P.S. vb despre baltile private,la dunare e alta discutie
![wink ;)](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/3.gif)
![wink ;)](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/3.gif)
Moderator: gor965
Prietene tu ori nu ai citi bine ce am scris eu ori nu ai inteles.Eu tocmai asta am zis ca fiecare balta ar trebui administrat astfel incat sa te poti bucura de multe capturi,sa nu se umble la apa aiure,sa nu intre vecinu de langa sa faca baie la 3 m de tine,sa nu se asculte muzica tare ,etc.Fiecare balta ar trebui sa iti dea un regulament cu multe reguli pe care sa le respectam,printre asta si cant de peste retinuta(iar cei care inearca sa ia acasa un peste de peste 5kg-10 kg sa nu o poata face),dar la noi sunt 3-4 balti care au asa ceva si fiecare face ce vrea.Sa prinzi un peste de 20 kg nu e la indemana orcui si asta pentru ca sunt rare exemplarele de genul asta,dar asta nu inseamna ca trebuie ne dam ''aparatorii pestelui'' la orce captura o vedem.Ce a facut cel de care vb tu este intradevar o japca ordinara ,daca e asa,dar daca administratorul balti si-ar fi dat interesul nu s-ar fi intamplat asa ceva(eu daca as avea o balta si cineva ar prinde un asemenea peste l-as pune sa-l elibereze dar in schimb i-as fi dat 1-2 partide de pescuit gratuit sau o alta ''recompensa'').Hai sa nu ne mai fie rusine ca suntem romani,dar nici sa ne dam ca noi suntem aia educati si alti nu.Tocmai de aceea am initiat aceasta discutie pentru a invata sa fim echilibrati nu sa luam tot ce prindem(chiar si 50kg) dar nici sa devenim ''obsedati'' de eliberarea pestelui ca asa da bine.Ricardo scrie:Personal sunt total adeptul eliberarii pestelui,insa nu pot spune ca am ceva cu acei care isi ia un peste de 2 kilograme acasa din baltile unde li se permite asta.problema e cu cei care ia acasa zeci de kilograme nejustificat si rezultatul acestui fapt chiar se vede in 99,5 % din baltile din romania.sincer va place cand va duceti la pescuit si prindeti doar un crap de 2 kile in timp ce pe un tancabesti sarulesti etc iti estimezi succesul unei partide in sute de kile? ce demonstreaza asta? ca doar cu forta se poate face treaba in Romania? ce parere aveti de acel "pescar" care a luat acasa cei 3 teni, 2 de peste 20 kg si unul de peste 30 kg,mi se pare incredibil asa ceva,inadmisibil,si consider asta o CRIMA. ce a facut cu acel ten de 30 de kg? untura? nu se poate asa ceva. mai vad pe altul tot pe acest forum prinzand un somn apreciabil,trecut de 40 de kg parca,si apoi facand poze cum ii taie capul cu bomfaierul (sper sa nu gresesc) nu am cuvinte sa il caracterizez,mi-e greata sa il caracterizez .uitati-va pe internet la siteuri din franta, germania,sa vedeti capturi,daca ati prinde asa ceva v-ar tremura genunchii,in ei de ce nu urla foamea ca in animale? de ce mananca peste doar din magazine? de ce au alta mentalitate?
![]()
IN CONCLUZIE PENTRU A NU STIU CAT-A OARA MI-E RUSINE CA SUNT ROMAN !!!
Parerea mea este ca 300 ron este un pret pt ca acei patroni sa se imbogateasca si aceste preturi nu au nici o logica,acel echilibru nu exista,dar fiecare face ce vrea cu balta lui.Eu zic ca o taxa de 100-150 ron si o cantitate max de 5-10 kg de peste retinut este cel mai echitabil pentru toata lumea.BENGA si MV2 sunt 2 balti in care acest echilibru exista(benga a novodito si sa vedem daca o va mai popula la anul)Ricardo scrie:Coleman,pe baltile despre care vorbesti tu si in care vrei sa gasesti conditiile enumerate de tine sunt taxe de milioane pentru 24 de ore( ai zis ca vrei capturi numeroase,nu muzica,nu scaldat,etc).aceste balti exista si in romania si tocmai de asta e si diferenta de bani intre o balta de 300-500 de mii la 24 de ore unde e batjocura totala (exceptand Livada de Bihor ) si o balta de multe milioane pe zi cum e tancabesti sau sarulesti unde chiar gasesti ceea ce vrei tu.e ca totul in viata,dai bani putini te patimesti, si orice lucru bun costa. cele doua exemple pe care le-am dat in legatura cu acele capturi de zeci de kilograme care s-au omorat nu au avut loc pe balti private,deci pe balti cu patron,de aia nimeni nu i-a oprit pe cei doi sa omoare asa exemplare,nici macar constiinta. iar cu eliberatul am fost f clar sunt adeptul 100 % al eliberarii pestelui,dar nu am nimic impotriva acelora care ia de pofta un ciortan de 2 kile acasa,doar de acolo de unde li se permite asta.
gor965 scrie:Atata timp cat vor exista destepti (mari pescari) care vor posata poze cu zeci de pesti insirati pe asfalt ,prinsi ilegal ,fii sigur ca vor exista si "contestatarii" de serviciu !