''ELIBERATUL'' PESTELUI
Moderator: gor965
Re: ''ELIBERATUL'' PESTELUI
Eu ma indoiesc ca au fost contestati pescari "nevinovati" ! Probabil deranjaza agresivitatea cu care unii contesta si persista indoiala ca, contestatarul ar fii "mai de vita nobila " !
gor965 scrie:Eu ma indoiesc ca au fost contestati pescari "nevinovati" ! Probabil deranjaza agresivitatea cu care unii contesta si persista indoiala ca, contestatarul ar fii "mai de vita nobila " !
Uitate pe forumuri sa vezi cum reactioneaza unii(si sunt din ce in ce mai multi) cand vad o poza cu un peste de 5-6-7 kg:
-l-ai eliberat sper?
-l-ai facut saramura?
-sper ca nu l-ai luat acasa?
si alte comentarii aiurea.
Repet acum vb doar de baltile private cu taxa,daca e ,pentru dunare ,rauri si etc facem alta discutie.
TOTUL PENTRU CRAP
Reactioneaza unii normal, in felul asta, probabil pentru ca pescarul nu prezinta incredere,il tradeaza fatza si sculele de pe mal .Sa luam cazul unei balti private,Moara Vlasiei 2,te lasa patronu sa iei acasa cateva kile,f bine,e o regula stabilita de Victor Petcu,daca vrei iei daca nu nu,cine a contestat ceva?Sa luam cazul raurilor si baltilor salbatice,pana si Victor Tarus ia acasa 2-3 pesti ca e pofticios omu,f bine,il contesta cineva? Nu.Pe mine ma deranjeaza criminalii , nu pescarii din cele doua exemple care nu incalca absolut nici o regula.Si culmea,mai au si tupeul sa participe la concursuri pentru captura,participand cu poze facute prin bucatarii si cu pesti taiati in bucati si mai stiu eu cum,asta chiar mi se pare nesimtire.Treziti-va oameni buni,ca nu mai suntem in neandertal.
- CaRp-HuNtEr
- membru activ
daca platesti o taxa de pescuit consider ca ai platit ca sa te destinzi la o partida de pescuit nu sa iei pestele acasa atata timp cat crapul sta in rafturile carefourului la preturi mai ieftine decat la baltile unde pescuim ,ca se ia crap acasa la 1..2..3 kg ma deranjeaza dar mai putin dar ca sa iei un crap de la 10 kg in sus acasa deja acelui pescar ii lipseste buna educatie si creierul ,numai cand ma gandesc cati ani ii trebuie unui crap pt a ajunge la acea greutate ma ia cu fiori si apare un fluiera in vant il prinde si gata cu el ,sa nu mai vb de crapii de peste 15 kg care au avut un sfarsit tragic ,iar apoi tipati/urlati ca sant preturi mari la balti cu adevarate capturi ,pe de o parte le dau dreptate patronilor dar pe alta parte nu sant nici eu de acord cu preturile practicate de ei ,cand vad un abonament pe tancabesti la 800/1000 euro pe an stau si ma intreb cu ce-am gresit ca sa platesc eu acesti bani ,eu care nu iau nici macar un peste de 300 de gr acasa
in concluzie ,mai trebuie mult lucrat la comportamentul romanului pt a ajunge 100% pescar de C&R ,vrei peste dute la carrefour taica ca este si acolo peste proaspat ,vrei o partida cu,capturi adevarate atunci invata sa respecti pestele din balta si elibereaza-l indfirenet ca are 1 kg sau 20 de kg
numai bine frati pescari !!!
in concluzie ,mai trebuie mult lucrat la comportamentul romanului pt a ajunge 100% pescar de C&R ,vrei peste dute la carrefour taica ca este si acolo peste proaspat ,vrei o partida cu,capturi adevarate atunci invata sa respecti pestele din balta si elibereaza-l indfirenet ca are 1 kg sau 20 de kg
numai bine frati pescari !!!
Acum ,deja lupta e intre cei care se duc la pescuit si cei care se duc la peste ! Diferenta intre cele 2 categorii e enorma ...cel putin din punct de vedere al posibilitatilor financiare !coleman scrie:gor965 scrie:Eu ma indoiesc ca au fost contestati pescari "nevinovati" ! Probabil deranjaza agresivitatea cu care unii contesta si persista indoiala ca, contestatarul ar fii "mai de vita nobila " !
Uitate pe forumuri sa vezi cum reactioneaza unii(si sunt din ce in ce mai multi) cand vad o poza cu un peste de 5-6-7 kg:
-l-ai eliberat sper?
-l-ai facut saramura?
-sper ca nu l-ai luat acasa?
si alte comentarii aiurea.
Repet acum vb doar de baltile private cu taxa,daca e ,pentru dunare ,rauri si etc facem alta discutie.
Ricardo scrie:Reactioneaza unii normal, in felul asta, probabil pentru ca pescarul nu prezinta incredere,il tradeaza fatza si sculele de pe mal .Sa luam cazul unei balti private,Moara Vlasiei 2,te lasa patronu sa iei acasa cateva kile,f bine,e o regula stabilita de Victor Petcu,daca vrei iei daca nu nu,cine a contestat ceva?Sa luam cazul raurilor si baltilor salbatice,pana si Victor Tarus ia acasa 2-3 pesti ca e pofticios omu,f bine,il contesta cineva? Nu.Pe mine ma deranjeaza criminalii , nu pescarii din cele doua exemple care nu incalca absolut nici o regula.Si culmea,mai au si tupeul sa participe la concursuri pentru captura,participand cu poze facute prin bucatarii si cu pesti taiati in bucati si mai stiu eu cum,asta chiar mi se pare nesimtire.Treziti-va oameni buni,ca nu mai suntem in neandertal.
Frate tu ai ramas blocat pe ala cu aia 3 teni,lasa-l ,noi nu vb aici de asa ceva, discutia e alta.Chiar am zis ca aici vb de 1-2 pesti sau de 5-10 kg nu de bataie de joc dar vad ca tu ai ramas tot la ala.
TOTUL PENTRU CRAP
Mai baieti,nici un pescar nu vrea sa goleasca apele de peste,dar daca i-ti place pestele ,ce poate fi rau sa iei cat este permis?.Multi spuneti ca sunt rafturile la mag. pline cu pesti,oare de unde sunt, nu tot din apa.Oare nu sant pestii de pe raft cei pe care in timpul verii i-am eliberat noi,iar acum patronii de balti ii recolteaza cu plasele si practic ii vinde de doua ori.????
Pe o balta unde nu ai voie se iei pestele de ce sunt taxe astronomice???? Daca tot nu-i faci paguba patronului de ce te jumulesc? Multi ar trebui sa nu faca pe lupul moralist si sa vada adevaratele probleme in domeniu,lipsa aproape totala de populari,braconajul dus la extreme,nepasarea autoritatilor,poluarea [ce de gunoaie sunt pe ape ],asanarea unor canale ce aveau leg. cu rauri si lacuri care erau pe post de cresa pt. puiet.Nepasare totala de la cel mai mare nivel Aceste cateva lucruri ,creaza o criza a pestelui in ro.,nici decum cele 3-4 kg. prinse de un biet pescar amarat.
Pe o balta unde nu ai voie se iei pestele de ce sunt taxe astronomice???? Daca tot nu-i faci paguba patronului de ce te jumulesc? Multi ar trebui sa nu faca pe lupul moralist si sa vada adevaratele probleme in domeniu,lipsa aproape totala de populari,braconajul dus la extreme,nepasarea autoritatilor,poluarea [ce de gunoaie sunt pe ape ],asanarea unor canale ce aveau leg. cu rauri si lacuri care erau pe post de cresa pt. puiet.Nepasare totala de la cel mai mare nivel Aceste cateva lucruri ,creaza o criza a pestelui in ro.,nici decum cele 3-4 kg. prinse de un biet pescar amarat.
Orcum vad ca au inceput aceleasi comentarii care sunt ''aiurea'' si exact cum spuneam am inceput sa ne dam educati.Eu vroiam o altfel de discutie dar asta e.INTELEGETI NU VB DE JAPCA DE ZECI DE KG DE PESTE eu ma refeream la 5-10 kg dar vad ca deja ...............ne-am abatut de la ''subiect'' .
TOTUL PENTRU CRAP
ptr gorg965 eu zic ca si dsaca ai trai in vest sau unde vrei tu si ai avea salariul de acolo tre sa te gandesti ca si ala din vest plateste chirie apa gaz.......... din salarul de 1000 2000 de euro credema ca nu ramine cu nimic ,la noi e mentalitatea asta asa suntem crescuti ducem tot acasa eu vad romini aici unde sunt iti dau un exemplu am prins un somn de vrei 15 kg si mi la cerut un romin ,binenteles ca i lam dat am mai prins unu dupa cateva minute mi la cerut si pe celalat am zis hooooo gata ai unu in porbagaj doar nu faci nunta si pui pe masa numa peste si credema ca nu moare de foame dar e obisnuit asa am mai cunoscut baieti deai nostri care cereau tot ce prindeu pescarii rosioare scobari crapi si bagau tot in sac si credema ca nu mureu nici aia de foame eu nu zic vrei sa minci un peste ial si mincal dar nu 10 crapi si minci toti rest fire intinse si decideti coi ce faceti cu pestii dar eu unu cred cai foarte urat cand mergi la dunare si stai o saptamina si nu prinzi nimic,dar dute in vest si pecuie cateva ore intrun rau si ai sa prinzi peste cat nai prins intro viatza in dunare dupa aia ai sa te gandesti daca ii bine sai duci sau nu fire intinse tuturor pescarilor
always think like a fish
S-ar parea ca s-au cam incins spiritele pe acest topic...Nu-i rau ca-i un subiect interesant,pan la urma...Io peste cat s-a prins la inundatii in zona Bistret(Dj),n-am mai vazut si n-o sa mai vad ,cate zile os mai avea,,,,Erau unii "pescari"(veniti chiar si din alte judete) care plecau cu portbagajele pline cu ciortani si caras...Si era de prisos sa le dai de-nteles, ca-i prea mult....Se pscuia ..la rupere...
timer scrie:S-ar parea ca s-au cam incins spiritele pe acest topic...Nu-i rau ca-i un subiect interesant,pan la urma...Io peste cat s-a prins la inundatii in zona Bistret(Dj),n-am mai vazut si n-o sa mai vad ,cate zile os mai avea,,,,Erau unii "pescari"(veniti chiar si din alte judete) care plecau cu portbagajele pline cu ciortani si caras...Si era de prisos sa le dai de-nteles, ca-i prea mult....Se pscuia ..la rupere...
Ala deja nu e pescuit e bataie de joc.Orcum am spus-o si o sa o mai spun as vrea sa vb despre retinerea a 5-10 kg de peste,dar vad ca toti dau exemple numai de ''extreme''.Sper ca prin aceaste discutie unii sa inteleaga sa nu se mai dea ''domnisoare'' cand ei sunt ''prostituate'' ieftine, dar nici sa mai apara pe net poze cu pesti insirati pe asfalt si alte ''crime' de genul asta.
TOTUL PENTRU CRAP
- Qnyx
- Master Admin
Mai usor cu sugestiile si insinuarile va rog !
- CaRp-HuNtEr
- membru activ
5-10 kg tu
5-10kg altu
5-10 kg an de an timp de 10 ani......etc etc
ia fa un calcul si vezi c-am la ce greutate ar fi ajuns acei crapi? daca le pot zice crapi cu adevarat sau sa va numesc pe voi pescari de crapi ,mai de graba pescari de ciortani ca saracii ciortanei nu au timp sa se maturizeze decat daca pescuiesc niste pescari maturizati dupa ei
atata timp cat aveti aceasta mentalitate....PLATESC TAXA AM DREPTUL SA IAU ...... nu ve-ti ajunge departe nici in o suta de ani ,uitativa oameni in lumea buna cum pescuieste pescarul modern ,vacanta 7 zile 250-300 euro C&R obligat ca daca ii omori e vai si amar nu mai zic daca incerci sa iei acasa pt tigaie ,pai crapshorul ala te va costa de 7X pretul sculelor tale ,si uite asa sa ajuns la respectul fata de pesti (crapi),in RO ni se rupe ,taiem si spanzuram tot ca nu ne face nimeni nimic
5-10kg altu
5-10 kg an de an timp de 10 ani......etc etc
ia fa un calcul si vezi c-am la ce greutate ar fi ajuns acei crapi? daca le pot zice crapi cu adevarat sau sa va numesc pe voi pescari de crapi ,mai de graba pescari de ciortani ca saracii ciortanei nu au timp sa se maturizeze decat daca pescuiesc niste pescari maturizati dupa ei
atata timp cat aveti aceasta mentalitate....PLATESC TAXA AM DREPTUL SA IAU ...... nu ve-ti ajunge departe nici in o suta de ani ,uitativa oameni in lumea buna cum pescuieste pescarul modern ,vacanta 7 zile 250-300 euro C&R obligat ca daca ii omori e vai si amar nu mai zic daca incerci sa iei acasa pt tigaie ,pai crapshorul ala te va costa de 7X pretul sculelor tale ,si uite asa sa ajuns la respectul fata de pesti (crapi),in RO ni se rupe ,taiem si spanzuram tot ca nu ne face nimeni nimic
coleman scrie:Orcum vad ca au inceput aceleasi comentarii care sunt ''aiurea'' si exact cum spuneam am inceput sa ne dam educati.Eu vroiam o altfel de discutie dar asta e.INTELEGETI NU VB DE JAPCA DE ZECI DE KG DE PESTE eu ma refeream la 5-10 kg dar vad ca deja ...............ne-am abatut de la ''subiect'' .
Am citit acum cativa ani un studiu despre pescuit ,in care se spunea ca in regim strict de pescuit cu lansetele,intr-o balta populata ,se prinde intr-un sezon de pescuit intre 4-,5 la suta din masa de peste.Deci daca se populeaza anual nu este nici un pericol din partea pescarilor.Trebuie sa fim realisti,chiar daca sunt pe o balta 100-200 de pescari,o mica parte dintre ei prind ceva.Sunt multi care vin la pescuit doar pt. destindere cu familiile si nu au nimic in comun cu prinsul,eventual prind ceva carasei de-o saramura.La o balta normala ,nu de concurs,daca urmarim in mod aleatoriu cat se prinde,se va observa ca marea majoritate pleaca cum au venit.Dupa ce se prinde si cat se incaseaza de proprietarii baltii,castigul este a celui din urma.Oare se fol. banii pt. repopulari???
De multe ori este bine de a se prinde mult caras pe apele populate intens cu crap,caci face mare concurenta la hranit,se corceste cu crapul de nu mai sti ce ai prins.
Cei cu poze cu peste insirat peste tot,au dat si ei o data lovitura si profita de o poza ca sa creada pana si ei ca sunt mari pescari.De judecat nu suntem noi in masura sa o facem,fiecare are partea lui de vina ,dar de sus in jos.Pana acum era voie cu doua bete,acum cu patru,mai un pic si o sa ne cumparam toti navoade.De sus e buboiul,niste idioti fac legi in totala necunostiinta de cauza.
Exact ce spuneam pe forumuri toti vor fi ''domnisoare''.Si inca ceva daca ai observat adevaratii pescari de c&r nu au avut comentarii si nici nu au incercat sa para ''domnisoare'' desi ei poate ar fi avut tot dreptul,dar apar unii care vb de parca cei care opresc un peste sau doi pentru consum sunt niste ''criminali'',.Zi-mi si mie daca te dai asa mare pescar,de unde crezi tu ca sunt pesti aia care ii cumparam din metro?
TOTUL PENTRU CRAP