inaintas
Moderator: florentiniuga
- georgemarian
- Veteran
inaintas
am sunat astazi un prieten care lucra in bucuresti sa treaca sa imi ia un fir pt inaintas...poza poate va spune mai multe...este bun?prea subtire?0,18 este grosimea...
Re: inaintas
Nu vad bine in poza...rezistenta e de 12 lbs ?
- Alexandru Mihai
- Veteran
George...0,30...nu 0,18,,,pentru înaintaș.
Eu intrebam ce e trecut in dreptul lui 12 ala care se vede pe rola ...Lbs sau Kg ! Daca sunt kg.(ar insemna 25 lbs) si daca nu arunca cu plumbi peste 95 gr, e suficient si textilul de 0.18 ! Stiu ca voi v-ati obisnuit precum la concursurile de casting, cu inaintas de 50 lbs si 0.30 in diametru , dar nu toata lumea agreaza sa rupa lansetele cu 140 gr. si sa aiba inaintasul mai gros decat linia principala !Alexandru Mihai scrie:George...0,30...nu 0,18,,,pentru înaintaș.
p.s.
Eu am pe linia de 0.25 inaintas de 0.18 (rezistenta 14 kg) si cu plumb de 85 gr, nu-l pot rupe !...poate doar daca schimb betele si le fac bici !
Eu am un pitic. Nu-mi plac inaintasii care sunt mai subtiri decat linia principala.
I Fish. Therefore I am.
- georgemarian
- Veteran
12 kg scrie....si l-am luat degeaba? bine eu nu arunc asa puternic ca dvs...pescuiesc cu momitor cel mai des de 50 gr,40...plus pasta de pe el,linia este de 0,28
- crazy crap
- membru activ
Salut. Daca textilul de 0.18mm e bun, eu folosesc tot aceiasi grosime pe mulinete ,,combinat" cu fire mono de 0.28 si 0.30 si folosesc plumbi de 100-120 gr si niciodata nu l-am rupt. numai binegeorgemarian scrie:12 kg scrie....si l-am luat degeaba? bine eu nu arunc asa puternic ca dvs...pescuiesc cu momitor cel mai des de 50 gr,40...plus pasta de pe el,linia este de 0,28
- georgemarian
- Veteran
multumesc...max tu ce zici?dl gor965?daca nu vad eu ce fac si ....sa nu ma intelegi gresit crazy crap dar vreau mai multe pareri:D
- crazy crap
- membru activ
George stai linistit nu e nici o problema si eu sunt curios ce sfat o sa iti dea profesionistii.numai binegeorgemarian scrie:multumesc...max tu ce zici?dl gor965?daca nu vad eu ce fac si ....sa nu ma intelegi gresit crazy crap dar vreau mai multe pareri:D
- Alexandru Mihai
- Veteran
0,18 cu rezistenta de 12 kg e ok, nu l-ai luat degeaba.georgemarian scrie:multumesc...max tu ce zici?dl gor965?daca nu vad eu ce fac si ....sa nu ma intelegi gresit crazy crap dar vreau mai multe pareri:D
Eu unul folosesc 0,30 mm.
Pai daca rezistenta e corect trecuta iar firul e "proaspat" nu o sa ai mari probleme cu el...mai ales ca zici ca nu esti vre-un super aruncator ! Daca totusi se rupe, renunta in al mai folosi ca inaintas si ia-ti eventual ceva mai gros sau mai indicat la treaba asta ...ceva de genul lui Sufix Balistic, de 35 lbs !georgemarian scrie:multumesc...max tu ce zici?dl gor965?daca nu vad eu ce fac si ....sa nu ma intelegi gresit crazy crap dar vreau mai multe pareri:D
Eu sunt curios sa vad care-s profesionistii ! Se presupune ca astia castiga bani din chestiile astea legate de Longcast !crazy crap scrie: George stai linistit nu e nici o problema si eu sunt curios ce sfat o sa iti dea profesionistii.numai bine
Depinde acum de ce fel de textil de 0.30 folosesti !Alexandru Mihai scrie: 0,18 cu rezistenta de 12 kg e ok, nu l-ai luat degeaba.
Eu unul folosesc 0,30 mm.
Unul dintre cele mai bune fire textile folosite ca inaintas este Berkley Whiplash Pro ! La un diametru de 0.17 mm tine 45 de lbs (22 kg), iar la un diametru de 0.28 mm are rezistenta de 100 lbs (45 kg) !
Pe vremuri, vechiul Whiplash avea o buba, in sensul ca taia orice pastila de inel care nu era de calitate ! Acum mai toate lansetele de la calitate medie in sus, au inele ceramice bune iar noul Whiplash Pro este inpregnat in silicon si aluneaca altfel pe acestea !
Nu e chiar un pitic,asa este indicat.Respect!pharaoh scrie:Eu am un pitic. Nu-mi plac inaintasii care sunt mai subtiri decat linia principala.
De ce asa este indicat ? ...iese nodul mai mic ...zboara mai bine linia in aer... arunci mai in forta decat o faci cu un inaintas mai subtire decat linia principala ? ! E valabil ptr. orice tip de inaintas ?bebe2011 scrie:Nu e chiar un pitic,asa este indicat....pharaoh scrie:Eu am un pitic. Nu-mi plac inaintasii care sunt mai subtiri decat linia principala.
In primul rand,dupa perere mea si nu numai,rezistenta la nod este mai mare.Personal,eu cred ca si nodul,umezit corespunzator,se strange si arata mai bine atunci cand folosesti un inaintas mai gros decat linia.Nu pot sa-mi dau cu parerea daca arunci mai mult sau mai putin pentru ca n-am folosit niciodata inaintas de aceeasi grosime,sau mai subtire decat linia,dar un inaintas mai gros imi da o doza de siguranta in plus la aruncare.Eu folosesc acelasi textil pe care-l pomeneai si tu,Sufix Balistic, dar cred ca e valabil pentr orice tip de inaintas.Cu respect!
- crazy crap
- membru activ
Salut. Gor965 sincer nu am facut nici o aluzie referitoare la bani, poate m-am exprimat eu gresit dar am vrut sa spun ca: profesionisti = pescari cu multa experienta in domeniu care pot sa ofere un sfat bun, celui in necunostinta de cauza, din prisma omului care a folosit produsele dezbatute in topic sau cel putin le cunoaste indeaproape. numai bine si fire intinse