arma r.made
Moderator: florentiniuga
arma r.made
de ce cind deschidem o punga cu bile r.made simtim aroma respectiva foarte tare(in cele mai multe cazuri) spre deosebire de bilele facute de noi,chiar daca folosim dozajul de aroma indicat de producator?vreau sa zic ca nu cumva bilele se fierb separat de partea lichida si apoi se `arucna`in aroma
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: arma r.made
Bilele home made, dupa ce sunt facute, se lasa la uscat, nu? Dupa uscare, stratul exterior isi pierde aroma si nu mai este atat de bine perceputa. Daca spargi bila, vei simti mult mai puternic acea aroma, deoarece la interior inca mai este umeda. Cu cat se tin bilele un timp mai indelungat in aer, cu atat se usuca mai profund si miros mai putin, pana cand se fac tari ca piatra si isi pierd aroma de tot. Pentru "revitalizarea aromei trebuie hidratate din nou cu apa in care adaugam un supliment de aroma care sa compenseze partea volatila care s-a evaporat.
Cele ready made, dupa o uscare prealabila, sunt bagate in pungi sigilate. Stratul exterior, care initial s-a uscat, se rehidrateaza dinspre interior, in punga neexistand posibilitatea evaporarii. De aceea, in momentul cand o desfacem, aroma este mult mai puternica iar bilele au aspectul de fraged. Tinute insa la aer un timp mai indelungat si acestea isi vor pierde aroma si se vor intari iar spre deosebire de cele preparate in casa, din cauza procesului de fabricatie, a finetii si densitatii mixului, rehidratarea este mult mai greoaie.
Cele ready made, dupa o uscare prealabila, sunt bagate in pungi sigilate. Stratul exterior, care initial s-a uscat, se rehidrateaza dinspre interior, in punga neexistand posibilitatea evaporarii. De aceea, in momentul cand o desfacem, aroma este mult mai puternica iar bilele au aspectul de fraged. Tinute insa la aer un timp mai indelungat si acestea isi vor pierde aroma si se vor intari iar spre deosebire de cele preparate in casa, din cauza procesului de fabricatie, a finetii si densitatii mixului, rehidratarea este mult mai greoaie.
- george-alexandru
- Veteran
- Mesaje: 765
- Membru din: 26 Noi 2007, 15:12
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: arma r.made
plus fata de astea atractantul principal la ready made este aroma
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: arma r.made
George, eu inteleg ce vrei sa spui dar exprima-te corect sa nu rada cineva de noi. Atractantul nu e aroma si nici aroma nu e atractant. Exista ingrediente care au ambele roluri dar sa nu generalizam. Cred ca vroiai sa spui ca la ready made se pune accent mai mare pe aroma.george-alexandru scrie:plus fata de astea atractantul principal la ready made este aroma
- george-alexandru
- Veteran
- Mesaje: 765
- Membru din: 26 Noi 2007, 15:12
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: arma r.made
da Florentine,aia am vrut sa spun,numai ca pt mine unu si aroma tot un atractant este.