Echipament minim necesar-pescuit delta-rapitori

Moderatori: gor965, florentiniuga

Scrie răspuns
DanT
junior
junior

Echipament minim necesar-pescuit delta-rapitori

Mesaj de DanT » 11 Iul 2011, 13:59

Salut,

Ma numesc Dan si vreau sa o comit vara asta si as ajung pt prima oara in delta. Mentionez ca nu am dat decat la bat pe balta si putin pe rau dar tot la varga. Nu imi fac mari iluzii pentru ce va urma :)
Dispun de un buget de 400-500 ron in care vreau sa incapa lanseta+mulineta+fire +ace+alte accesorii .
Nu am clar in cap cum trebuie sa arate exact o linie pt rapitori. Din ce am inteles in zona (Murighiol o sa fiu cazat dar o sa ne ducem pe canale), pot intalni caras / platica / crap - pt care m-am gandit sa vin cu batul meu de 4 m .. nu e cine stie ce dar nici nu alerg dupa kgrame de peste...se traga in prima faza :D ; si ca rapitori ceva stiuca si biban pt care m-am gandit sa imi iau o lanseta .
Problema e ca nu stiu ce sa aleg :) . Va rog sa ma ajutati cu cateva exemple ,ce adunate ca pret sa se opreasca in buget.

Multumesc.

Neamtul
Veteran
Veteran

Re: Echipament minim necesar-pescuit delta-rapitori

Mesaj de Neamtul » 12 Iul 2011, 00:01

Salut.
Cum vrei sa pescuiesti la rapitor?La artificiale sau la pestisor viu?Altfel spus,spinning sau stationar?
Cate bete,mulinete?Minciog?Carbon,grafit,fibra de sticla?
Dupa ce ne spui exact ce vrei o sa te sfatuim cat de bine putem. :)

DanT
junior
junior

Mesaj de DanT » 12 Iul 2011, 09:55

Artificiale , 1 buc lanseta 1 buc mulineta , fir ace etc , fara minciog macar sa fie cazul dar nu am de gand sa iau peste acasa :) ; la material din ce stiu eu fibra e cam grea si e pt pesti mai mari , inclin spre carbon . Ce va mai rog : sa imi ziceti de la varful lansetei spre ac ordinea cum vin puse , am cautat ceva poze dar nu erau explicite sau erau pt pescuit stationar cu pesti vi . Daca mai aveti neclaritati va raspunt cat pot de repede . Plec in jur de 12 aug si sper ca pana atunci sa am tot ce imi trebuie.

Multumesc,
Dan.

Neamtul
Veteran
Veteran

Mesaj de Neamtul » 16 Iul 2011, 08:56

Dupa ce specii vrei sa dai ?
eu in primul an de pescuit la artificiale foloseam o lansea Cormoran Black Bull in combinatie cu o Shimano Catana marimea 2500.O alt varianta buna ar fi de exemplu o Daiwa Megaforce sau Exceler sau Heartland cu o mulineta Okuma(ptr. raportul calitate/pret).Un astfel de ansamblu costa in jur de 350-400lei.Daca mai ai macar 100lei pentru fir si cateva jiguri,silicoane(pesti de guma)si vreo doua ,trei rotative eu zic ca e suficient pentru inceput.

Cu acest ecjhipament poti sa pescuiesti la clean,avat,salau si stiuca.Nu exceleaza in nimic dar pentru incepuit e foarte ok.

DanT
junior
junior

Mesaj de DanT » 18 Iul 2011, 14:59

Ms de raspuns.

Pentru ca a trebuit sa aleg din ce avea pe stoc omul , mi-am luat un shimano nexave 2.10 CX + Procaster 2k , 2 seturi de shaduri , 3 oscilante , 1 rotativa mica pt clenii din zona mea , 4 strune , jiguri , textil de 15lb.

Acum intrebare :
momentan am : oscilanta-split ring-agrafa struna---------vartej struna---textil.

1)E bine legat textilul direct de vartejul de la struna ?

2)Apoi cand o sa dau la clean , scot struna , pun rotativa si dupa ea leg direct mono ? sau mai trebuie ceva intre ?

Ps. am tot vazut indicatii ca pentru spinning sa ai neaparat nevoie de ochelarii polarizati...merita? .. daca da gasesc ceva ok la 40-50 Ron?

Ms,
Dan

Neamtul
Veteran
Veteran

Mesaj de Neamtul » 18 Iul 2011, 23:04

1.Da,e binw.
2.La clean scoti struna si legi firul principalde vartejul rotativei.
3.Nu ai nevoie de ochelari polarizati.Ala-i ultimul accesoriu de care ai nevoie.Am avut ocazia sa folosesc si mi se pare ca nu merita banii.

colega
utilizator
utilizator

Mesaj de colega » 18 Iul 2011, 23:48

DanT scrie: am tot vazut indicatii ca pentru spinning sa ai neaparat nevoie de ochelarii polarizati...
Dan
Nu sunt obligatorii insa sunt foarte utili:
- sunt eficienti ca ochelari de soare, care in cazul tau se va reflecta si din apa, devenind obositor;
- poti detecta eventuale obstacole aflate sub apa, un bonus pentru navigat prin DD;
- te apara de curent in barca, atunci cand esti in mars.

Se spune ca in DD oscilanta face legea, chestie destul de verificata, asa ca ia-ti mai multe. Oricum, aia prinzatoare e prima pe care o pierzi... :D

Sa nu mergi fara aparat foto.

Scrie răspuns

Înapoi la “Undite si lansete”