vioril scrie:Va salut ,
Hai ca nu mai gaseam topicul asta , si in plus am mai si uitat de el . Acum ca l-am gasit , am mai citit ceva pe aici , sa va povestesc cum am procedat : m-am asezat pe un scaunel intr-o seara , dupa ca am cumparat 4 bucati de okuma axeon 65 , am inceput sa desfac una din ele si am reusit sa o fac bucati ( se desface cam greu) , am inceput sa -i pun vaselina pe axuri ( 2 la numar ) , pe la rulmenti , pe angrenajele sau rotitele zimtate . am vazut o problema la cele 2 tije care ghideaza axul central si cel din partea de jos ( pt. miscarea sus - jos ) , acolo cele 2 tije nu sunt fixate bine , este putin mai greu sa le fixezi cand asamblezi mulineta . timpul efectiv pt ungere este de maxim o ora pt o bucata .
Din unele sfaturi pe care le-am primit , va recomand si dumneavoastra sa folositi numai vaselina sau numai ulei fin , nicidecum sa le combinati , adica sa ungeti o mulineta si cu ulei si cu vaselina .
dar care e explicatia logica sa folosim ori - ori ?
rulmentii capsulati de la fabrica sunt uleiati, iar pe roti uleiul nu sta, prin centrifugare dispare,
sau asta era de 1aprilie ?