ce rol are tuica (alcoolul)???
Moderator: florentiniuga
Re: ce rol are tuica (alcoolul)???
eu personal nu folosesc arome.rezultate foarte bune o sa aveti la porumb uscat (popcorn) alea de se fac floricele,cate 2 boabe pe firul de par si un pop-up micut.este o vorba :" pestele mare la rima mica se prinde".incercati si o sa vedeti ca nu va mint!
Re: ce rol are tuica (alcoolul)???
dar in mixul pt momitor a-ti folosit tuica ? si cat pe kg de mix?
Succesul nu este cheia fericirii. Fericirea este cheia succesului. Daca iti place ce faci,vei avea succes
MUNTEANU BOGDAN
***CAMPION NATIONAL 2012 ***
***CAMPION NAȚIONAL 2017***
**CC CORBU**
MUNTEANU BOGDAN
***CAMPION NATIONAL 2012 ***
***CAMPION NAȚIONAL 2017***
**CC CORBU**
Re: ce rol are tuica (alcoolul)???
Cand eram pushtan conservam boabele fierte cu aspirina fara sa le mai adaug alte arome. La fel si porumbul crud. Mergea de mama focului. Usor, usor au aparut si aromele si toata industria asta de nada si am inceput si eu sa experimentez. Acum pot sa ma laud ca reusesc cateva retete si ca am si rezultate la ele.
Spunea cineva mai devreme ca tzuica ajuta nada la o dispersare cat mai eficienta si asa este deoarece alcoolul din ea fiind mai usor decat apa descompune si imprastie tot cei sta in cale prin urma tendintei sale de dilutie insa mai are si proprietatea de conservant. Totdeauna vei putea sta linistit pe balta stiind ca ai porumbul macerat intr-un recipient in care ai adaugat tzuica. Atentie insa si la recipienti pentru ca unii emana tot felul de elemente toxice si te lasi de fumat si spalat pe maini crezand ca de la asta n-ai momeala buna . Pune tuica la porumb dupa ce l-ai pregatit de ac sau rig - dupa ce l-ai fiert pana s-a inmuiat si vezi ca incep primele boabe sa plezneasca - dupa care adauga-i aromele pe care le folosesti cu rezultate insa tine cont ca pestele nu vizeaza numai hrana aromata ci si pe cea consistenta. Nu afuma boaba de porumb la fierbere si incearca mai degraba sa o si acresti si-mi spui dup-aia daca a mers sau nu.
Reteta anului trecut mi-a fost compusa din treimi: lapte acru, palinca si apa si findca sunt ardelean de origine pot spune ca le-am carat de la Zalau pe toate-n delta.
Spunea cineva mai devreme ca tzuica ajuta nada la o dispersare cat mai eficienta si asa este deoarece alcoolul din ea fiind mai usor decat apa descompune si imprastie tot cei sta in cale prin urma tendintei sale de dilutie insa mai are si proprietatea de conservant. Totdeauna vei putea sta linistit pe balta stiind ca ai porumbul macerat intr-un recipient in care ai adaugat tzuica. Atentie insa si la recipienti pentru ca unii emana tot felul de elemente toxice si te lasi de fumat si spalat pe maini crezand ca de la asta n-ai momeala buna . Pune tuica la porumb dupa ce l-ai pregatit de ac sau rig - dupa ce l-ai fiert pana s-a inmuiat si vezi ca incep primele boabe sa plezneasca - dupa care adauga-i aromele pe care le folosesti cu rezultate insa tine cont ca pestele nu vizeaza numai hrana aromata ci si pe cea consistenta. Nu afuma boaba de porumb la fierbere si incearca mai degraba sa o si acresti si-mi spui dup-aia daca a mers sau nu.
Reteta anului trecut mi-a fost compusa din treimi: lapte acru, palinca si apa si findca sunt ardelean de origine pot spune ca le-am carat de la Zalau pe toate-n delta.
....restul e folclor ca istorie n-are cum.
- georgemarian
- Veteran
- Mesaje: 779
- Membru din: 13 Noi 2010, 22:00
Re: ce rol are tuica (alcoolul)???
cel mai bine va zic eu ''folositi direct tuica in momitor,asa reusesti imbeti crapu' si vine singur la mal'hop pe saltea'' )