Am o intrebare,ce tip de ochelari polarizanti sunt cei mai indicati ,ma refer la ce se gaseste pe piata romaneasca. Care sunt modalitatile de a verifica calitatea lor ,caci in majoritatea cazurilor nu se scrie decat protectia la uv.
Am o pereche americani ,dar am impresia ca nu sunt chiar cei mai buni.La cumparare aveau o eticheta pe care era imprimat un pescar cu lanseta in mana,iar cand te uitai prin ochelari se vedea si pestele in lanseta..Ce modalitati sunt de a verifica calitatea lor,si cum.Am auzit ca se poate verifica cu cu imaginea de pe tel. mobil,oare?
Care sunt mai buni ,din ce se gasesc in magazine?[la noi]
Cine cunoaste este rugat sa dea cat mai multe informatii .
OCHELARI POLARIZANTI
- florentiniuga
- Master Admin
Re: OCHELARI POLARIZANTI
Eu am ochii foarte sensibili la lumina si nu de putine ori am facut insolatie din cauza razelor de soare reflectate din apa, in special spre apus. Rezultatul direct, dureri de cap dupa fiecare partida de pescuit. Drept urmare sunt nevoit sa port ochelari de soare. Nu ma ajuta atat de mult cei cu protectie UV, cat cei cu lentila polarizanta. Principala proprietate a acestora este ca taie reflexiile. Proprietatile unei lentile polarizante pot fi verificate in cateva moduri simple. Daca sunteti in strada, incercati sa priviti parbrizul unei masini in care se reflecta lumina mai puternic. Cu ochelarii veti putea vedea inauntru, fara ochelari vedeti doar reflexia strazii. Cristalele in lentila sunt aranjate in asa fel incat sa taie reflexia sub un anumit unghi al privirii. De aceea, daca rotiti ochelarii, veti observa ca numai in pozitia normala si rasturnata la 180grade este taiata reflexia, in alte unghiuri ea existand. Aceasta face ca si testul cu telefonul sa fie valiabil. Priviti ecranul telefonului, rasucind ochelarii pana cand ecranul devine negru si nu se mai poate vedea nimic. In acest caz, puteti fi sigur ca aveti o pereche de ochelari polarizanti. In ultimii ani am folosit cam toate modelele care se gasesc pe piata pescareasca si pot sa te asigur ca toti sunt cam la fel. Ii poti folosi cu succes un sezon, din cauza lentilei de plastic, care se zgarie destul de usor. Sau... depinde de cum ii protejezi. Pentru cei pretentiosi sau foarte sensibili, le recomand totusi lentile speciale comandate la optica medicala, cu proprietati multiple, atat protectie UV cat si polarizante.
Va multumesc pt informatii,in magazine se intampla sa nu fie persoane informate deajuns ,in masura de a da relatii ,chiar in mag. pt pescuit nu puteau sti calitatea ochelarilor pe care ii aveau in raft.
Pt. mine sunt foarte practici si ne putem ferii de probleme pe malul apei si nu numai.
Multumesc inca o data.
Pt. mine sunt foarte practici si ne putem ferii de probleme pe malul apei si nu numai.
Multumesc inca o data.
- ADRYAN1981
- utilizator
-o alta tehnica de ai verifica - daca vrei sa cumperi din magazin :
-pui 2 perechi de ochelari fata in fata cu lentilele , intorci o pereche perpendicular pe cealalta -lentilele ,in mod normal nu ar trebui sa se vada ceva. eu personal asa mi i-am testat cand mi am cumparat , am o pereche de Blazer dar nu sunt f. incantat de ei.Probabil ca ce mai scumpi sunt mai buni.
-pui 2 perechi de ochelari fata in fata cu lentilele , intorci o pereche perpendicular pe cealalta -lentilele ,in mod normal nu ar trebui sa se vada ceva. eu personal asa mi i-am testat cand mi am cumparat , am o pereche de Blazer dar nu sunt f. incantat de ei.Probabil ca ce mai scumpi sunt mai buni.
Eu am o pereche luata acum 3 ani de la Arow. Sunt Cormoran.Sincer nu ii folosesc decat la pescuit si inca se prezinta in stare foarte buna de functionare. Cred ca inca se mai gasesc, nu stiu, dar mi-a zis un amic ca inca mai aduc produse Cormoran.Cand mi-i-am luat mai aveau si cu lentile galbene care sunt buni pe vreme innorata si seara chiar inainte sa asfinteasca soarele.
Sper sa-ti fie de folos.
Sper sa-ti fie de folos.
crafty carper
Mihai Tomescu
Mihai Tomescu