Hai ca am ajuns pe camp cu topicul asta.
M-am gandit la o varianta de a perfectiona putin cupa facuta din sticla PET.
Pentru a se apropia de cupele din comert ca parametrii aceasta trebuie sa aiba bretelele cat mai subtiri ( aprox. 15mm latime ) . Problema apare prin faptul ca la aceasta dimensiune materialul cedeaza usor.
Aici am gasit o solutie : Firul trece liber prin gaura ( data cu un cui incins cum spunea si George ) de unde se lega initial , se leaga de gatul sticlei , iar apoi trece prin cealalta gaura a cupei. In felul acesta firul intareste tot ansamblul.
Am sa incerc un desen ...
Catapulta de nadire 0(zero) bani !
- Dan Mitranescu
- Partener
- Dan Mitranescu
- Partener
Re: Catapulta de nadire 0(zero) bani !
Cam asa arata traseul firului.
In felul acesta se pot subtia bretelele , cupa se intoarce mai repede in aer , iar bulgarele nu mai preia fortele de frecare ale acesteia cu aerul , implicit a firului lansetei care bate pe inele. Cu cat se desprinde mai repede cu atat se duce mai departe.
In felul acesta se pot subtia bretelele , cupa se intoarce mai repede in aer , iar bulgarele nu mai preia fortele de frecare ale acesteia cu aerul , implicit a firului lansetei care bate pe inele. Cu cat se desprinde mai repede cu atat se duce mai departe.
- Fişiere ataşate
-
- cupa nadit.JPG (15.11 KiB) Vizualizat de 1640 ori
- Dan Mitranescu
- Partener
Si inca o gresala pe care am sesizat-o :
Nu folositi fire groase ( gen 0,40 ) pe cupa de nadit chiar daca aparent este un plus de siguranta.
Firul gros are o frecare mult mai mare cu inelele lansetei si in felul acesta prelungeste timpul pana la eliberarea bulgarelui din cupa . Folositi un 0,25 cu inaintas textil de max. 7m .
Apoi cu un sfat de la o persoana avizata, certificata si antrenata in aruncari ( ) puteti sa cresteti distanta la care puteti momi.
Nu folositi fire groase ( gen 0,40 ) pe cupa de nadit chiar daca aparent este un plus de siguranta.
Firul gros are o frecare mult mai mare cu inelele lansetei si in felul acesta prelungeste timpul pana la eliberarea bulgarelui din cupa . Folositi un 0,25 cu inaintas textil de max. 7m .
Apoi cu un sfat de la o persoana avizata, certificata si antrenata in aruncari ( ) puteti sa cresteti distanta la care puteti momi.
- Aruncatoru
- utilizator
Multumesc mult domnu Mitranescu...stim cine este acea persoana...nu mai am nevoie de nici o prezentare ...Dan Mitranescu scrie: Apoi cu un sfat de la o persoana avizata, certificata si antrenata in aruncari ( ) puteti sa cresteti distanta la care puteti momi.
NICI O BARCUTA DE NADIRE NU E CA O LANSARE IN NESTIRE
Maistru Aruncator in Cadrul A.L.L.F.P.B. S.A. (Academia de Lanseuri Lungi Fara Precizie Bucuresti)
Maistru Aruncator in Cadrul A.L.L.F.P.B. S.A. (Academia de Lanseuri Lungi Fara Precizie Bucuresti)
aruncatorule tata, nu te mai face ca ploua ne-ntrecem sau nu ? hai ca vreau un bob de orez cu autograf
este tot ceea ce nu poți vedea...
aron dan
aron dan
Foarte bine gandit. (asa le-am facut si eu in ultima vreme)Numai ca eu folosesc un fir textil destul de gros,de 45lb parca si cel principal de 0,35 Carp Expert Carbon.Dan Mitranescu scrie:Hai ca am ajuns pe camp cu topicul asta.
M-am gandit la o varianta de a perfectiona putin cupa facuta din sticla PET.
Pentru a se apropia de cupele din comert ca parametrii aceasta trebuie sa aiba bretelele cat mai subtiri ( aprox. 15mm latime ) . Problema apare prin faptul ca la aceasta dimensiune materialul cedeaza usor.
Aici am gasit o solutie : Firul trece liber prin gaura ( data cu un cui incins cum spunea si George ) de unde se lega initial , se leaga de gatul sticlei , iar apoi trece prin cealalta gaura a cupei. In felul acesta firul intareste tot ansamblul.
Am sa incerc un desen ...
Cu acest tip de catapulta bulgarul se elibereaza in primii 20m de aceea nu prea am acordat mare atentie formei pe care o are cupa.M-a interesat numai sa fie rezistenta.(brate groase,fir gros,vartej mare,etc.)
Dle Mitranescu sa stiti ca faceti o nada pentru crap foarte buna numai ca prin Vaslui se gaseste foarte rar in magazinele de profil,poate se schimba ceva....