Catapulta de nadire 0(zero) bani !
Catapulta de nadire 0(zero) bani !
O metoda simpla si la indemana oricui de aruncat nada la distanta fara mare cheltuiala,practic te costa 50 bani costul unei agrafe cu vartej si atat,fata de alea din comert de 30-40 lei.Iti trebuie un pet gol de 2,5 litri de preferat apa minerala Perla Harghitei si se procedeaza astfel: se decupeaza filetul de la dop apoi cu un foarfece se decupeaza forma ce o vezi in poza.se dau 2 gauri cu un perforator pe mijlocul aripelor si se leaga cu un fir textil mai gros(0,4).Iti trebuie o lanseta de 3,5 metri nu neaparat de firma dar cu rezistenta cam de 250 gr cu varf gros,o mulineta mai solida si nu neaparat noua ,100 metri de fir monofilament de 0.4 pe tambur de care sa legi un inaintas de 6 metri fir textil de 0,3 si cam atat.bulgarii de nada se fac de marimea unui mar potrivit dar cel mai bine vezi facand proba pe balta.incercati si o sa vedeti efect maxim cu bani putini.Fir intins
Ultima oară modificat 27 Iul 2011, 21:01 de către cris_ti76, modificat 1 dată în total.
Re: Catapulta de nadire 0(zero) bani !
Gurile sunt mai rezistente daca nu le dai prin perforare ci prin topire cu un cui incins !
p.s.
La un fir de 0.40, nu cred ca mai ai nevoie de inaintas !...si nici de 100 m de mono, n-ai nevoie la catapulta !
p.s.
La un fir de 0.40, nu cred ca mai ai nevoie de inaintas !...si nici de 100 m de mono, n-ai nevoie la catapulta !
mai existe cazuri cand bulgarii de nada daca sunt facuti prea moi se pot lipi si nu se desprind la aruncare de asta trebuie 100m de fir! Inaintasul de textil e mult mai rezistent decat firul mono de 0.4,la bulgari de nada mai mari firul mono poate ceda pe cand textilul nu...faci cum crezi eu stiu din experienta!.
- Fişiere ataşate
-
- bulgari-nada-crap.jpg (17.09 KiB) Vizualizat de 3711 ori
- IULIAN C
- carpZone team
Mi-aduc aminte ca nici nu prea existau prin Romanica asemenea catapulte...erau 2 tipuri dar la niste preturi fabuloase...cand Florentin in tr-o emisiune Infopescar...prin 2008 cred prezenta o asemenea catapulta din PET facuta de el!
Ideea e urmatoarea: cu cat apar mai multi care isi fac,mai multi producatori cu acelasi produs...asta duce la un lucru mai mult decat bun pentru noi,anume ieftenirea!
Daca ne gandim bine...numai chineziisa copieze ieftin orice?Noi de ce sa nu ne facem viata mai ieftina?
Cristi !
Ideea e urmatoarea: cu cat apar mai multi care isi fac,mai multi producatori cu acelasi produs...asta duce la un lucru mai mult decat bun pentru noi,anume ieftenirea!
Daca ne gandim bine...numai chineziisa copieze ieftin orice?Noi de ce sa nu ne facem viata mai ieftina?
Cristi !
SISTEMUL DE VALORI N-O SA MI-L SCHIMB NICIODATA
Pe baltile unde ma duc eu majoritatea folosesc catapulte din astea facute din PET-uri.Eu le folosesc de prin 2008.Nici nu detin alt tip de catapulta.
Cu o lanseta de somn Penn Never Crack Big Fish cu putere de 150-700gr aruncat bulgarii aproape cat mingea de tenis la 75-85m.Cu o lanseta dedicata probabil ca se poate si mai mult.
Cu o lanseta de somn Penn Never Crack Big Fish cu putere de 150-700gr aruncat bulgarii aproape cat mingea de tenis la 75-85m.Cu o lanseta dedicata probabil ca se poate si mai mult.
corect, de ce sa dai o gramada de bani doar pentru numele unui mare producator de accesorii de pescuit cand exista si alte solutii mult mai ieftine,trebuie doar sa incerci...Nu am copiat pe nimeni si nu e inventia mea , doar am dat o solutie ieftina de aruncat nada fara a cheltui multi bani,sorry daca am suparat pe cineva. Fir intins !
- Dan Mitranescu
- Partener
1. Care este "numele unui mare producator de accesorii de pescuit" care apare pe cupele de nadit ?cris_ti76 scrie:corect, de ce sa dai o gramada de bani doar pentru numele unui mare producator de accesorii de pescuit cand exista si alte solutii mult mai ieftine,trebuie doar sa incerci...Nu am copiat pe nimeni si nu e inventia mea , doar am dat o solutie ieftina de aruncat nada fara a cheltui multi bani,sorry daca am suparat pe cineva. Fir intins !
2. Cu aceasta cupa de nadit prezentata mai sus se poate nadi la 140 -160m ?
3. Bulgarii nu se lipesc ... asa se comporta cupa prezentata !
4. O cupa care arunca bulgarii pana la 160m , care se recupereaza usor , care nu permite lipirea bulgarilor chiar daca sunt moi , care se "intoarce" in maxim 15m ,care nu se rupe cand este lumea mai draga , care pluteste si se poate recupera daca se rupe, care ocupa un spatiu infim la transpor fara riscuri de a fi distrusa ... costa 20 lei . Daca un plic de ace costa o avere ...
Si eu sunt adeptul lucrurilor ieftine din pescuit care fac acelasi lucru cu cele scumpe , dar in acest topic se face o confuzie .
Si care-i cupa aia cu care naditi la 160m?Nu de alta dar majoritatea nu pot nici sa arunce cu plumb la distanta asta ce sa mai discutam de nadit.La 160m folosesc barca sa barcuta.Plantezi si momesti.Cam asta e realitatea pe balta.
Vreau sa vad si eu cum dvs naditi la 160m cu cupa.
Una e sa arunci cu plumb si fir de 0,20 160m si alta e sa arunci un bulgare de nada la distanta asta.
Ori am inteles eu ceva gresit,ori 99,99% din pescari nu stiu sa arunce cu cupa.
Nu de alta dar stiu destula lume care arunca mult mai bine decat mine si folosesc "cupe" dar la distante din astea sf nimeni nu nadeste cu catapulta/cupa si cu lanseta de nadit.
Altceva,bulgarii nu se lipesc de cupa aia ieftina din PET.Chiar si lipicioase,bulgarii se desprind usor si cupa aia din PET se si recupereaza destul de usor.
Cat despre cupa care se rupe sau nu o mai poti recupera...faci alta,e moka.
Vreau sa vad si eu cum dvs naditi la 160m cu cupa.
Una e sa arunci cu plumb si fir de 0,20 160m si alta e sa arunci un bulgare de nada la distanta asta.
Ori am inteles eu ceva gresit,ori 99,99% din pescari nu stiu sa arunce cu cupa.
Nu de alta dar stiu destula lume care arunca mult mai bine decat mine si folosesc "cupe" dar la distante din astea sf nimeni nu nadeste cu catapulta/cupa si cu lanseta de nadit.
Altceva,bulgarii nu se lipesc de cupa aia ieftina din PET.Chiar si lipicioase,bulgarii se desprind usor si cupa aia din PET se si recupereaza destul de usor.
Cat despre cupa care se rupe sau nu o mai poti recupera...faci alta,e moka.
- Aruncatoru
- utilizator
Hai noroc cumetre . Am mici nedumeriri , poate ma poti ajuta .cris_ti76 scrie:O metoda simpla si la indemana oricui de aruncat nada la distanta fara mare cheltuiala,practic te costa 50 bani costul unei agrafe cu vartej si atat,fata de alea din comert de 30-40 lei.Iti trebuie un pet gol de 2,5 litri de preferat apa minerala Perla Harghitei si se procedeaza astfel: se decupeaza filetul de la dop apoi cu un foarfece se decupeaza forma ce o vezi in poza.se dau 2 gauri cu un perforator pe mijlocul aripelor si se leaga cu un fir textil mai gros(0,4).Iti trebuie o lanseta de 3,5 metri nu neaparat de firma dar cu rezistenta cam de 250 gr cu varf gros,o mulineta mai solida si nu neaparat noua ,100 metri de fir monofilament de 0.4 pe tambur de care sa legi un inaintas de 6 metri fir textil de 0,3 si cam atat.bulgarii de nada se fac de marimea unui mar potrivit dar cel mai bine vezi facand proba pe balta.incercati si o sa vedeti efect maxim cu bani putini.Fir intins
De ce Perla Harghitei ? De ce nu Albacher ?... ca e ieftina si multa . Vorba lu' Gogu Steriade , mai bine burtos de bere decat cocosat de munca.
Tu crezi ca improvizatia asta iti rezista la mai mult de 10 bulgari aruncati ? Daca da , o sa te rog sa-mi faci si mie una. Vreau ca la urmatorul concurs SA-MI BAG... bulgarii in balta la minim 200 de metrii ... nu intentionez sa arunc la punct fix...chiar daca arunc 4 standuri mai la stanga sau mai la dreapta ma asez in scaun , bag repede 25 de eugenii si ma fac ca ploua ...m-ai inteles?
Ce inseamna marimea unui mar potrivit ? Am vazut la piata niste mere verzi si frumoase dar cred ca unu avea minim 800 de grame . Mari vere , cat o capatana de om . Daca ii desenezi ochi, nas , gura , juri ca e Mark Hatchinson.
Deci cat zisesi ca ma costa? o sticla de Albacher de 6 lei ( o golim impreuna? ) , o agrafa cu vartej (aici imi pare rau dar nu pot socoti la 50 de bani , sunt aruncator de competitie , am sa caut niste agrafe Korda sau Fox , chiar nu intentionez sa am surprize neplacute in timpul concursului) plus minus 20 de lei un set ( englezii astia nu vor sa vanda la bucata , mor de nervi ) ...manopera ta (probabil alta sticla de albacher...si e chiar buna in cazul in care nu reuseste decupajul la prima sticla).
Deci per total 6+20+6=32.
Buna treaba.
P.S. La tot atelajul asta , optional , pot atasa o luneta cu vedere pe noapte?
NICI O BARCUTA DE NADIRE NU E CA O LANSARE IN NESTIRE
Maistru Aruncator in Cadrul A.L.L.F.P.B. S.A. (Academia de Lanseuri Lungi Fara Precizie Bucuresti)
Maistru Aruncator in Cadrul A.L.L.F.P.B. S.A. (Academia de Lanseuri Lungi Fara Precizie Bucuresti)
Ce comic esti...
O cupa din aia te costa...un PET aruncat in iarba de un alt pescar,40cm fir textil gros si un vartej ieftin si gros din piata.Iti garantez ca rezista la minim 2 partide,depinde cat o folosesti si cat de bine e lucrata.E lucru de 5min sa faci una noua.
Daca vrei sa nadesti la 200m...ia-ti barca.
O cupa din aia te costa...un PET aruncat in iarba de un alt pescar,40cm fir textil gros si un vartej ieftin si gros din piata.Iti garantez ca rezista la minim 2 partide,depinde cat o folosesti si cat de bine e lucrata.E lucru de 5min sa faci una noua.
- Aruncatoru
- utilizator
Sunt comic? Iti place de mine nu?Neamtul scrie:Ce comic esti...
La ce concurs ma lasa cu barca prietene?
La concurs pescuiesti acolo unde iti permite echipamentu si conditia fizica,oricum nu la 200m .Nu vei arunca tu niciodata cu o cupa 200m si asta o sti foarte bine profesionistule.
- Aruncatoru
- utilizator
Numa urmareste viitoarele concursuri ....ai sa auzi de mine ...ARUNCATORU' este numele meuNeamtul scrie:La concurs pescuiesti acolo unde iti permite echipamentu si conditia fizica,oricum nu la 200m .Nu vei arunca tu niciodata cu o cupa 200m si asta o sti foarte bine profesionistule.
.. fac si eu una si cu banii economisiti astfel o sa-mi iau vreo 1o-15 bile solubile ...m-am scos!!