doresc citeva informatii despre pescuitul crapului
Moderator: gor965
doresc citeva informatii despre pescuitul crapului
Incerc sa pescuesc la crap pe Olt,am mai multe nelamuriri cu privire la firul pe care este indicat s-al folosesc,cu momitor sau cu plumb,sa folosesc obligatoriu inaintas sau nu,ce numar trebuie sa fie acul.Ce momeala ar fi indicata:mamaliga,porumb,boiles,viermusi.Fiind curenti destul de puternici cum asi putea nadi.Stiu ca este o intrebare foarte generala dar pentru ca sunt incepator la crap ori ce informatie imi este de folos.Resoecte si fir intins la toata lumea.
- sece4u20
- senior
Re: doresc citeva informatii despre pescuitul crapului
daca ai citi nitel pe aici ai descoperi singur aceste raspunsuri. sau iti e lene sa cauti ???
Eu doar am intrebat, nu cred ca am dat cu parul I-am intrebat pe cei care au bunavointa sa-mi raspunda,daca dumneata nu vrei nu este nici un fel de problema.Totusi fir intins si Respecte!!!
In curent iti va fi greu sa pescuiesti cu momitor ! ...in cel mai fericit caz, daca gasesti o zona cu un curent mai lin, poti folosi cosuletele de feeder ! La fir, eu cred ca 0.35 e cel care-ti acopera majoritatea nevoilor unui astfel de pescuit...sta mai bine in curent si e suficient de rezistent ! In functie de specificul locului (butuci in apa , scoici, curent mai slab,talie mare a pestilor,pescuit din barca) poti folosii si fire mai groase (0.40-0.50). La carlige ti-as ecomanda marimi mai mari decat cele folosite la crap pe balta ...nr. 2, 1 si chiar 1/0 in anumite momente ! Momeala cu cel mai mare randament e mamaliga si boaba de porumb...ptr. ca selecteaza pestii, fata de momeala vie (rame , viermusi) ! De nadit ,poti nadii cu bulgari mari de nada amestecata cu pamant lutos , aruncati cu cativa metrii in amonte ! mai sunt metode de nadire da-s mai complicate...caramizi facute din pamant si seminte , lasate la uscat...saci de rafie ptr. cartofi incarcati cu grau si porumb si legati de copacii din mal sau aruncati cu o sfoara in apa !rafi scrie:Incerc sa pescuesc la crap pe Olt,am mai multe nelamuriri cu privire la firul pe care este indicat s-al folosesc,cu momitor sau cu plumb,sa folosesc obligatoriu inaintas sau nu,ce numar trebuie sa fie acul.Ce momeala ar fi indicata:mamaliga,porumb,boiles,viermusi.Fiind curenti destul de puternici cum asi putea nadi.Stiu ca este o intrebare foarte generala dar pentru ca sunt incepator la crap ori ce informatie imi este de folos.Resoecte si fir intins la toata lumea.
p.s
Cred ca mai gasesti amanunte in zona de foum dedicata pescuitului pe Dunare si rauri !
Multumesc foarte frumos pentru sfaturile primite. Respecte,si fir intins tie si la toata lumea Mai stept si alte parei
In ce zona pescuiesti...? montirile si stilul de pescuit la crap pe Olt difera de la o zona la alta
Pescuiesc intre Sibiu si Fagaras,mai exact de la Avrig pana la Arpas.Incerc sa pescuiesc la fund cu plumb si naditoare. Rspecte si Fir intins!
- adi.bogdan
- membru activ
rafi scrie:Pescuiesc intre Sibiu si Fagaras,mai exact de la Avrig pana la Arpas.Incerc sa pescuiesc la fund cu plumb si naditoare. Rspecte si Fir intins!
si eu pescuiesc des in zona asta,mai ales pe baraj la oltet si arpas..abia astept sa se deschida sezonu sa bag vreo 3 zile de pescuiala.pe baraj la oltet sunt niste insulite. acolo nadesc din barca si plantez monturile tot asa...chiar in fata insulei e o zona in care oltu e mai calm indiferent daca e dat sau nu drumu la baraj..