![clapping =D>](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/41.gif)
![daydreaming 8->](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/105.gif)
Moderatori: gor965, mini_mic, Sebastian, vali003
Salut Marius! Saptamana care vine merg si eu pentru un weekend la Cazane. Mai exact in golful Dubova, pe lac la o pensiune. As vrea sa ma scuze colegii de offtopic si as vrea sa te intreb cam ce activitate e pe acolo, la ce se prinde cate ceva si cam pe unde?coool_marius scrie:pescuitul scumbiei este permis cu mai multe ace pe fir . de vreo 3 ani sunt mii de oameni care practica acest stil de pescuit , cu aceste taparine , fara ca cineva sa acuze in vreun fel acest lucru .gogu steriade scrie:misto bloguda da cand e legal cu taparine pa apa curgatoare ?
pa mine ma prins garda ca aveam 3 ace pa fir si dadeam la caras babusca si platica
cu pestisor viu
si ma luat aia pa sus ca nam voie dact cu 2 ace pa linie
si ca cand ie prohibitia la stiuca nu sa da la peste pasnic cu pestisor viu !
pescuitul celorlalti pesti , intr-adevar , este interzis cu mai multe ace .
apropo .. ce parere aveti de faptul ca perioada de prohibitie la stiuca s-a extins pana in iunie ?
Cand bate sudul unfla gurile de varsare ale Dunarii si incepe sa intre pe bratele ei.florian1954 scrie:D-le "craparulsef", mulţumesc mult!!! Eu as dori sa pescui in zona P.F.2.As intreba cam la ce temperatura a apei se prinde mai bine si nu inteleg dece trebuie sa bata vantul?
Multam Nelutule. Stiu cum e cu somnul si crapul, dar cu incalzitul apei nu cred ca tot vine rece de sus. Deabia prin Aprilie daca o sa mai capete cateva grade in plus dupa ce se incalzeste de pe la austrieci in coace. E foarte bine daca merge carasul ca avem activitate. Stii sa-mi zici daca pe Mraconia merge ceva si cam pe unde? Intra ceva peste in lac in perioada asta?Nelutu scrie:Cornel, in golful Dubovei se prinde bine caras, destul de mare, sant si buc. peste kg. Se mai poate pescui, daca ai o barca la dispozitie si poti intra mai in curentul Dunarii, salau. Acu' depinde si de cum ti-o fi norocul cu vremea, daca apuca apa sa se mai incalzeasca atunci este posibil sa dai si de crap sau somn.![]()
... sincer nici eu nu am făcut până anul acesta, anume determinări precise, legate de eventuala temperatură optimă a apei sau factori de turbiditate sau alte elemente hidro-meteo ... tot ce pot spune cu exactitate este ce spun toţi bătrânii pescari din deltă, legat de influenţa direcţiei vântului ...florian1954 scrie:D-le "craparulsef", mulţumesc mult!!! Eu as dori sa pescui in zona P.F.2.As intreba cam la ce temperatura a apei se prinde mai bine si nu inteleg dece trebuie sa bata vantul?
Nu o preseaza Nene ci ridica nivelul apei la gurile de varsare si-i creste si salinitatea astfel incat scrumbia va gasi intrarile pe Dunare in mediul obijnuit, sarat si nu va avea nici vreun soc la trecerea de la mediul marin la cel dulce.craparulsef scrie:... sincer nici eu nu am făcut până anul acesta, anume determinări precise, legate de eventuala temperatură optimă a apei sau factori de turbiditate sau alte elemente hidro-meteo ... tot ce pot spune cu exactitate este ce spun toţi bătrânii pescari din deltă, legat de influenţa direcţiei vântului ...florian1954 scrie:D-le "craparulsef", mulţumesc mult!!! Eu as dori sa pescui in zona P.F.2.As intreba cam la ce temperatura a apei se prinde mai bine si nu inteleg dece trebuie sa bata vantul?
Spre exemplu zilele acestea turbiditatea apei a fost în zona noastră cuprinsă între 0,120 - 0,280 mg / litru ...nu ştiu deocamdată să spun cum influenţează eventual acest lucru ... dar din acest an voi începe şi eu să fac anumite determinări, care sper în câţiva ani să-mi dea suficiente date cu ajutorul cărora să pot aprecia cu exactitate momentul migrării masive pe Dunăre.
Ce pot însă intuiesc eu, e probabilitatea ca atunci cănd bate vântul din direcţia de nord curenţii care se formează şi probabil temperatura apei reci de nord, îndepărtează scrumbia de gurile Dunării, pe când probabil vântul de sud aduce cu sine aer şi curenţi calzi, care presează scrumbia către gurile Dunării, unde din câte cunosc staţionează o perioadă relativ scurtă, se hrăneşte, după care la un interval de 2-3 săptămâni începe a urca amonte pentru boişte. Probabil din acest motiv acum se prinde, dar foarte puţină scrumbie, în larg la aproximativ 3 km distanţă unde sunt instalate plasele pescarilor. Când aceştia vor prinde din ce în ce mai multă e clar că scrumbia s-a hotărât a intra pe Dunăre şi eu o voi aştepta chiar în Bara Sulina, în anafoare, iar dvs. probabil, după câteva zile bune, o veţi avea şi în zona PF2.
Fie cum spui dumneata ... şi eu care credeam că-i spune şocatei ... scrumbie de dunăre că-i place apa dulce şi grăsoasă. Cât priveşte vântul de sud mai iscodesc eu băbătiile din sat poate mai descopăr ceva!miyagi scrie:...Nu o preseaza Nene ci ridica nivelul apei la gurile de varsare si-i creste si salinitatea astfel incat scrumbia va gasi intrarile pe Dunare in mediul obijnuit, sarat si nu va avea nici vreun soc la trecerea de la mediul marin la cel dulce.
Batranii zic ca mananca pestele cand bate sudul pentru ca nivelul Dunarii nu are variatii mari atunci si cum bine ai spus aduce si aer cald cu el.
florian1954 scrie:O adevărată strategie,tehnică,proces tehnologic şi cu scrumbia asta...Oricum,mulţumesc mult!!!