P -ASTA, ATI VAZUT-O ?
Moderator: gor965
- bujor marius
- senior
Re: P ASTA ATI VAZUT-O
Nu inteleg la ce te referi,arata pur si simplu cum se hranesc crapii si ce reactie are ,un crap , cand este ''intepat''.
TOTUL PENTRU CRAP
- Qnyx
- Master Admin
Foarte frumos; crapii aia sunt uriasi de'a dreptul !
- IULIAN C
- carpZone team
Cate sunt de invatat din acel video....mama-mama!coleman scrie:Nu inteleg la ce te referi,arata pur si simplu cum se hranesc crapii si ce reactie are ,un crap , cand este ''intepat''.
Hai sa tragem concluziile,eu am cam inteles urmatoarele:
1-modul de hranire-crapii mari dupa cum se observa,cauta intai in gropane si canale,apoi urca pe platou;(lucru observat de mine,pe balta,dar credeam ca mi se pare mie!)
2-mecanica monturii-se observa foarte clar,ca la acea montura pe care reusesc s-o expulzeze mai multi crapi,boabele de porumb fiind trase pe firul de par pana(prea) sus pe carlig,nu-i lasa spatiu de manevra carligului si acesta este practic teapan,nu-i permite sa se rasuceasca,si implicit sa intepe...decat dupa mai multe atacuri!
3-Aproape 100% falsa teoria conform careia daca intepi un crap nu mai ai trasatura vreo ora ca restul se sperie!!!Dupa cum se observa,chiar daca cel intepat face valuri si transmite semnale...ceilalti nu se sinchisesc prea tare...!!!
Nu stiu daca ma insel cu ce concluzii am tras eu,insa as vrea sa vad mai multe pareri,combinate sau argumentate cu notitele luate pe balta de voi vis-a-vis de acest video cu comportamentul dulapilor mustaciosi!
SISTEMUL DE VALORI N-O SA MI-L SCHIMB NICIODATA
Un film extraordinar, asa cum banuiam, oare de cate ori nu au luat crapii carligul nostru fara sa se agate? Aici se vede ce inseamna cu adevarat mecanica monturii, si la ce ajuta. Asta schimba multe...asa cum am invatat si din seria Underwater de la Korda. Si nu numai...
Iulian, ai inteles foarte bine ,ma asteptam sa iti dai seama, mai ales dupa partidele de anul trecut dupa MV.
Iulian, ai inteles foarte bine ,ma asteptam sa iti dai seama, mai ales dupa partidele de anul trecut dupa MV.
Dragos Dimache - Pescar sportiv
Fieldtester si colaborator SUPERBAITS
Fieldtester si colaborator SUPERBAITS
Ramane intrebarea daca si in habitatul natural se comporta la fel ! Din cate stiu eu filmarea nu a fost facuta in loc natural ...dar poate ma insel !
- STAN MIHAI
- membru activ
si eu cred ca nu a fost facuta filmarea in balta.ati observat pozitia verticala a liniei? eu cred ca era in acvariugor965 scrie:Ramane intrebarea daca si in habitatul natural se comporta la fel ! Din cate stiu eu filmarea nu a fost facuta in loc natural ...dar poate ma insel !
- mirceaognean
- membru activ
Mihai dar ce zici daca a pescuit din barca deasupra pestilor???? Cum ar fii stat montura??
- IULIAN C
- carpZone team
Din barca sau..de ce nu,de pe un mal inalt,mi-aduc aminte de unul din filmele korda cand era deasupre apei cu vreo 5-6 metri,deci...cum statea linia?ca arunca la 20 m in fata,dar cel mai probabil e sa fie plantata din barca si tinuta pt filmare!!mirceaognean scrie:Mihai dar ce zici daca a pescuit din barca deasupra pestilor???? Cum ar fii stat montura??
SISTEMUL DE VALORI N-O SA MI-L SCHIMB NICIODATA
- Lucian Nagy
- membru activ
am gasit filmuletul pe youtube,,si am citit comentariile,,Pot sa va spun ca e filmat pe apa naturala,Charles river,,linga Boston,si a fost filmat de pe un perete vertical,asa explica autorul.pestii sint cam de 3-5kg,sper ca am lamurit niste detalii,,
- bujor marius
- senior
dar ati vazut de cate ori s-au plimbat pe langa porumb si nici nu l-au bagat in seama..............putem ssta noi langa lansete si zicem k nu sunt pesti in apa ............eu ma refeream si la intelepciunea crapului
- STAN MIHAI
- membru activ
..........si tu ai dreptate........mirceaognean scrie:Mihai dar ce zici daca a pescuit din barca deasupra pestilor???? Cum ar fii stat montura??
Se mai vede in filmulet cat de important e naditul cu ceea ce avem pe carlig. Unde pe fund mai era mancare acolo se adunau crapii gramada.In alta ordine de idei, intr-adevar e important a lasa un spatiu de miscare a boabelor pe firul de par si carlig. Eu deobicei folosesc carlige hayabusa indoite (cu curbura in unghi) si las pe firul de par un spatiu liber de un bob si jumatate de porumb intre carlig si primul bob. Pun cam 2-3 boabe si are destul de mare joc firul de par ca sa nu fie scuipat de crap. Oricum, si carligul indoit ajuta. Parerea mea ...
Frumos si cu multe invataminte pt cine are ochi sa vada si sa observe.
- cris71tian72
- senior
Foarte frumos filmul dar cind vad ''dulapi'' mi-se pare ca iarna nu se mai terminaaaaaaaaaaa