La montura din dreapta(a doua postare),nu vad rostul alicei de deasupra vartejului,imi poti explica rolul ei? Pluta din imagine este nelestata probabil de asta poate intra atata plumb.A mea este lestata(3g),deci am folosit un singur plumb(picatura sau cam asa ceva) pe care nu stiu inca daca sa-l las sa culiseze sau nu.Ar culisa intre primul nod (realizat din fir textil) si vartej,deci nu m-ar incomoda,ce ma sfatuiesti?Probabil numai joi imi voi da seama unde sau daca am gresit ceva.Ce mi se pare pana acum insuficient,este greutatea intregii monturi,mi se pare prea usoara ca sa poate fi lansata mai mult de 7m. Plumb nu mai pot adauga pentru ca cel de 2 grame de care-ti vorbeam este ultrasuficient,daca as mai adauga,pluta nu ar mai iesi mult din apa si la distanta nu as mai putea s-o vad. Daca gasesc joi dimineata,am sa-mi iau una ca cea din imagine,nelestata,chiar daca asta inseamna sa schimb tot.Deci : pe linie am introdus un nod culisant din fir textil(opritor),apoi pluta,iarasi nod culisant,plumb,vartej nr 14,iar de vartej am legat forfacul. Pluta va culisa intre noduri(primul nod l-am ridicat ceva mai sus ca sa nu incurc pluta de rest),forfacul l-am facut de 20 cm,vad eu ce tampenie a iesit.
![rofl =))](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/24.gif)