Lansete Trabucco Corix 3.25 lb
Moderatori: gor965, florentiniuga
- nicolauionut
- utilizator
Lansete Trabucco Corix 3.25 lb
Salut,
Am achizitionat azi o lanseta Trabucco Corix si as vrea sa stiu daca are cineva din voi asa ceva si ce parere si-a facut despre ea. Merita sa mai cumpar inca doua?
Din lipsa de timp nu cred ca voi apuca s-o incerc.
Ma intereseaza inspecial cu ce greutate poate fi incarcata, ce dintanta poti atinge cu ea si cum se comporta in dril.
Sincer sa fiu mie la prima vedere mi se pare cam moale.
Am achizitionat azi o lanseta Trabucco Corix si as vrea sa stiu daca are cineva din voi asa ceva si ce parere si-a facut despre ea. Merita sa mai cumpar inca doua?
Din lipsa de timp nu cred ca voi apuca s-o incerc.
Ma intereseaza inspecial cu ce greutate poate fi incarcata, ce dintanta poti atinge cu ea si cum se comporta in dril.
Sincer sa fiu mie la prima vedere mi se pare cam moale.
- Driscu Radu
- senior
Re: Lansete Trabucco Corix 3.25 lb
In primul rand Ionut Corixul de la Trabucco e facuta pentru distante normale(medii) 80-100m, nu prea am auzit, vazut pescari care arunce peste 100 cu ea.Din cate stiu eu are o actiune progresiva, cei drept testata doar in magazin.Ar fii bine sa incerci sa arunci cu ea sa faci lansari sa nu aiba defecte si sa se rupa la prima partida,ar fii trebuit sa o testezi in magazin sa pui o mulineata care crezi tu ca iti permiti si sa vezi cum se echilibreaza.Cat despre pret se incadreaza in clasa medie la Trabucco.Numai bine fir intins.
- nicolauionut
- utilizator
Salut,
Ce am omis sa va spun este ca am avut ET President kevlar, pe care le-am inlocuit cu Trabucco Corix si nu sunt convins ca am facut bine. Cei drept Corixul este mai bine lucrat dar mai moale decat ET.
Cu ET incarcata cu plunb de 90 g bateam 120 m, dar la finisaje statea foarte rau.
Astept pareri de la voi.
Ce am omis sa va spun este ca am avut ET President kevlar, pe care le-am inlocuit cu Trabucco Corix si nu sunt convins ca am facut bine. Cei drept Corixul este mai bine lucrat dar mai moale decat ET.
Cu ET incarcata cu plunb de 90 g bateam 120 m, dar la finisaje statea foarte rau.
Astept pareri de la voi.
- alex_mures
- membru activ
ionut
mergi la pescuit pt. a prinde peste(bineinteles C&R) sau pt. a face parada modei???
mergi la pescuit pt. a prinde peste(bineinteles C&R) sau pt. a face parada modei???
- nicolauionut
- utilizator
Alex!alex_mures scrie:ionut
Sunt deacord cu tine ca scopul este sa prinzi peste, dar eu merg pe principiul ca daca nu ai incredere in momeala si scule nu vei prinde peste niciodata.
Si totusi fara a fi rautacios doream prin acest mesaj sa aflu mai multe despre acest bat de la cei care l-au incercat.
Ce pot sa va spun este ca azi am reusit am facut niste lansari cu el si nu sunt foarte multumit, cu plumb de 90 g nu bate mai mult de 100 m. Dar nu asta este problema ci faptul ca este foarte moale si nu prezinta incredere.
Sa auzim numai de bine
- Driscu Radu
- senior
Orice lanseta, mulineta are avantaje si dezavantaje.Cat referitor la incredere ,corixul nu face fata la pescuitul in agataturi, in apa libere nu-ti fa probleme te descuci.Trebuia mai inanite de achizitie sa te gandesti putin ce tip de pescuit practici in 80-90% din cazuri si apoi sa-ti ei lansete.O lanseta mai moale iti regleaza eventualele defecte in aruncare pe cand una cui actiune de varf rupe struna daca nu dai drumul la timp la fir.Numai bine fir intins
@Ionut
Cu ce fir si ce mulineta ai aruncat ?
- nicolauionut
- utilizator
Am folosit Okuna PL 860 si fir K-Karp Sinking Plus 0.30 mm.gor965 scrie:@Ionut
- Driscu Radu
- senior
Ionut cam orice lanseta de 3,6-3,9/3lbs, se echilibreaza bine cu un plumb torpila sa zicem de 75-85 maxim si fir de 0,25, 0,30 mi se pare cam gros cel putin pentru mine.Eu cam la toate lansetele de genul asta am gasit acest interval de gramaj, optim la plumb.Nu intra in discutie mulineta pentru ca mulineta o alegi in special fata de inelu de plecare 30, 40 mai rar 50.Numai bine fir intins.
- nicolauionut
- utilizator
Radu,Driscu Radu scrie:Ionut cam orice lanseta de 3,6-3,9/3lbs, se echilibreaza bine cu un plumb torpila sa zicem de 75-85 maxim si fir de 0,25, 0,30 mi se pare cam gros cel putin pentru mine.Eu cam la toate lansetele de genul asta am gasit acest interval de gramaj, optim la plumb.Nu intra in discutie mulineta pentru ca mulineta o alegi in special fata de inelu de plecare 30, 40 mai rar 50.Numai bine fir intins.
Firul de 30 mm l-am fofosit deoarece anul acesta am pescuit pe balti cu agatatura si am considerat ca un fir mai subtire care ma ajuta la aruncari imi va crea probleme la recuperat.
Azi am mai facut niste lansari si se para ca m-am hotarat. Ma impac mai mult cu ET President, mi se par mai robuste si iti da mai multa incredere.
Nici trabucco pentru gama lor nu sunt de lepadat, dar am tras concluzia ca daca tot faci o schimbare ba un ban si stai infata.
Oricum va multumesc pentru mesaje si fratilor nu incercati sa prindeti peste acolo unde nu este.
Dau si eu in agataturi si scoici si folosesc 0.35 cu inaintas 0.45 (de multe ori 0.55 ) ,dar nu e nevoie sa lansez mai departe de 40 m. Chiar daca e un bat mai moale ,un bat de 3.60 si 3 lbs ,arunca 120 m fara probleme daca ai un fir de 0.25 pe un tambur long cast si plumb de 85 gr.
N-am inteles exact ,Corix are actiune progresiva ?
- nicolauionut
- utilizator
Da , are actiune progresiva.gor965 scrie:Dau si eu in agataturi si scoici si folosesc 0.35 cu inaintas 0.45 (de multe ori 0.55 ) ,dar nu e nevoie sa lansez mai departe de 40 m. Chiar daca e un bat mai moale ,un bat de 3.60 si 3 lbs ,arunca 120 m fara probleme daca ai un fir de 0.25 pe un tambur long cast si plumb de 85 gr.
eu am pescuit cu lansete trabucco corix tot sezonul care abia s-a incheiat si pot sa spun ca sunt destul de multumit.....cu plumb pierdut de 100 gr si fir de 0.25 si okuma PL am dat aprox 120 m...sincer cred ca e distanta maxima la care se poate lansa...partea placuta e in drill
cum s-a mai zis nu sunt pt. pescuit in agatatura si la distante mai mari de 100-120 m
cum s-a mai zis nu sunt pt. pescuit in agatatura si la distante mai mari de 100-120 m
am dat cu corix 3.90,pb 98g,fir0.25,cu inaintas textil, 140-145 metri si cred ca inca mai poate dak as baga un plumb ceva mai greu.acum le am luat si sper sa fi facut o alegere buna.cred ca in drill isi fac toti banii.
Cojocaru Radu
- misu_sipanu
- Veteran
o vinzi/