boilies de mamaliga
- georgenemes
- junior
- Mesaje: 9
- Membru din: 21 Oct 2010, 22:35
Re: boilies de mamaliga
Eu pescuiesc pe o balta privata langa Oradea din primavara o sa se deschida si pentru pescuitul sportiv si il cunosc pe patron si ma lasat sa pescuiesc de vreo un an in balta si am prins pesti mari...nu era data sa merg si sa nu prind un crap peste 5 kg. Si m-am gandit sa incerc la boilies din comert sa vad daca prind ceva si nimic. Apoi am aflat ca pestele nu mai primise boiliesuri. Neavand bani sa cumpar cantitati mari de boiliesuri asa ca m-am pus eu si am incercat combinatia potrivita pentru boiliesuri de manaliga si am reusit niste boiliesuri tari ca, cele din comert. Am pregatit vreo 2 plase cu bile si le-am aruncat in lac. O sa vad la primavara daca a avut ceva efect.
- stefan_kwr
- Veteran
- Mesaje: 683
- Membru din: 25 Mar 2009, 21:23
- Localitate: Craiova
- Contact:
Re: boilies de mamaliga
Cred ca la primavara nu o sa te tii la el, cand vei da la bile de mamaliga.georgenemes scrie:Neavand bani sa cumpar cantitati mari de boiliesuri asa ca m-am pus eu si am incercat combinatia potrivita pentru boiliesuri de manaliga si am reusit niste boiliesuri tari ca, cele din comert. Am pregatit vreo 2 plase cu bile si le-am aruncat in lac. O sa vad la primavara daca a avut ceva efect.
Cand le va vedea sigur va sari pe ele si isi va aduce aminte ca in urma cu 6 luni a mai mancat asa ceva
Succes!!!
- georgemarian
- Veteran
- Mesaje: 779
- Membru din: 13 Noi 2010, 22:00
Re: boilies de mamaliga
am vazut si eu pv-tv unde spunea ca exista un domn profesor..unde a castigat multe concursuri cu boiliesrile din mamaliga....secret...inventie proprie:D
- stefan_kwr
- Veteran
- Mesaje: 683
- Membru din: 25 Mar 2009, 21:23
- Localitate: Craiova
- Contact:
Re: boilies de mamaliga
Te inteleg george, nu e mare minune acest lucru, in loc sa mai pescuim cu batranul patratel de mamaliga, facem niste bile dintr-o compozitie asemanatoare putin mai tare pe care o punem pe firul de par. Si nu cred ca mustaciosul ar face nazuri la mamaliga pe care o va manca, referitor la forma acesteia - cubica sau sferica, si o va manca oricum.georgemarian scrie:am vazut si eu pv-tv unde spunea ca exista un domn profesor..unde a castigat multe concursuri cu boiliesrile din mamaliga....secret...inventie proprie:D
Re: boilies de mamaliga
georgenemes scrie:Eu pescuiesc pe o balta privata langa Oradea din primavara o sa se deschida si pentru pescuitul sportiv si il cunosc pe patron si ma lasat sa pescuiesc de vreo un an in balta si am prins pesti mari...nu era data sa merg si sa nu prind un crap peste 5 kg. Si m-am gandit sa incerc la boilies din comert sa vad daca prind ceva si nimic. Apoi am aflat ca pestele nu mai primise boiliesuri. Neavand bani sa cumpar cantitati mari de boiliesuri asa ca m-am pus eu si am incercat combinatia potrivita pentru boiliesuri de manaliga si am reusit niste boiliesuri tari ca, cele din comert. Am pregatit vreo 2 plase cu bile si le-am aruncat in lac. O sa vad la primavara daca a avut ceva efect.
Vezi ca la primavara sa dai in acelas loc unde ai nadit.
Re: boilies de mamaliga
mai naspa daca e locul ocupat
Se pare ca diacritica ar trebui exclusa din gramatica lb romane,ca sa nu mai sesizam atatea"vipuri" cocosate de statul pe la scoala!So, remember printre altele ca: mi-au nu este=cu miau!
Re: boilies de mamaliga
E.... se intelege cu omu`...ii explica ca a nadit acolo acum un an si intelege ca doar nu traim in jungla.mihi78 scrie:
mai naspa daca e locul ocupat
Problema este alta, daca apar 2 imbracati in alb, cu o duba, si iti spun sa probezi o camasa cu manecile ceva mai lungi...FUUUGGGIIIII !!!
- marian_popescu
- Veteran
- Mesaje: 1064
- Membru din: 13 Aug 2008, 11:18
- Localitate: Prahova
Re: boilies de mamaliga
primul crap prins de mine pe dunare l-am luat la o bila facuta dupa aceeasi reteta descrisa de craparulsef (2005)
un amic tocmai s-a intors de pe sf gheorghe, zona balteni. a pescuit intai la porumb (tot soiul de arome) si la mamaliga (pe bomba). prima zi a prins 4 ciortani (mici) si 3 carasi. a doua zi s-au asezat langa tabara lor doua cucoane de-ale locului si l-eau dat clasa la cocolos de mamaliga, mamaliga obisnuita, de mancat, cu sare. montura cu 4 carlige insirate pe fir, cate un cocolos de mamaliga pe fiecare, primul carlig cam la un metru de plumbul culisant. si nu trasaturi de finete (cum te-ai astepta sa iti fure mamaliga imediat, sa stai geana pe varful lansetei), ci din alea de iti zbura batul de pe cracan
au schimbat si ei tactica (decat ca au pus unul-doua carlige, nu ca i-ar fi mustrat constiinta de la bomba) si au prins. in general ciortan de 1-2 kg, dar au intrat si bucati la 4 kg. asta se intampla a doua zi, azi ar fi fost a treia si ultima, dar nu am reusit sa mai iau legatura cu ei
un amic tocmai s-a intors de pe sf gheorghe, zona balteni. a pescuit intai la porumb (tot soiul de arome) si la mamaliga (pe bomba). prima zi a prins 4 ciortani (mici) si 3 carasi. a doua zi s-au asezat langa tabara lor doua cucoane de-ale locului si l-eau dat clasa la cocolos de mamaliga, mamaliga obisnuita, de mancat, cu sare. montura cu 4 carlige insirate pe fir, cate un cocolos de mamaliga pe fiecare, primul carlig cam la un metru de plumbul culisant. si nu trasaturi de finete (cum te-ai astepta sa iti fure mamaliga imediat, sa stai geana pe varful lansetei), ci din alea de iti zbura batul de pe cracan
au schimbat si ei tactica (decat ca au pus unul-doua carlige, nu ca i-ar fi mustrat constiinta de la bomba) si au prins. in general ciortan de 1-2 kg, dar au intrat si bucati la 4 kg. asta se intampla a doua zi, azi ar fi fost a treia si ultima, dar nu am reusit sa mai iau legatura cu ei
Fishing is life. The rest...just details
- jurnalistu
- membru activ
- Mesaje: 71
- Membru din: 22 Ian 2012, 20:48
- Localitate: Pitesti
Re: boilies de mamaliga
am incercat si eu mai de mult boilisuri de mamaliga si iti dau o senzatie de greata cand le mirosi
Re: boilies de mamaliga
Salut sper sa va ajunga retetele astea vara asta. Vreau sa va spun ca sunt retete traduse din germana in romäna cu google asa ca dacä nu se intelege ceva deduceti si voi
PS: dacä mai vreti retete mai am c-am 200 !!!
Ingrediente:
500g făină de grâu
300g faina de soia sau amidon de porumb
200g faina de porumb (mamaliga)
300g lapte sau lapte praf (fulgi de alimente pentru copii)
2 pachete budinca de amestec (vanilie)
2 flacoane de back-aroma (vanilie)
2 linguri de ulei vegetal
4 lingurite de sare
2 lingurite praf de copt
10 ouă crude
Reteta 3:
Amestec natural, o alternativă care prinde!
200gr. Făină de peşte, 200 gr faina de porumb, faina de soia şi 200 400 gr gr gris
Pentru adăugarea de ouă este considerată o regulă de degetul mare:
5 ouă într-un amestec lira, dar acest lucru poate varia foarte mult în funcţie de natura a ingredientelor!
Reteta: nr.1
400g sol crap pelete
200g gris
8-10 ml Aroma 200g faina de porumb
200g de grâu sau de grâu ceata gluten
8-10 ouă
Reteta: nr.2
100 g Quiko creştere alimente
200g de făină de soia
200g de grâu sau de grâu ceata gluten
8 ml indulcitor 300g pasăre alimentare la sol
200g gris
10-12 ml Aromă
8-10 ouă
Reteta: Nr.3
125 g smântână praf
150 g făină de orez
200 g de cazeină
100 g făină integrală de grăsime de soia
200 g Yellow Bird Food
175 gr gris
Reteta: nr.4
150 g de acid de cazeină
50 g de cazeină de sodiu
50 g lactalbuminei
50 g făină de soia, grăsimi complet
100 g de germeni de grau
50 g de zahăr
50 g gris
Reteta: nr.5
300g Sebastă
200 g Yellow Bird Food
150 g de plasmă sanguină
250 de grame de proteine de soia
100 g făină integrală de grăsime de soia
Reteta: nr.6
8% gluten de grâu
18% gris
18% de mâncare pentru câini
18% Forelli
15% sau sebastă Sadine
18% soia plin de grăsime
5% amidon de cartofi
Reteta: nr.7
110 g de acid de cazeină, 30 ochiurilor de plasă
30 g lactalbuminei
30 de grame de cazeină de sodiu
30 de grame de cazeină de calciu
200g faina de soia plin de grăsime
50 g gris
50 g de proteine de soia
Reteta: Nr.8
250 de grame de gris
150 g făină de soia
100 gr faina de porumb 1
4-6 ouă
Reteta: Nr.9
200 g nuci masă
150 g de făină de soia
300 g de gluten de grâu sau de grâu ceata
8-10 ouă 200 g făină de seminţe de dovleac
150 g de făină de porumb
8-12 ml Aromă
un pic nucsoara rasa, pentru a se amestecă ou
Rezepz: Nr.10
100 g Quiko creştere alimente
200g de făină de soia
200g de grâu sau de grâu ceata gluten
8 ml indulcitor
300g sol pasăre de alimentare
200g gris
10-12 ml Aromă
8-10 ouă
Reteta 1
250 de grame de gris
300g faina de soia plin de grăsime
75 gr Sushi Imperial crustaceu masă (Pelzer)
100 g de peşte matrice de pelete de 3 mm (la sol) (Pelzer)
100 g somon masă LT (Pelzer)
100 g făină de peşte LT (Pelzer)
50 g Robin Red
25 g gluten
10 ml de Squid & Octupus (solar)
10 ml de Maximo (Pelzer)
20 ml Fischoil Blend (Pelzer)
10 ouă clasa A
Reteta 2
Se amestecă 400 g de betaină Mussel (Browning)
300 gr gris
100 gr faina de porumb
100 g seminţe de in rupt,
50 g lapte praf
30 g de betaină boilies Pulbere (Quantum)
20 g sare
50 ml lichid de energie (Quantum)
20 ml ulei de floarea soarelui
7 oua mari medii
Reteta 3
200 de grame de gris
150 g făină de peşte
150 g (la sol) Forelli
100 g făină integrală de grăsime de soia
100 gr carne de miel de lapte praf
100 g făină de sânge
50 g ficat de masă
50 g ierburi mixte
50 g cremă pulbere
50 g de seminte de in
10-11 ou marimea L
Reteta 4
250 de grame de făină de soia, grasime complet
250 de grame de gris
200 de grame de făină de arahide
100 g făină de cânepă
100 gr Vitamealo
50 g (la sol) tigru nuci
50 g ou alimente
10-12 ouă
Reteta 5
250 de grame de făină de peşte
250 de grame de lapte praf degresat
200 g de cazeină
100 g făină integrală de grăsime de soia
100 gr faina de porumb
50 g griş de grâu
50 g griş de grâu dur
10-12 ouă
Reteta 6
300 g (la sol) Forelli
300 gr gris
200 g de grâu
100 g făină integrală de grăsime de soia
100 g făină de cânepă
10-12 ouă marimea L
7 reteta
250 gr faina de porumb
250 de grame de gris
200 de grame de făină de soia
100 g de cazeină
100 g (la sol) păsări
50 g de zahăr
50 g de arome promotori de
10-12 ouă
Reteta 8
200 de grame de făină de lemn de nuc
150 g făină de soia
300 g de gluten de grâu sau de grâu ceata
200 g seminţe de dovleac, făină
150 gr faina de porumb
8-12 ml Aromă
10 ouă
Reteta 9
300 g făină de peşte
250 de grame de gris
250 gr faina de porumb
100 g Robin Red
50 g de albumină de ou
50 g creveţi masă
10-12 ouă
Reţetă de 10
300 g făină de arahide
250 de grame de gris
200 gr faina de porumb
150 gr pasăre alimentare
50 g de albumină de ou
50 g lactalbuminei
10-12 ouă
Reţetă de 11
400 gr gris
200 de grame de făină de soia,
200 de grame de lapte praf
200 gr faina de porumb
100 gr parmezan
10 ml de atractant
10-12 ouă
Reţetă de 12
500 gr pasăre alimentare
300 g de grâu
100 g lapte praf
100 g făină de soia
10-12 ouă
Reţetă de 13
300 g făină de soia
400 gr gris
200 gr Pfannie jumătate + jumătate
100 gr faina de alune
10-12 ouă
Reţetă de 14
400 g făină de peşte
400 gr gris
100 g făină de soia
50 g făină de sânge
50 g gluten
10-12 ouă
Reţetă de 15
200 de grame de făină de soia
350 gr gris
300 g făină de arahide
100 g de cazeină
50 g glucoză
10-12 ouă
Momelile pentru alte specii de peşti
Mreana / clean-momeli (Stillw.):
300 g de cazeină
150 g făină de soia
50 g de grâu gluten
50 g lactalbuminei
atractant amar (de exemplu, ficat)
Mreana / clean-momeli (Fließw.):
200 g de cazeină
300 gr gris
200 gr faina de porumb
100 g lapte praf
atractant amar (de exemplu, Spice)
Mreana momeli:
400 gr gris
200 de grame de făină de soia
200 de grame de lapte praf
200 gr faina de porumb
100 gr parmezan
5 ml de Cascaval-atractant
Mreana momeli:
300 g făină de soia
300 gr gris
300 g de cazeină
100 gr faina de porumb
100 gr parmezan
5 ml de Cascaval-atractant
Grass crap momeli:
Păstăi de mazăre piure intr-un blender
cu Pfanni, făină de grâu, amidon de porumb si oua amestecate într-un aluat
Momeli de iarnă:
150 g lapte praf
100 gr Sodiumcaseinat
50 g lactalbuminei
150 g de cazeină
50 g tărâţe de grâu
50 g făină de soia
Ouă, aromă, pe bază de alcool
300 g de cazeină
300 g de grâu
200 g lactalbuminei
100 g de cazeinat de calciu
Vitamealo 100 / gr lapte praf
250 de grame de cazeină
100 g de soia izolat
50 g de albumină de ou
50 g lactalbuminei
50 g de grâu gluten
Ouă, aromă, pe bază de alcool
400 gr pasăre alimentare
250 g de cazeină, 80 ochiurilor de plasă
100 g lactalbuminei
150 g de cazeinat de calciu
Vitamealo 100 / gr lapte praf
200 g de cazeină
100 g de gluten
100 g lactalbuminei
50 g tărâţe de grâu
50 g făină de soia
Ouă, aromă, pe bază de alcool
Pop-up boilies:
Pop-up boilies:
- Boilies normale cateva minute in cuptorul cu microunde sau de 20 de minute la 250 ° C, se coace în cuptor, ele sunt mult mai uşor.
- Bicarbonat de sodiu uscat se amestecă adăuga.
- Amestec de drojdie uscată şi se amestecă în 1 oră înainte de bile de gătit să plece.
400 g de sodiu cazeinat
200 de grame de lapte praf / lactalbuminei
200 de grame de făină de germeni de grau
100 g făină de soia
100 gr gris
5 lingurite praf de copt
Ouă, de colorat, arome şi potenţiatorilor de aromă
150 g de cazeină
150 g lapte praf
150 g făină de soia
60 g de grâu gluten
1.5 lingurita praf de copt
Ouă şi atractant
Momelile dupa fierbere 15 minute în cuptorul cu microunde
Cânepă pop-up boilies:
100 gr de cânepă teren
Pesmet 200g
2 oua
3 minute în cuptorul cu microunde
Pop up
200 g de cazeină
200 de grame de făină de soia
100 gr faina viermilor de mătase
100 g lactalbuminei
1.5 lingurita praf de copt
Ouă şi atractant
Momelile dupa fierbere 15 minute în cuptorul cu microunde
Pop-up boilies (de iarnă):
100 gr gris
100 gr de sodiu
100 g făină de grâu sau de porumb
50 g lactalbuminei
Ouă, aromă, pe bază de alcool
Pop-up boilies (de iarnă):
100 g de cazeină
100 gr, masă
100 g lactalbuminei
50 g de grâu gluten
50 g făină de porumb
Ouă, aromă, pe bază de alcool
PS: dacä mai vreti retete mai am c-am 200 !!!
Ingrediente:
500g făină de grâu
300g faina de soia sau amidon de porumb
200g faina de porumb (mamaliga)
300g lapte sau lapte praf (fulgi de alimente pentru copii)
2 pachete budinca de amestec (vanilie)
2 flacoane de back-aroma (vanilie)
2 linguri de ulei vegetal
4 lingurite de sare
2 lingurite praf de copt
10 ouă crude
Reteta 3:
Amestec natural, o alternativă care prinde!
200gr. Făină de peşte, 200 gr faina de porumb, faina de soia şi 200 400 gr gr gris
Pentru adăugarea de ouă este considerată o regulă de degetul mare:
5 ouă într-un amestec lira, dar acest lucru poate varia foarte mult în funcţie de natura a ingredientelor!
Reteta: nr.1
400g sol crap pelete
200g gris
8-10 ml Aroma 200g faina de porumb
200g de grâu sau de grâu ceata gluten
8-10 ouă
Reteta: nr.2
100 g Quiko creştere alimente
200g de făină de soia
200g de grâu sau de grâu ceata gluten
8 ml indulcitor 300g pasăre alimentare la sol
200g gris
10-12 ml Aromă
8-10 ouă
Reteta: Nr.3
125 g smântână praf
150 g făină de orez
200 g de cazeină
100 g făină integrală de grăsime de soia
200 g Yellow Bird Food
175 gr gris
Reteta: nr.4
150 g de acid de cazeină
50 g de cazeină de sodiu
50 g lactalbuminei
50 g făină de soia, grăsimi complet
100 g de germeni de grau
50 g de zahăr
50 g gris
Reteta: nr.5
300g Sebastă
200 g Yellow Bird Food
150 g de plasmă sanguină
250 de grame de proteine de soia
100 g făină integrală de grăsime de soia
Reteta: nr.6
8% gluten de grâu
18% gris
18% de mâncare pentru câini
18% Forelli
15% sau sebastă Sadine
18% soia plin de grăsime
5% amidon de cartofi
Reteta: nr.7
110 g de acid de cazeină, 30 ochiurilor de plasă
30 g lactalbuminei
30 de grame de cazeină de sodiu
30 de grame de cazeină de calciu
200g faina de soia plin de grăsime
50 g gris
50 g de proteine de soia
Reteta: Nr.8
250 de grame de gris
150 g făină de soia
100 gr faina de porumb 1
4-6 ouă
Reteta: Nr.9
200 g nuci masă
150 g de făină de soia
300 g de gluten de grâu sau de grâu ceata
8-10 ouă 200 g făină de seminţe de dovleac
150 g de făină de porumb
8-12 ml Aromă
un pic nucsoara rasa, pentru a se amestecă ou
Rezepz: Nr.10
100 g Quiko creştere alimente
200g de făină de soia
200g de grâu sau de grâu ceata gluten
8 ml indulcitor
300g sol pasăre de alimentare
200g gris
10-12 ml Aromă
8-10 ouă
Reteta 1
250 de grame de gris
300g faina de soia plin de grăsime
75 gr Sushi Imperial crustaceu masă (Pelzer)
100 g de peşte matrice de pelete de 3 mm (la sol) (Pelzer)
100 g somon masă LT (Pelzer)
100 g făină de peşte LT (Pelzer)
50 g Robin Red
25 g gluten
10 ml de Squid & Octupus (solar)
10 ml de Maximo (Pelzer)
20 ml Fischoil Blend (Pelzer)
10 ouă clasa A
Reteta 2
Se amestecă 400 g de betaină Mussel (Browning)
300 gr gris
100 gr faina de porumb
100 g seminţe de in rupt,
50 g lapte praf
30 g de betaină boilies Pulbere (Quantum)
20 g sare
50 ml lichid de energie (Quantum)
20 ml ulei de floarea soarelui
7 oua mari medii
Reteta 3
200 de grame de gris
150 g făină de peşte
150 g (la sol) Forelli
100 g făină integrală de grăsime de soia
100 gr carne de miel de lapte praf
100 g făină de sânge
50 g ficat de masă
50 g ierburi mixte
50 g cremă pulbere
50 g de seminte de in
10-11 ou marimea L
Reteta 4
250 de grame de făină de soia, grasime complet
250 de grame de gris
200 de grame de făină de arahide
100 g făină de cânepă
100 gr Vitamealo
50 g (la sol) tigru nuci
50 g ou alimente
10-12 ouă
Reteta 5
250 de grame de făină de peşte
250 de grame de lapte praf degresat
200 g de cazeină
100 g făină integrală de grăsime de soia
100 gr faina de porumb
50 g griş de grâu
50 g griş de grâu dur
10-12 ouă
Reteta 6
300 g (la sol) Forelli
300 gr gris
200 g de grâu
100 g făină integrală de grăsime de soia
100 g făină de cânepă
10-12 ouă marimea L
7 reteta
250 gr faina de porumb
250 de grame de gris
200 de grame de făină de soia
100 g de cazeină
100 g (la sol) păsări
50 g de zahăr
50 g de arome promotori de
10-12 ouă
Reteta 8
200 de grame de făină de lemn de nuc
150 g făină de soia
300 g de gluten de grâu sau de grâu ceata
200 g seminţe de dovleac, făină
150 gr faina de porumb
8-12 ml Aromă
10 ouă
Reteta 9
300 g făină de peşte
250 de grame de gris
250 gr faina de porumb
100 g Robin Red
50 g de albumină de ou
50 g creveţi masă
10-12 ouă
Reţetă de 10
300 g făină de arahide
250 de grame de gris
200 gr faina de porumb
150 gr pasăre alimentare
50 g de albumină de ou
50 g lactalbuminei
10-12 ouă
Reţetă de 11
400 gr gris
200 de grame de făină de soia,
200 de grame de lapte praf
200 gr faina de porumb
100 gr parmezan
10 ml de atractant
10-12 ouă
Reţetă de 12
500 gr pasăre alimentare
300 g de grâu
100 g lapte praf
100 g făină de soia
10-12 ouă
Reţetă de 13
300 g făină de soia
400 gr gris
200 gr Pfannie jumătate + jumătate
100 gr faina de alune
10-12 ouă
Reţetă de 14
400 g făină de peşte
400 gr gris
100 g făină de soia
50 g făină de sânge
50 g gluten
10-12 ouă
Reţetă de 15
200 de grame de făină de soia
350 gr gris
300 g făină de arahide
100 g de cazeină
50 g glucoză
10-12 ouă
Momelile pentru alte specii de peşti
Mreana / clean-momeli (Stillw.):
300 g de cazeină
150 g făină de soia
50 g de grâu gluten
50 g lactalbuminei
atractant amar (de exemplu, ficat)
Mreana / clean-momeli (Fließw.):
200 g de cazeină
300 gr gris
200 gr faina de porumb
100 g lapte praf
atractant amar (de exemplu, Spice)
Mreana momeli:
400 gr gris
200 de grame de făină de soia
200 de grame de lapte praf
200 gr faina de porumb
100 gr parmezan
5 ml de Cascaval-atractant
Mreana momeli:
300 g făină de soia
300 gr gris
300 g de cazeină
100 gr faina de porumb
100 gr parmezan
5 ml de Cascaval-atractant
Grass crap momeli:
Păstăi de mazăre piure intr-un blender
cu Pfanni, făină de grâu, amidon de porumb si oua amestecate într-un aluat
Momeli de iarnă:
150 g lapte praf
100 gr Sodiumcaseinat
50 g lactalbuminei
150 g de cazeină
50 g tărâţe de grâu
50 g făină de soia
Ouă, aromă, pe bază de alcool
300 g de cazeină
300 g de grâu
200 g lactalbuminei
100 g de cazeinat de calciu
Vitamealo 100 / gr lapte praf
250 de grame de cazeină
100 g de soia izolat
50 g de albumină de ou
50 g lactalbuminei
50 g de grâu gluten
Ouă, aromă, pe bază de alcool
400 gr pasăre alimentare
250 g de cazeină, 80 ochiurilor de plasă
100 g lactalbuminei
150 g de cazeinat de calciu
Vitamealo 100 / gr lapte praf
200 g de cazeină
100 g de gluten
100 g lactalbuminei
50 g tărâţe de grâu
50 g făină de soia
Ouă, aromă, pe bază de alcool
Pop-up boilies:
Pop-up boilies:
- Boilies normale cateva minute in cuptorul cu microunde sau de 20 de minute la 250 ° C, se coace în cuptor, ele sunt mult mai uşor.
- Bicarbonat de sodiu uscat se amestecă adăuga.
- Amestec de drojdie uscată şi se amestecă în 1 oră înainte de bile de gătit să plece.
400 g de sodiu cazeinat
200 de grame de lapte praf / lactalbuminei
200 de grame de făină de germeni de grau
100 g făină de soia
100 gr gris
5 lingurite praf de copt
Ouă, de colorat, arome şi potenţiatorilor de aromă
150 g de cazeină
150 g lapte praf
150 g făină de soia
60 g de grâu gluten
1.5 lingurita praf de copt
Ouă şi atractant
Momelile dupa fierbere 15 minute în cuptorul cu microunde
Cânepă pop-up boilies:
100 gr de cânepă teren
Pesmet 200g
2 oua
3 minute în cuptorul cu microunde
Pop up
200 g de cazeină
200 de grame de făină de soia
100 gr faina viermilor de mătase
100 g lactalbuminei
1.5 lingurita praf de copt
Ouă şi atractant
Momelile dupa fierbere 15 minute în cuptorul cu microunde
Pop-up boilies (de iarnă):
100 gr gris
100 gr de sodiu
100 g făină de grâu sau de porumb
50 g lactalbuminei
Ouă, aromă, pe bază de alcool
Pop-up boilies (de iarnă):
100 g de cazeină
100 gr, masă
100 g lactalbuminei
50 g de grâu gluten
50 g făină de porumb
Ouă, aromă, pe bază de alcool
Re: boilies de mamaliga
Din astea raman alea care contin cuvantul ,, forelli " ..... / Am si eu o reteta simpla de mamaliga cu ceva chilli si putina faina de carne si armata cu vata ... adica nu mai e necesara fierberea ..... un fel de power cocolos
Re: boilies de mamaliga
am reusit si am facut boiliesuri de mamaliga si au iesit super,au mers bine la dunare la ciortani de 2-3kg.
Peştele care scapă din undiţa pescarului este întotdeauna cel mai mare.
Re: boilies de mamaliga
draga jurnalistule incearca sa pui esenta de portocale si purin nectar de porumb
Peştele care scapă din undiţa pescarului este întotdeauna cel mai mare.
Re: boilies de mamaliga
Salut,Dan Mitranescu scrie:Pentru a intari aluatul (mamaliga amestecata cu faina si ou) mai adaugati si malai uscat pentru a obtine densitatea necesara rularii.cosmake scrie:Ceea ce am inteles eu este asa:
Faceti o mamaliga simpla, o lasati sa se raceasca, adaugati 10% faina de griu si un ou la kg de mamaliga
Dupa aceea framintati bine mamaliga cu faina si cu oul, lasati ceva timp la rece impachetata in celofan, rulati bilele sau le faceti manual, apoi le fierbeti ca pe orice bila.
Asta inseamna mura-n-gura.
Ceea ce a scris domnul Mitranescu am tradus cam cum am inteles eu.
Urmeaza testul final pescuitul. Daca da rezultate o veti folosi si a 2 oara daca nu inseamna ca trebuie sa incercati sa o imbunatatiti cumva si sa o personalizati cu ce va trece prin cap si poate iese ceva
Sint convins ca domnul Mitranescu tocmai acea personalizare nu o spune
Cu cat puneti mai mult malai bilele vor fi mai tari.
Nu exagerati cu aroma.Puteti sa stricati tot.
Mai bine nu folositi nimic decat sa turnati cu sticla arome pe nada.
Cu personalizatul ce sa zic... Daia-i spune personalizat ! Aici se bifurca drumurile ...
Am facut ieri boiliesuri dupa aceasta reteta.
Am facut o mamaliga in compozitia careia am adaugat faina 20% si in apa in care am fiert-o am pus o lingura de sare.
Mamaliga am lasat-o la racit, dupa care am adaugat un ou batut cu o ligurita de zahar, am adaugat faina 10 - 15% si apoi am framantat-o.
Din compozitia rezultata am facut boiliesuri de diferite marimi pe care le-am fiert (2 -3 min) pana s-au ridicat la suprafata apei. Cand am facut boiliesurile (manual) am adaugat si un pic de malai uscat.
Referitor la personalizarea la care se referea Dan, eu mamaliga am facut-o cu un mix de 50% fulgi de porumb bine rasniti, 30% malai, restul faina. Astfel boiliesurile au o aroma de porumb. Bilele sunt destul de tari si elastice, se pot pune pe fir de par.