tocmai de asta iti zic, faci concurenta azi si atat? sau faqci concurenta si maine?si Tancabesti are concurenta- MV2 , sarulesti, chiar si Delta daca vrei sa o iei in calcul, acestea fiind doar exemple.gor965 scrie:Stii de ce nu face Coca-Cola 50 de euro sticla ?...ptr. ca exista Pepsi !!!...adica Concurenta, care-i poate face praf oricand, daca isi forteaza norocul (ptr. ca in raport cu pretul infim de productie, profitul este urias) ! Sistemul concurential este unul din pilonii de baza ai Economiei de piata !mirceab scrie:.....................
@ gor965- 1. economia de piata nu inseamna numai profit, pe termen lung sau scurt, inseamna crearea unui adevarat brand, iar la capitolul asta iti dau ex. cel mai mare brand de pe glob COCA COLA- cererea nu este doar constanta si diversificata, este mult mai mult decat ata. de ce nu creste pretul la cola la 50E/ sticla???
concurenta de asemenea este LOIALA sau NELOIALA, atat fata de competitori cat si fata de clienti iar concurenta neloiala fata de clienti in tim aduce cel mai mare prejudiciu oricarui inreprinzator.
PS: pepsi- desi au o reteta foarte apropiata de coca cola- chiar si linia de produse nu are succesul coca cola, motivul- brandul construit de coca cola s-a bazat si pe loialitatea fata de client, nu doar pe nu pret. si daca vrei un alt exemplu- microsoft- windows/ linux/ apple conteaza segmentul de piata pe care te axezi, dar cand vorbim de segmentul pescarilor revenim la partea posibilitatilor celor care iti sunt cel mai aproape ca si potentiali clienti si de aici trebuie sa portneasca strategia de produs, si nu de la produs( cazul tincabesti) sincer prefer sa merg pe Ebro in spania, sa dau 500E/ 4 zile de pescuit la somn decat sa merg pe Tancabesti , pe ebro incluzand si transportul aerian
noua ne lipseste prea mult o invazie de genul celei de pe colorado unde aia nu mai stiu cum sa faca sa scape de "novac"sa vezi atunci cum ramane si tancabestiul fara clienti....toti preferand sa prinda un novac salbatic de 15-20kg decat un crap ROMANESC... care daca este sa il luam ca peste, cam nimeni in lume nu-l mananca fiind considerat un peste comun si fara calitati interesante..
aici se opreste polemica din partea mea, pentru ca putem sta la discutii zile in sir fara a ajunge la o concluzie, eu doar mi-am zis parera