Mircica, vad ca esti "toba de carte" la betaina.....si CE alt rol mai are in afara de atract????mircea13 scrie:Betaina se mai extrage din:sfecla de zahar, orz,grau, mazare,linte,rame,raci,faina de peste, ficat,rinichi,scoica,carne,sroturi de ceriale,semiunte de bumbac,spanac,broccoli,etc Mircea 13
mamaliga pentru nadit
Re: mamaliga pentru nadit
Re: mamaliga pentru nadit
dn-le Iuga spunetimi va rog ce este spartura de porumb .
este ceva mai mare decat pasatul sau este chiar pasat ?
si mai am o intrebare ... mamaliga aceea facuta la micro unde se poate face face si in cuptor ?
FIR IN DRILL astept raspunsul dv
este ceva mai mare decat pasatul sau este chiar pasat ?
si mai am o intrebare ... mamaliga aceea facuta la micro unde se poate face face si in cuptor ?
FIR IN DRILL astept raspunsul dv
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: mamaliga pentru nadit
Este urluiala, boabe sparte mai mare pentru hrana animalelor.maryus scrie:dn-le Iuga spunetimi va rog ce este spartura de porumb .
este ceva mai mare decat pasatul sau este chiar pasat ?
si mai am o intrebare ... mamaliga aceea facuta la micro unde se poate face face si in cuptor ?
FIR IN DRILL astept raspunsul dv
Principiul pregatirii termice la microunde se bazeaza pe incalzirea doar a moleculelor de apa din intreaga masa a produsului, aproape uniform. Ca rezultat, legarea se face cu totul altfel decat prin fierbere iar mamaliga este mult mai tare si mai elastica. Ma indoiesc ca se poate obtine acelasi rezultat la cuptor si nici nu am de gand sa incerc. Dureaza prea mult si in mod sigur face crusta deasupra, dedesubt se poate arde iar la mijloc va fi mai moale.
Nici nu merita. La cat s-au ieftinit cuptoarele cu microunde, pot sa-mi iau unul, chiar si numai pentru mamaliga daca o fac mai des.
mamaliga arc
cantitate
2 L apa
1 kg malai
100 g faina
20-30 boabe porumg
20-30 boabe malai ( astea mai raspandite prin mamaliga )
1 lingurita sare
2-3 sticlute sesente
preparare
ca orice mamaliga
""""""""""""""" FIR INTINS""""""""""""""""""
2 L apa
1 kg malai
100 g faina
20-30 boabe porumg
20-30 boabe malai ( astea mai raspandite prin mamaliga )
1 lingurita sare
2-3 sticlute sesente
preparare
ca orice mamaliga
""""""""""""""" FIR INTINS""""""""""""""""""
- mariusbulanel
- Veteran
- Mesaje: 509
- Membru din: 25 Oct 2008, 18:05
- Localitate: Baia Mare
- Contact:
Re: mamaliga pentru nadit
scuza-ma devil dar cum vine asta 20-30 boabe de malai si 20-30 boabe porumb? nu e acelasi lucru?
ps: nu cred ca sta cineva sa numere boabele de porumb sau malai cum le zici tu!
ps: nu cred ca sta cineva sa numere boabele de porumb sau malai cum le zici tu!
Re: mamaliga arc
1.Si care ar fi tipul acestor "sesente", marca si cantitatea acestora?devil1 scrie: .....20-30 boabe malai ( astea mai raspandite prin mamaliga )
.......................................
2-3 sticlute sesente
.....
2.Ce inseamna mai raspandite prin mamaliga, adica rrestul nu sunt raspandite?
Iar prepararea..."ca orice mamaliga", poate fi interpretata oricum: ploaie deasupra apei in clocot, galusti, rascoapta , pasta amestecata cu apa rece si data la cuptor, eventual cu branza...
Daca nu ai o reteta bine conturata in minte, sau nu stii s-o expui ca sa fie inteleasa, mai bine n-o posta.
Ca ichtiolog, ma intreb, oare cum se inmultesc sirenele? Au si ele sirenul lor?