Rig cu fir Amnesia
Moderator: florentiniuga
- nicolauionut
- utilizator
Rig cu fir Amnesia
Salut!
Vin cu rugamintea la voi daca puteti sa-mi dati si mie informatii legat de montura rigida cu Amnesia.
Ce ac se foloseste, cat de lung trebuie sa fie rigul, cat de lung trebuie sa fie firul de par si daca se mai pune varnis de silicon pe tija acului.
Legat de aceasta montura am vazut pe forum si in ALPtot felul de variante.
Vreau parerea cuiva care a folosit acest tip si a avut rezultate.
Vin cu rugamintea la voi daca puteti sa-mi dati si mie informatii legat de montura rigida cu Amnesia.
Ce ac se foloseste, cat de lung trebuie sa fie rigul, cat de lung trebuie sa fie firul de par si daca se mai pune varnis de silicon pe tija acului.
Legat de aceasta montura am vazut pe forum si in ALPtot felul de variante.
Vreau parerea cuiva care a folosit acest tip si a avut rezultate.
- george-alexandru
- Veteran
Re: Rig cu fir Amnesia
pt forfacurile rigide cu mono cele mai bune carlige sunt cele de tip longshank si wide gape,varnisul este necesar pe tija deoarece tine firul de par apropiat de carlig iar distanta firului de par o faci in functie de marimea momelii lasand un mic spatiu intre momeala si curbura carligului.este o montura care nu iarta nimic si curenteaza din orice pozitie
- nicolauionut
- utilizator
Multumesc ! pentru informatie.
La sfarsitul asta de saptamana ma voi duce la Tancabesti si voi incerca acest model.
Va tin la curent cu rezultatele acestei monturi.
Fire intinse si sa ne traga in apa.
La sfarsitul asta de saptamana ma voi duce la Tancabesti si voi incerca acest model.
- iulian petre
- Veteran
pe Tancabesti???......daca prinzi ceva la aceasta montura sa ne zici.... ...asa nu iarta nimic....dar numai daca "trage".... ...oare de ce nu o folosesc asa multi pescari DE CRAP ...???....E BUNA dar in anumite conditii.. ...
Iuliane , daca nu te superi , ce-ar fi sa dezvolti mai departe ceea ce ai spus , in care conditii ??? nu arunca un oscior si apoi ne lasi cu ochii in soare , as vrea sa incerc si eu aceasta montura , dar ca montura blow back , mentionez ca eu pescuiesc in apa curgatoare , cu un curent mai lent.
- nicolauionut
- utilizator
Iulian! care sunt conditiile de care spui si de ce crezi ca nu va merge pe Tancabesti??
In una din emisiunile infopescar am vazut ca Vali Bonto (echipa profishing Targoviste) a castigat locul II pe sector cu aceasta montura si tot pe Tancabesti.
Daca ai mai multe informatii si esti dispus sa la impartasesti si altora te rog sa ne spui.
In una din emisiunile infopescar am vazut ca Vali Bonto (echipa profishing Targoviste) a castigat locul II pe sector cu aceasta montura si tot pe Tancabesti.
Daca ai mai multe informatii si esti dispus sa la impartasesti si altora te rog sa ne spui.
Foarte buna montura cauta si foloseste D-rig pe amnesia o sa ai surprize foarte placute
- george-alexandru
- Veteran
incearca cu incredere,si eu la xxx tot pe Tancabesti am folosit acest montaj.nicolauionut scrie:Multumesc ! pentru informatie.
- iulian petre
- Veteran
xxx.. ...DA ASA E .. a fost o montura cu acest fir dar am avut 4 lansete +3 rezerve..... ...
salutare. Vad tot mai multi pescari ca folosesc montura rigida, gresit. Sa va spun de ce. Pt ca, atunci cand a fost conceputa de Terry Hearn ea a fost gandita sa aibe o lungime de 7,5-10cm si firul de par dintr-un Dacron subtite, iar acum vad tot mai multi ca o lungesc si-i lasa firul de par rigid. Incercati si varianta originala poate. Veti aves o surprisa placuta.
crafty carper
Mihai Tomescu
Mihai Tomescu
In prezent sint in incercari , cu o montura rigida , dar un pic diferita , leg cirligul cu fir rigid gen amnezia , firul de par este din textil subtire , firul rigid il las de 5-6 cm. si il leg de un snake skin de 25 lb. , am sa va pun si o poza sa vedeti , am facut o singura iesire cu el si sa comportat bine , 7 trasaturi 5 prinsi , la una dintre trasaturi eram la vreo 20 m de lansete . Miine ies la o partida de doua zile si am sa ma dumiresc mai bine .
Dupa cum am promis iata si montura , impreuna cu ceea ce a prins . In doua iesiri , in prima am avut 6 trasaturi , luati 5 , in a doua 4 trasaturi , luati 2 .
- george-alexandru
- Veteran
Salutare Vali,in legatura cu montura care este una de tip combi si prinde de prins, dar nu vad utilitatea parti matasoase din prelungirea firului rigid?
- Qnyx
- Master Admin
george-alexandru scrie:Salutare Vali,in legatura cu montura care este una de tip combi si prinde de prins, dar nu vad utilitatea parti matasoase din prelungirea firului rigid?
Pai de aia ii zice "COMBI"
- george-alexandru
- Veteran
Cosmine este combi dar nu respecta criteriile monturilor de acest tip pe care le/am vazut pana acum.este un combi facut pe dos adk cu rigidul la carlig si partea supla sus unde nu/i vad rolul.dar poate Vali are o explicatie si doream sa facem un schimb constructiv de impresii pe tema acestei arme albe .