Spod- fir
Moderator: florentiniuga
- zfcristian
- senior
Spod- fir
Se da urmatorul ansamblu: Spod Carp expert de 5 lb si mulineta Shimano navi 8000 xta, intrebarea de 1000 de puncte este ce dimensiune folosim pentru fir si ce dimensiune la inaintas avand in vedere ca o sa nadesc aproape exclusiv cu spomb-ul .
Ce nod recomandati pentru a lega inaintasul de linia prinipala ?
Multumesc
Multumesc
1) Esti pe net
2) Esti pe forumul Infopescar.tv
3) Imi citesti semnatura
5) Nu ai observat ca lipseste punctul 4
6) Tocmai ai verificat daca exista punctul 4 sau nu
7) Zambesti, sau chiar razi!!!
3) Imi citesti semnatura
- stefan_kwr
- Veteran
Re: Spod- fir
Pune un inaintas textil minim 25 lb si un monofilament de 0,25 legate cu un nod albright. Treaba cu nadirea aproape sau departe, nu se stie niciodata la ce distanta trebuie sa nadesti.zfcristian scrie:Se da urmatorul ansamblu: Spod Carp expert de 5 lb si mulineta Shimano navi 8000 xta, intrebarea de 1000 de puncte este ce dimensiune folosim pentru fir si ce dimensiune la inaintas avand in vedere ca o sa nadesc aproape exclusiv cu spomb-ul .
Multumesc
- zfcristian
- senior
Aproape exclusiv cu spomb-ul inseamna ca o sa folosesc ca unealta de nadire spomb-ul nu ca intentionez sa nadesc aproape, trebuie sa ajung undeva la 90-100 m cu nadirea .
1) Esti pe net
3) Imi citesti semnatura
3) Imi citesti semnatura
ca linie principala http://carpdiscount.ro/index.php?main_p ... cts_id=623
inaintas http://www.totalfishing.ro/fir-textil-b ... -7259.html
inaintas http://www.totalfishing.ro/fir-textil-b ... -7259.html
- stefan_kwr
- Veteran
Te-am inteles ca nadesti cu spomb-ul, dar odata spui ca vrei sa nadesti aproape, odata spui ca nu intentionezi sa nadesti aproape, ia mai citeste-ti odata postul:zfcristian scrie:Aproape exclusiv cu spomb-ul inseamna ca o sa folosesc ca unealta de nadire spomb-ul nu ca intentionez sa nadesc aproape, trebuie sa ajung undeva la 90-100 m cu nadirea .
Si nu cred ca trebuie schimbate obligatoriu dimensiunile firelor, in functie de distanta unde vrei sa nadesti.Pui unele pe care le folosesti in toate situatiile.zfcristian scrie:intrebarea de 1000 de puncte este ce dimensiune folosim pentru fir si ce dimensiune la inaintas avand in vedere ca o sa nadesc aproape exclusiv cu spomb-ul .
Multumesc
- zfcristian
- senior
Tot nu ai inteles si am sa reformulez pentru tine :
Ce fir si ce inaintas sa pun pe acest ansamblu avand in vedere ca il voi folosi la nadit folosind doar SPOMB-ul !
Practic ma intereseaza o recomandare de fir pentru linia principala si o recomandare de fir pentru inaintas.
Ce fir si ce inaintas sa pun pe acest ansamblu avand in vedere ca il voi folosi la nadit folosind doar SPOMB-ul !
Practic ma intereseaza o recomandare de fir pentru linia principala si o recomandare de fir pentru inaintas.
1) Esti pe net
3) Imi citesti semnatura
3) Imi citesti semnatura
- Alexandru Mihai
- Veteran
Cristian,zfcristian scrie:Tot nu ai inteles si am sa reformulez pentru tine :
Si eu folosesc spombul la nadit ( în special cu boiles ), mulineta este încărcata total cu fir textil de 0,30.
Poți sa pui liniștit un fir de 0,26 ( Ultima ) + înaintaș de 0,30 ( eu folosesc FL )ca și răspuns la întrebarea ta.
Multumesc,
Maxx
Salut,
Varianta castigatoare este linie principala whiplash de 0.10 (30lb) si inaintas Trakko de 0.28 (nodul de legatura "four-turn water knot").
Pentru spod folositi intotdeauna fir textil ca sa fiti siguri ca aterizeaza in acelasi loc de fiecare data (elongatie zero).
Plus ca firul textil tine ani de zile fara sa se deterioreze si la diametrul 0.10 bate orice monofilament la capitolul distanta (cu conditia sa nu supraincarcati tamburul si sa udati linia inainte de lansare).
Varianta castigatoare este linie principala whiplash de 0.10 (30lb) si inaintas Trakko de 0.28 (nodul de legatura "four-turn water knot").
Pentru spod folositi intotdeauna fir textil ca sa fiti siguri ca aterizeaza in acelasi loc de fiecare data (elongatie zero).
Plus ca firul textil tine ani de zile fara sa se deterioreze si la diametrul 0.10 bate orice monofilament la capitolul distanta (cu conditia sa nu supraincarcati tamburul si sa udati linia inainte de lansare).
- Alexandru Mihai
- Veteran
marrone scrie:Salut,
Nu înțeleg ceva...0,10 ?????...nu e o greseala?
Pai e 0.10... TEXTIL !Alexandru Mihai scrie:
- Alexandru Mihai
- Veteran
George, 0,10 cam subțire...pleznește...gor965 scrie:Pai e 0.10... TEXTIL !Alexandru Mihai scrie:
La 0.10 (Berkley) are rezistenta in camp de 14 kg...sa zicem 7 kg la nod...echivalentul in mono e undeva pe la 0.30-0.35...n-are cum sa pocneasca !
doar fir textil daca vrei sa-l si clipsezi pentru precizie
power braid teflon 150 m 0,20 sau 0,25 de la energo ieftin si bun
power braid teflon 150 m 0,20 sau 0,25 de la energo ieftin si bun
- stefan_kwr
- Veteran
Pe lansetele de pescuit am un mono de la carp expert uv fluo de 0,30 si inaintas am spiderwire stealth de 0,25 mm, pentru ansamblul de nadire am doar mulineta, mai imi trebuie batulzfcristian scrie:Tot nu ai inteles si am sa reformulez pentru tine :
PS: Cristian din primul post al tau de la inceputul acestui topic nu reiese ca te-ai referi la o marca, firma de fir, ai intrebat doar de dimesiune, eu am inteles destul de bine.
Toate cele bune!
- Costel Jambu
- senior
Salut.
Ma bag si eu cu o intrebare pentru acelasi tip de spod si spomb.Eu le am deja cumparate: spodul si firele(atat mono cat si textilul).Urmeaza spombul,...poate.Vreau sa va intreb daca firele sunt potrivite din acelasi punct de vedere ca cel expus de Cristian.Fir mono Ultima Power Steel 0.29 si textil Tuff Line 0.31.Ce spuneti?
Si inca o intrebare.Care e diferenta dintre spomb si racheta?Adica,ce avantaje are spombul in fata rachetei?
Numai bine.
Ma bag si eu cu o intrebare pentru acelasi tip de spod si spomb.Eu le am deja cumparate: spodul si firele(atat mono cat si textilul).Urmeaza spombul,...poate.Vreau sa va intreb daca firele sunt potrivite din acelasi punct de vedere ca cel expus de Cristian.Fir mono Ultima Power Steel 0.29 si textil Tuff Line 0.31.Ce spuneti?
Si inca o intrebare.Care e diferenta dintre spomb si racheta?Adica,ce avantaje are spombul in fata rachetei?
Numai bine.
1 Aprilie...Ziua Nationala A Romaniei!