![clapping =D>](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/41.gif)
![smug (:|](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/15.gif)
Moderator: gor965
Taranii nostri au case de chirpici care la prima inundatie se duc pe Dunare in jos !...ce conditii sa oferim ? ...nu putem compara ,sa fim seriosi ! Avem doar 2 ani in UE si ne mai trebuie ceva timp sa ne facem "sanatosi" ! Unde exista peste oceanic ,mancatorii de peste il vor prefera celui de apa dulce ,cu oase ! Ce sanse sunt ca de maine toata lumea sa vrea sa manance doar somon iar braconierii autohtoni sa intre in somaj ? ...aceleasi sanse ca balta Tancabesti sa fie donata si golita de peste de catre pescari sportivi , si nu de aia cu plase ! ...si cam aceleasi sanse sa vedem o lege care sa interzica pescuitul industrial pe Dunare pe 5-10 ani ,chestie care ar drege busuiocul al drqului de bine !!!Adrian B scrie:Atasez un link:
http://www.ardyveltkamp.nl/index2.htm
Fluviul Ebro din Spania. Citeam pe undeva ca acum cativa ani...adica zeci de ani..chiar taranii "vecini" cu acest fluviu au sesizat potentialul lui. Ei faceau ce stiau, prindeau somnii si ii mancau. Dupa o vreme au inteles sa "protejeze" acest peste si au vazut o mina de aur in aceasta apa. Acum pescarii pescuiesc somni de 100 kg, pt care platesc sute de euro chiar taranilor pt cazare si pt a-i plimba in zonele unde sa prinda asemenea exemplare si toata lumea e fericita.
Pe Dunarea noastra care mai e situatia?
Vreti ca pe Ebro sau ca pe Dunare?
Nelutu,multumesc pentru lamuriri!Nelutu scrie:Timer, din explicatiile care au fost date, am retinut ca, crapul, ar tulbura apele lor limpezi si transparente, ar consuma multa mancare din malul apelor si asta ar dauna speciilor autohtone care nu suporta ape maloase si tulburi. Amenda, ptr. ca ai eliberat un crap, ar fi de 100 $ australieni. In America insa, se cam schimba situatia. Inca mai este prigonit dar, incetul cu incetul, americanii incep sa-si dea seama de importanta economica a acestui peste, nu ca ar fi cine stie ce delicatesa culinara, dar aduce un profit frumos punand la dispozitie ape cu crap mult si mare pescarilor europeni, veniti in ultimul timp, in numar tot mai mare, atrasi de potentialul acestor ape!![]()
eupescardent scrie:Am si eu o mare curiozitate :
Vreau sa stiu si eu daca exista pescari de crap in Romania care pescuind pe Dunare au prins crapi de peste 3 kg cu un total cantitate mai mare de 30kg/zi si au eliberat neconditionat toate capturile ? Un singur nume daca se poate ?
De ce trebuie sa fie un total de 30 kg/zi ? E suficient sa prinda 2 de 3 kg si automat conform legii trebuie sa elibereze unul !pescardent scrie:Am si eu o mare curiozitate :
Vreau sa stiu si eu daca exista pescari de crap in Romania care pescuind pe Dunare au prins crapi de peste 3 kg cu un total cantitate mai mare de 30kg/zi si au eliberat neconditionat toate capturile ? Un singur nume daca se poate ?
Nu esti realist ! Mergem 10 de pescari la Dunare si daca-om prinde pe zi ,la total ,50 kg ...suntem norocosi al draq ...un "electrician" iti scoate 100 kg in cateva ore...ia mai fa un calcul ! Stii cate zile cascam ochii la varful lansetelor si nu vedem nici o trasatura ? Sa fim seriosi ,braconierii merg in castig intotdeauna ! Astia sunt "cancerul" apelor salbatice !Ricardo scrie:Marea problema e reprezentata de braconaj,dar daca stau bine si ma gandesc nu cred ca braconajul distruge din fauna piscicola mai mult decat distrugem noi ca pescari luand mereu acasa cate 5-10 kile la fiecare pescuit.la braconaj piscicol se duc 10 insi,la pescuit si luat acasa se duc 100 de mii de compatrioti.Daca te uiti putin prin Europa crapul e comestibil doar in lumea a treia,lume din care face parte si Romania.Si noi romanii tragem tara asta in jos si ne meritam soarta.Numai bine
miska scrie:coleman mai lasa salrile din alte tari ca nare nici o legatura cu salarile tu in rominia platesti asigurare la masina 300 de euroi pe an eu 1200 tu dai pe un pachet de tigari 60 de mii eu dau 4 euro si asa putem sa o continuam pina la nesfarsit o chirie aici ii de 600 de euro nu ca in rominia 200 asa ca mai lasa comparatia cu salarile .la noi ii mentalitatea si gata pareca suntem in razboi zici cai foamete