dilema okuma axeon vII sau pl860???
Moderatori: gor965, florentiniuga
dilema okuma axeon vII sau pl860???
asta e probl nush intre ce mul sa aleg leam pus pe amundoua pe bete(pokee ultra team carp 3.60 3.5lb)si pe pupa amundoua ptr mn nu ar conta dar prefer niste sfaturi inainte de a da bani si dupa sami para rau.astept pareri si sfaturi multumesc
Re: dilema okuma axeon vII sau pl860???
diferenta de angrenaje nu cred ca este, axeonul aseaza firul ceva mai bine si are pinten declansator, pl-ul are baitrunner dar tambur mai mic. eu personal arunc mai departe cu axeonul decat cu pl-ul, cu aceeasi lanseta... ca fiabilitate ramane de vazut. pl-urile le am dela inceputul sezonului, vII-ul are abia 5-6 iesiri. problema cu pl-urile ar fi faptul ca aranjeaza nesatisfacator firul de 0.28, pe cand axeonul se descurca mai bine... daca modifici frana de la axeon, iti faci treaba la fel de bine ca si cu pl-urile, dar va fi mai placuta datorita cuplului superior (raport de 3.8 la 1 fata de 4 si ceva la 1). datorita diametrului mare al tamburului, vei recupera cel putin la fel de repede (3.8 rotatii de pick-up pe un tambur de 80 vor strange aproximativ 1 metru de fir la un tur de manivela)... sper ca te-ai lamurit de punctul meu de vedere...
stima !
stima !
este tot ceea ce nu poți vedea...
aron dan
aron dan
deci ce ai alege?sau care crezi casi merita banii mai bn spus?multumesc
din comoditate, pl-ul... e mult mai placuta ca mulineta per ansablu si implicit e mai comoda dpdv al pescuitului (are baitrunner) . daca urmaresti lanseuri putin mai lungi, mergi pe axeon si modifica frana fata.
este tot ceea ce nu poți vedea...
aron dan
aron dan
Daca nu poti fara baitrunner atunci i-ati pl 865, daca merge si fara, axeon v2 mai ales ca pt cativa lei in plus le poti modifica cu frana rapida care poate tine loc si de baitrunner. .
am mai gasit azi ceva cemi pl mult este de vb de Mulineta K-Karp Buller XC 8000 stie cineva despre ea are cineva cum se comporta?multumesc
Decat PL mai bine Axeon VII. Axeon VII e o mulineta mult mai serioasa decat PL.
PL are finisaje jenante,Axeon e superb lucrata si e mai solida.
Cine le-a vazut live pe amandoua si a avut ocazia sa le compare cred ca stie la ce ma refer.Axeon pare sa fie cu cel putin o clasa peste PL.
Daca ar trebui sa aleg intre astea doua as alege Axeon VII +convertoare baitrunner(30lei/buc).
PL are finisaje jenante,Axeon e superb lucrata si e mai solida.
Cine le-a vazut live pe amandoua si a avut ocazia sa le compare cred ca stie la ce ma refer.Axeon pare sa fie cu cel putin o clasa peste PL.
Daca ar trebui sa aleg intre astea doua as alege Axeon VII +convertoare baitrunner(30lei/buc).
Convertoarele alea nu prea isi merita banii..mai bine bucsa pt frana rapida.