boilies-dunare-crapi educati cu mamaliga si porumb...
Moderator: florentiniuga
- prof_badea
- junior
boilies-dunare-crapi educati cu mamaliga si porumb...
buna ziua...m-ar interesa o reteta de boilies ceva mai fara MIXURI , GELURI...ceva mai simplist,bazat pe o faina de malai ,un porumb...incerc sa devin pescar de dunare si boiliesurile din comert nu ma ajuta deloc...
Re: boilies-dunare-crapi educati cu mamaliga si porumb...
Imi sta pe limba sa intreb : De ce nu incercati sa deveniti pescar de Dunare, la mamaliga ?! Parerea mea e ca debutati gresit ! Pana o sa prindeti un crap salbatic cu niste bile "experimentale" o sa va treaca pofta de a devenii pescar de Dunare ! Incercati sa faceti o mamaliga simpla ,si cand se raceste luati bucati din ea , framantatile cu putina faina ,eventual puneti un ou , si din coca rezultata faceti bile pe care le puneti la fiert pana se ridica deasupra . .Cele cu ou daca le izbeshti de podea sar in sus precum mingiile de ping-pong.Sunt "galusti" de Dunare care rezista in curent si pe fir de par. In componenta fainii mai pot fii adaugate ,seminte de canari macinate ,scortisoara si faina de peste. Numai bine !
- prof_badea
- junior
mersi tare mult pentru sfaturi...vreau sa ma documentez bine in ideea ca in curand sper sa ma lipesc de un teren la dunare
Salut,prof_badea scrie:incerc sa devin pescar de dunare si boiliesurile din comert nu ma ajuta deloc...
de ce nu te ajuta Boiliesurile di comertz, este vorba de pret sau calitate ?
Nu prea asi crede ca Boilies pe baza de Fishmeahl sa nu scoata peste din Dunare.
Daca apuc sa ajung la anul acasa la Resita voi face o iesire de 3 zile la Dunare, si daca nu prind
crap la Boilies am sa-mi inchid firma
Un boilies numai pe baza de cereale cum il vrei tu, este o bomba de Hidrati de carboni. Aceste Boilisuri
isi au si ele avantajele lor, dar nu pe Dunare unde hrana naturala este din belsug.
Numai Bine
Bruno ,parca te si vad punand lacatul pe usa ...mama ei de treaba ...
Glumesc ,dar sa stii ca de cand citesc pe forumurile de pescuit la crap o singura data am aflat ca cineva (pe la Braila,parca) a prins un crap la boilies (ala a fost singurul ,dar avea 12 kg). Omul ,daca imi aduc aminte exact ,nu a nadit si recunostea ca a avut un noroc chior . Majoritatea care spun ca au prins la boilies pe Dunare ,recunosc faptul ca au pescuit in Delta Dunarii si nu pe cursul superior , zona unde curentul apei permite o nadire acceptabila...eu daca arunc in apa 1 kg de boiliies la Calarasi, unde pescuiesc ,dupa 24 de ore 500 gr ajung la Fetesti ! Cand stiu ca de zeci de ani de zile ,crapul de Dunare a tot mancat porumb si mamaliga ,pare mai mult o pierdere de timp si bani sa incerc sa-l obisnuiesc la boilies. Pescuitul la boilies e infinit mai comod decat la mamaliga, asta e clar ,dar lumea face raportul intre cantitatea capturata si costul nadei ...si-atunci mamaliga e in top .Cu 1 kg de malai ,acum se prinde mai mult peste decat cu 1 kg de bile ...daca urmarim insa calitatea nu cantitatea ,atunci bagam mana in buzunar , dam 10 kg de bile in apa ,prindem unul mare si-l facem invidios pe-ala cu malaiul !
Glumesc ,dar sa stii ca de cand citesc pe forumurile de pescuit la crap o singura data am aflat ca cineva (pe la Braila,parca) a prins un crap la boilies (ala a fost singurul ,dar avea 12 kg). Omul ,daca imi aduc aminte exact ,nu a nadit si recunostea ca a avut un noroc chior . Majoritatea care spun ca au prins la boilies pe Dunare ,recunosc faptul ca au pescuit in Delta Dunarii si nu pe cursul superior , zona unde curentul apei permite o nadire acceptabila...eu daca arunc in apa 1 kg de boiliies la Calarasi, unde pescuiesc ,dupa 24 de ore 500 gr ajung la Fetesti ! Cand stiu ca de zeci de ani de zile ,crapul de Dunare a tot mancat porumb si mamaliga ,pare mai mult o pierdere de timp si bani sa incerc sa-l obisnuiesc la boilies. Pescuitul la boilies e infinit mai comod decat la mamaliga, asta e clar ,dar lumea face raportul intre cantitatea capturata si costul nadei ...si-atunci mamaliga e in top .Cu 1 kg de malai ,acum se prinde mai mult peste decat cu 1 kg de bile ...daca urmarim insa calitatea nu cantitatea ,atunci bagam mana in buzunar , dam 10 kg de bile in apa ,prindem unul mare si-l facem invidios pe-ala cu malaiul !
- yorasta
- membru activ
are dreptate gor965 eram la crescatorie la faclia shi ma intrebat un vecin mai in varsta pescar mare la ce dau iam zis ca la boilies si a ras de mine ( ba cu alea doar in filme prind aia nu si pe aici ) si a avut dreptate ca nu am prins
Pestele care lupta impotriva curentului….moare electrocutat.
@ gor,
cindva toti crapii cunosteau doar porumbul si (sau) mamaliga. Boiliesul a aparut acuma 15-20 ani (daca n a insel) si nu este nimic altceva decit un fel de mamaliga cu ou si fiarta, oare de ce sa nu o manince si crapul de dunare ?
De ce o maninca crapul de Dunare din Austria si Ungaria ?
E si clar, daca nadesti cu 1kg de Boilies la dunare, in curentii de acolo, normal ca dupa 24 de ore nu mai ai nika pe locul nadit.
De ce trebuie sa fie un Boilies rotund, sal ia curentul mai repede...prostie, boiliesul este rotund ptr cei ce nadesc cu Cobra, ceea ce vreau sa spun, este faptul, sa incerci sa-ti faci singur boiliesuri, dar nu rotunde, si nu de o singura dimensiune.
Tactica mea pe Dunare ar fi urmatoarea:
1 un loc cautat unde se vede miscare de crap
2 nadit timp de 3-4 zile zilnic cu cite 3 kg de boilies si 5 kg de porumb fiert
3 boiliesurile de dimensiuni intre 14-26 mm, cele mici mai ramin intre pietre
4 pescuit la distante diferite de mal, 3,5,7m (in functie de curentii de apa)
5 si cel mai importat lucru eliberati pestii
Tu crezi ca intre Dunare si Rin sau Main este diferenta mare, te inseli, si acolo sunt curenti si vapoare la cite 1 ora unul.
cindva toti crapii cunosteau doar porumbul si (sau) mamaliga. Boiliesul a aparut acuma 15-20 ani (daca n a insel) si nu este nimic altceva decit un fel de mamaliga cu ou si fiarta, oare de ce sa nu o manince si crapul de dunare ?
De ce o maninca crapul de Dunare din Austria si Ungaria ?
E si clar, daca nadesti cu 1kg de Boilies la dunare, in curentii de acolo, normal ca dupa 24 de ore nu mai ai nika pe locul nadit.
De ce trebuie sa fie un Boilies rotund, sal ia curentul mai repede...prostie, boiliesul este rotund ptr cei ce nadesc cu Cobra, ceea ce vreau sa spun, este faptul, sa incerci sa-ti faci singur boiliesuri, dar nu rotunde, si nu de o singura dimensiune.
Tactica mea pe Dunare ar fi urmatoarea:
1 un loc cautat unde se vede miscare de crap
2 nadit timp de 3-4 zile zilnic cu cite 3 kg de boilies si 5 kg de porumb fiert
3 boiliesurile de dimensiuni intre 14-26 mm, cele mici mai ramin intre pietre
4 pescuit la distante diferite de mal, 3,5,7m (in functie de curentii de apa)
5 si cel mai importat lucru eliberati pestii
Tu crezi ca intre Dunare si Rin sau Main este diferenta mare, te inseli, si acolo sunt curenti si vapoare la cite 1 ora unul.
@Bruno
Sa nu ma intelegi gresit ,eu nu sustin ideea ca la Dunare crapul nu mananca boilies, ci doar ca e mult mai rentabil sa dai cu mamaliga ...cel putin acum, si cel putin de catre majoritatea care fac partide scurte si dese (cum de altfel fac 80-90% din pescarii locali). Nu stiu cum sunt apele pe -acolo pe la voi ,mai exact cotele apelor ,daca oscileaza asa des si cu valori mari de cele mai multe ori (umbla la "robinet" cei din amonte ,de la Portile de fier) dar la noi poti oricand sa te trezesti ca dupa nadire ,vine apa mare si ...vorba aia - Salut Braila ! .In plus , in zona de lunca n-o sa gasesti in mal nici o piatra ,doar argila si nisip ...si o groaza de butuci sub apa ...e un areal total diferit fata de cel din amonte (zona de clisura) si cel din aval (in Delta )
Toate cele bune !
Sa nu ma intelegi gresit ,eu nu sustin ideea ca la Dunare crapul nu mananca boilies, ci doar ca e mult mai rentabil sa dai cu mamaliga ...cel putin acum, si cel putin de catre majoritatea care fac partide scurte si dese (cum de altfel fac 80-90% din pescarii locali). Nu stiu cum sunt apele pe -acolo pe la voi ,mai exact cotele apelor ,daca oscileaza asa des si cu valori mari de cele mai multe ori (umbla la "robinet" cei din amonte ,de la Portile de fier) dar la noi poti oricand sa te trezesti ca dupa nadire ,vine apa mare si ...vorba aia - Salut Braila ! .In plus , in zona de lunca n-o sa gasesti in mal nici o piatra ,doar argila si nisip ...si o groaza de butuci sub apa ...e un areal total diferit fata de cel din amonte (zona de clisura) si cel din aval (in Delta )
Toate cele bune !
- prof_badea
- junior
azi am auzit cum pescuiesc unii(multi) ''pescari'' de pe langa harsova...barca+sonar+curent electric...100% imi cumpar pistol
Salut Bruno , si eu pescuiesc pe apa curgatoare , mai precis pe St.Lawrence in Canada , aici daca dai cu fishmeal mai repede vine catfish (un fel de somn ), am incercat cu ready made de la nutrabaits , trriga , am prins , dar mult mai rar , legea o face scopex ,ananas , banana , cu un mix de seminte , foarte bine se prinde la porumb preparat si capturile la tiger nuts , eu am luat un 56 lb. la tigers . Am pt. la primavara niste Rhaja de la Quest baits , sint cu un miros foarte puternic de mirodenii si usturoi , se zice ca ar fi foarte bune pe ape reci , vom vedea .Fire intinse , daca mai ai unde sa iesi , la noi este deja gheatacarprom scrie:Salut,prof_badea scrie:incerc sa devin pescar de dunare si boiliesurile din comert nu ma ajuta deloc...
de ce nu te ajuta Boiliesurile di comertz, este vorba de pret sau calitate ?
Nu prea asi crede ca Boilies pe baza de Fishmeahl sa nu scoata peste din Dunare.
Daca apuc sa ajung la anul acasa la Resita voi face o iesire de 3 zile la Dunare, si daca nu prind
crap la Boilies am sa-mi inchid firma
Un boilies numai pe baza de cereale cum il vrei tu, este o bomba de Hidrati de carboni. Aceste Boilisuri
isi au si ele avantajele lor, dar nu pe Dunare unde hrana naturala este din belsug.
Numai Bine
Va salut pe toti cei care a-ti scris pe acest topic si vreau sa va spun ca pe Dunare se prinde crap la boilies si inca crapi frumosi.Sunt de acord ca nu in ritmul in care prinzi la porumb sau mamaliga dar intodeauna mai mari.
Personal pescuiesc pe Dunare din 1987 si cu rezultate bune (asta o spun prietenii mei pescari cu care ies la pescuit)a nu se intelege ca sunt lipsit de modestie.
Daca as stii sa atasez si fotografii as exemplifica.
Personal pescuiesc pe Dunare din 1987 si cu rezultate bune (asta o spun prietenii mei pescari cu care ies la pescuit)a nu se intelege ca sunt lipsit de modestie.
Cand postezi un raspuns ai mai in josul paginii optinea de atasare a unei poze (scrie exact asa : Daca doresti sa atasezi unul sau mai multe fisiere introdu detaliile mai jos ! Rasfoiesti in calculatorul tau dupa poza respectiva si apesi Adauga fisier ! Sper sa te descurci ,daca nu ,ne spui si o rezolvam sigur !chesu scrie:Va salut pe toti cei care a-ti scris pe acest topic si vreau sa va spun ca pe Dunare se prinde crap la boilies si inca crapi frumosi.Sunt de acord ca nu in ritmul in care prinzi la porumb sau mamaliga dar intodeauna mai mari.
Eu unul sunt curios unde ai prins la boilies pe Dunare ? Ce fel de boilies ai folosit ?
Mai vrei sa stii multegor965 scrie: Eu unul sunt curios unde ai prins la boilies pe Dunare ? Ce fel de boilies ai folosit ?
parerea mea ca daca vrei sa prinzi crap pe dunare cu boilies (ceea ce vreau si eu ) trebuie sa ai in vedere urmatoarele lucruri :
cind faci boilies-urile sa pastrezi si multa pasta pentru a o arunca amestecata cu pamint
sa iei in calcul curentul apei care iti duce si nada si plumbul in cu totul alt loc decit in cel in care arunci
particularitatea de baza a unui boilies este sa faca pestele sai fie din nou foame si sal faca sa vina din nou la masa si sal atraga ca si aroma
e clar ca aroma se va duce undeva in aval dar daca il facem sa vina unde dam noi e super
sa punem si boilies intregi in nada ca sal obisnuim cu ele
sa fie partide de pescuit de minim 72 de ore
aroma sa fie ceva pe baza de porumb, eventual scopex
asta e o parere personala care o voi incerca anul asta
a si nu in ultimul rind trebuie sa cunosti locul si sa ai mult noroc
cind faci boilies-urile sa pastrezi si multa pasta pentru a o arunca amestecata cu pamint
sa iei in calcul curentul apei care iti duce si nada si plumbul in cu totul alt loc decit in cel in care arunci
particularitatea de baza a unui boilies este sa faca pestele sai fie din nou foame si sal faca sa vina din nou la masa si sal atraga ca si aroma
e clar ca aroma se va duce undeva in aval dar daca il facem sa vina unde dam noi e super
sa punem si boilies intregi in nada ca sal obisnuim cu ele
sa fie partide de pescuit de minim 72 de ore
aroma sa fie ceva pe baza de porumb, eventual scopex
asta e o parere personala care o voi incerca anul asta
a si nu in ultimul rind trebuie sa cunosti locul si sa ai mult noroc
Salut Gor965 ,referitor la locurile de pescuit unde am prins bine la boilies cele mai prolifice sunt ,ultima bucla de pe Sf.Gheorghe si pe Chilia la Periprava unde am avut partide memorabile cu un f.bun prieten al meu.Apropo de Periprava ,imi pare rau ca iau anulat concesiunea d-lui Raduta fiinca a facut o treaba excelenta acolo ,aproape ca eradicase braconajul si asta se vedea in capturile pe care le aveai intr-o zi de pescuit si in calitatea acestora si aici ma refer la capturi de doua cifre.
Cunosc cateva gropi pe Chilia unde am avut capturi super la boilies,dar si rupturi dupa 20-30 minute de dril.Sunt cateva locuri momite cu boilies de angajati ai d-lui Raduta unde se prinde foarte bine,dar eu am pescuit pe alte locuri de pe Chilia si Cernovca.
Pe langa crapi au intrat bine pe boilies si cativa somni dar acestia i-am prins la Rosu pe canal
Cunosc cateva gropi pe Chilia unde am avut capturi super la boilies,dar si rupturi dupa 20-30 minute de dril.Sunt cateva locuri momite cu boilies de angajati ai d-lui Raduta unde se prinde foarte bine,dar eu am pescuit pe alte locuri de pe Chilia si Cernovca.
Pe langa crapi au intrat bine pe boilies si cativa somni dar acestia i-am prins la Rosu pe canal