Pescuit in Turcia

Moderator: vali003

Scrie răspuns
bebe2011
Veteran
Veteran

Pescuit in Turcia

Mesaj de bebe2011 » 20 Apr 2011, 14:07

Salut pe toti de pe acest forum!Am citit o multime de relatari despre locuri si partide de pescuit din afara tarii,dar nimic despre Turcia,o tara la care se poate ajunge,cu masina,in 7-8 ore asa ca m-am hotarat,daca nu deranjez pe nimeni,sa scriu cateva randuri cu privire la pestele si pescuitul din zona Istanbulului si limitrofa ei.Lucrez de aproape 10 ani in Istanbul,sunt un pasionat al pescuitului si am trait aici experiente extraordinare,vreau sa va spun ca au niste lacuri de acumulare de vis si cu o densitate de peste pe care am mai intalnit-o,poate, doar la Moara Vlasiei.In apropierea Istanbulului,la 30 km se afla balta Catalca,de cateva sute de hectare,in care preponderent se prinde caras foarte mare,somn si crap desi referitor la acesta din urma mai mare de 3 kg n-am prins.La 45 km de metropola se gaseste orasul Kemerburgaz,o zona de deal-munte,in care se afla o balta de aproape 100 ha unde am prins crapi de 7-8 kg, numai la plantat, pentru ca la margine este foarte multa vegetatie,fiind nevoiti sa scoatem si pestele tot din barca,ocazie cu care am masurat si adancimea apei ramanand uimiti,la 67-70 mt de mal,firul cu plumb indicand 23 mt,asa ca va dati seama cam ce peste poate salaslui pe acolo,iar faptul ca nu am avut capturi mai mari se datoreaza numai nestiintei noastre.Cea mai frumoasa experienta am trait-o pe o balta la aproape 150 km de localitatea Subasi,un satulet unde ne-a trimis un prieten bulgar.Locatia se afla aproape de o padurice de salcam,cred ca avea in jur de 50 ha,cu o latime de maxim 250mt.Pe partea unde am putut ajunge cu cu masina erau doar vreo 4-5 locuri de pescuit,in rest numai stuf si arbusti, iar pe malul de vizavi perete de stuf ca in delta.Am umflat barca,am luat cu noi vreo 20 kg de porumb uscat,am vaslit pana am ajuns la peretele de stuf de care va spuneam,am balizat la 7-8 mt de el, am nadit si ne-am intors la mal,dupa care am plantat 4 lansete,fir de par,3 boabe.Pana am facut toate operatiunile astea deja se facuse seara,asa ca am mancat ceva si ne-am bagat in masina pentru ca nu aveam cort si pe afara incepusera tantarii,am dat-o pe bere si dupa doua ore ne-a luat somnul care s-a dus dupa ce pe la ora 1 a inceput sa faca scandal statia.Am iesit afara,era intepat si lua fir iar dupa 10-15 min rezultatul :salonta9.2kg.Va dati seama ca a disparut somnul,bere mai era dar nu prea am avut parte de ea pentru ca pana dimineata am prins si la toate lansetele desi nici unul nu a mai sarit de 7 kg.Dimineata le-am plantat iar,n-am mai dat nada pentru ca nu mai aveam si ne-am pus pe asteptat dar nu s-a mai intamplat nimic pana la doua cand a inceput sa zbarnaie firul pe un tambur,am intepat desi nu mai era cazul si cred ca la capatul firului se afla cel mai mare peste care mi-a tras in 20 de ani de cand pescuiesc,m-am pierdut fiindu-mi frica sa nu-l scap in stuf,am strans frana si in 30 sec. mi-a rupt firul,respectiv Shimano Tehnium 0.3.Cei care ati trecut prin asa ceva cred ca ma intelegeti,imi venea sa rup lanseta de necaz desi stiam ca vina e numai a mea,mi-a pierit tot cheful,mai ales ca peste trei- patru ore trebuia sa plecam.Dupa toate astea am ajuns la timpul de plecare si am inceput sa strangem bagajele in stilul pe care cred ca-l practicati cu totii:lansetele ultimile,am tras de timp cat am putut dar a trebuit sa o facem si p-asta pentru ca dimineata trebuia sa fim la munca si cand am ajuns la ultima lanseta colegul meu mi-a atras atentia ca un swinger se ridica si se lasa usor fara sa-mi dea semnal in statie,oricum ne grabeam asa ca am intepat ,lanseta s-a facut covrig dar nu ca la cel dinainte si in 20 min era pe saltea:peste 19 kg.Poate nu ma credeti dar am plecat amarat gandindu-ma la rateul avut desi crapul de 19 kg devenise record personal,pentru ca eu sunt convins ca pestele scapat avea peste 20 kg si cu asa ceva nu te intalnesti de multe ori intr-o viata de pescar.Tot ce v-am povestit s-a intamplat in iul 2009,si de atunci n-am mai avut posibilitatea sa ajung pe aceasta balta din motive financiare ,fiind destul de departe si implicand cheltuieli pe masura.In incheiere vreau sa va spun ca recunosc ca doi din pestii mai mici au ajuns la bors si gratar,cine vrea poate sa ma critice dar asta e.As mai adauga ca in toti acesti ani cat am pescuit in Turcia n-am vazut picior de autoritate iar pescari de crap autohtoni n-am vazut mai mult de 30,asta datorandu-se probabil faptului ca ei nu prea consuma acest peste asemanandu-l cu porcul.Va rog sa ma iertati daca v-am plictisit,va urez sanatate si fir intins celor din tara si de afara,cu ajutorul lui D-zeu sper sa ajung si eu acasa de Pasti si poate ne vedem pe vreo balta!

gor965
Site Admin
Site Admin

Re: Pescuit in Turcia

Mesaj de gor965 » 20 Apr 2011, 18:02

Mi-a placut povestea...Sarbatori fericite de Pasti ! :)
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

bebe2011
Veteran
Veteran

Mesaj de bebe2011 » 20 Apr 2011, 19:27

Multumesc,la fel si tie si familiei tale!

alin81
membru activ
membru activ

Mesaj de alin81 » 21 Apr 2011, 13:28

Frumoase amintiri,iti urez sa-ti depasesti recordul.Paste Fericit.
NO BEEEP....... NO PARTY

vali003
site team
site team

Mesaj de vali003 » 22 Apr 2011, 14:44

Frumoasa povestirea si se pare si locuri de pescuit super ,daca mai ai ocazia sa ajungi pe acolo ,ia un aparat de fotografiat cu tine si fa niste poze ,asa ne spalam si noi ochii .

bebe2011
Veteran
Veteran

Mesaj de bebe2011 » 22 Apr 2011, 23:06

Va multumesc pentru urari si aprecieri si va doresc tot binele din lume

Va multumesc pentru urari si apreciere si va doresc tot binele din lume!Paste fericit si dv!

1 si Paste

bebe2011
Veteran
Veteran

Mesaj de bebe2011 » 12 Mai 2011, 15:35

Mai exista cineva care lucreaza in zona Istanbulului si este pasionat de pescuit?Daca da,astept MP,de duminica trei saptamani sunt acolo si poate iesim la o partida.Numai bine si fir intins!

Scrie răspuns

Înapoi la “Pescuit in afara tarii”