negre , am luat numai " moace" care nu trec de kil . se poate pescui atat de pe cele 2 pontoane de langa pod cat si de pe pod de sus . in prima seara au fost niste timisoreni care au dat la goanga si au luat vreo 2 bucati mai rasarite , peste 3 kg fiecare .
am avut barca la noi si am tatonat intr-o dimineata toata bucata de la pod pana unde incepe deschiderea lacului , cu voblere , jiguri ... apa f adanca..20..30 m agatatori multe si obstacole , insa nici un salau , nici un somn nu am luat .
seara , pe la ora 19.00 am urcat la coada lacului unde se varsa paraul Mraconia in lac . Acolo paraul se desparte in 2 canale care se unesc in rau . am coborat din barca ( apa putin peste genunchi - e platou ) si am tatonat zona dintre varsarea celor 2 canale la lingurite , voblere , muste. Am prins catziva bibani frumosi la lingurite , insa spectacolul l-am avut la mustele artificiale legate pe carlige no 14 , pescuite in stil taparina cu cate 2 carlige si cu buldo ... am prins rosioara , clean ... aproximativ 7..8 kg de caciula . Cleni la sfert de kil...chiar trecuti de kil , faceau ravagii in randul mustelor . nu-i mai pun la socoteala pe cei trecuti de 20..25 cm , care dadeau la fiecare lansare si care i-am eliberat. majoritatea i-am prins pe langa mal , la apa mica , de maxim 3 palme . colegii au prins si la apa mai adanca cleni maricei , la rotative .
Am incercat sa urcam cu barca si pe brate ,mai sus . plin de clean , insa barca fiind mare , facea totusi galagie si am renuntat la idee .
Pe lac , plescaiturile de avat nu incetau nici un moment , insa nu am avut parte de niciunul , fiind puzderie de maruntis ceea ce nu le dadea nici o sansa naluciloar noastre .
zona extraordinara , superba chiar , de iesit la iarba verde cu cortul , dar si loc f bun de pescuit .
O sa revin si cu ceva foto facute intr-una din zile ... aparatul l-am luat doar cand am fost in plimbare pe lac , deoarece nu am vrut sa-l dau momeala la pesti
![smile :)](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/1.gif)