Salutari tuturor,
Am si eu o problema legata de nodul firului inaintas. Va rog votati sau lasati un reply.
Pana acum am folosit doar nodul Mahin, dar dupa cateva sedinte de casting acest nod s-a desprins de 3 ori.
Nodul l-am facut dupa modelul prezentat aici:
http://www.carp-uk.net/knots/shockknots.htm
Iar pentru a crea buclele am folosit firul mono peste firul inaintas. Firul mono este un Trabucco de 0.26 iar pentru inaintasul am folosit Tuffix 0.31. Dupa ce am facut nodu, umezit si strans foarte bine ... am lasat aprox. 1 mm de fir la amble capete.
Am facut si nodul Albright cu firul textil peste firul mono...dar a iesit foarte mare ... Voi cum faceti acest nod ... cu firul inaintas sau cu cel principal.
Nod inaintas (Cu ce fir faceti buclele la nodul inaintas?)
Moderator: florentiniuga
Nod inaintas (Cu ce fir faceti buclele la nodul inaintas?)
Ultima oară modificat 29 Mar 2011, 16:41 de către REMUSGL, modificat 1 dată în total.
Re: Nod inaintas (Cu ce fir faceti buclele la nodul inaintas?)
Eu folosesc doar nodul Albright pentru inaintas. Si intotdeauna matisez (spirele) cu monofilamentul.Nu iese nici mare si nici nu mi s-a desfacut vreodata.Succes.
ET SI OMNES, SED NON EGO
Regula de baza in cazul nodului Albright : firul mai subtire se spiraleaza in jurul celui mai gros !
In cazul inaintasului textil , acesta se spiraleaza peste bucla mono !In cazul unui inaintas mono (logic , mai gros decat linia principala) vom spirala invers, adica firul principal peste bucla facuta din inaintas !
In cazul inaintasului textil , acesta se spiraleaza peste bucla mono !In cazul unui inaintas mono (logic , mai gros decat linia principala) vom spirala invers, adica firul principal peste bucla facuta din inaintas !
Eu folosesc " The uni knot ". Este prezentata pe pagina de mai sus scris de tine !
Bafta!
Bafta!
N-am patit niciodata sa se desfaca nodul Mahin. Ori nu e executat corect ori , daca se rupe, probabil la strangere se intinde prea mult monofilamentul si se subtiaza.
Poti sa lasi si 2 cm de fir, nu deranjeaza cu absolut nimic.am lasat aprox. 1 mm de fir la amble capete.
I Fish. Therefore I am.
Vezi ca gasesti pe net 200 de variante de nod Albright.
Cea mai "buna" si mai simpla varianta din punctul meu de vedere este cea prezentata de Ali Hamidi aici:
http://www.korda.co.uk/movies/?id=190 (vezi undeva pe la jumatatea filmuletului la minutul 2:24).
Nodul iese foarte mic si este si foarte rezistent.
Am folosit si Albright si Mahin si am fost foarte multumit de amandoua, odata ce am invatat sa le leg corect
Fir intins!
Cea mai "buna" si mai simpla varianta din punctul meu de vedere este cea prezentata de Ali Hamidi aici:
http://www.korda.co.uk/movies/?id=190 (vezi undeva pe la jumatatea filmuletului la minutul 2:24).
Nodul iese foarte mic si este si foarte rezistent.
Am folosit si Albright si Mahin si am fost foarte multumit de amandoua, odata ce am invatat sa le leg corect
Fir intins!
Am incercat pe toate mulintele nodul albright cu firul textil peste firul mono si dupa doua sesiuni scurte de aruncari nodul se prezinta OK.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Fire intinse la toata lumea.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Fire intinse la toata lumea.