Peregatiri pentru debut sezon 2010 - Olanda

Moderator: vali003

Amstel
Veteran
Veteran

Peregatiri pentru debut sezon 2010 - Olanda

Mesaj de Amstel » 09 Apr 2010, 22:01

Se apropie ziua pe care mi-am propus-o pentru a iesi pentru prima oara la pescuit in 2010 - duminica, 11 aprilie. Azi am fost sa-mi fac ultimele cumparaturi: swingere in culorile Romaniei :D ;) , 10 KG mix fara aroma, si baterii noi pentru tzipatori. M-au impresionat insa placut solubilele de la Berckley: ciocolata alba, miere, cirese/mure, somon, halibut, scoica, ficat, scopex (12 euro/kg)...s-a umplut Olanda de solubile!!!... dar ei nu au 1016 sau 220 ca mine :P . Mai am si mix Craptor pe care un prieten de-al meu il combina, sa nu radeti, cu praful din niste pastile expirate de Catinofort si zice ca prinde mereu cand foloseste combinatia asta. Tare sunt curios sa incerc si eu reteta lui - la 500 gr mix Craptor pune continutul de la 8-10 capsule de Catinofort si face bile solubile :-/ - dar cred ca teste o sa fac dupa ce apa din lac o sa se mai incalzeasca putin (azi erau 6 grade in apa lacului)
Din bagajul pentru prima iesire nu o sa-mi lipseasca insa "Bob mic" >:D< , pentru ca pe vremea asta el poate aduce crapu' mare ;), prietenii stiu de ce :) .
Fire-ntinse va doresc!
Fişiere ataşate
Image085.jpg

vali003
site team
site team

Re: Peregatiri pentru debut sezon 2010 - Olanda

Mesaj de vali003 » 10 Apr 2010, 02:45

Olandezule , baga niste boabe de porumb in ceva tuica si pina se mai incalzeste apa , da cu ele , dupa ce sare apa de 10-12 grade, da-o pe bile si alte gorgoaze , fire incinse si baboi de la 18-20 kg in sus .Tinene la curent , da nu din ala de-l folosesc baietii pe Dunare :D .

Amstel
Veteran
Veteran

Mesaj de Amstel » 11 Apr 2010, 11:19

Din motive obiective ;) - scaderea accentuata a temperaturii(e.g. -3gr noaptea) si vant de nivel 4 din NNE am amanat debutul de sezon 2010, programat pentru astazi 8-> .

ps: @Vali - am pus palinca peste ceva porumb = "palincorn" :)) si ceva Bacardi rom peste niste porumb de floricele = PopRom :))...crezi ca e bine? :"... in timpul acestor pregatiri eu m-am delectat cu o "manea" olandeza de-a "vecinei" mele, Caro Emerald :"> ...Njoy !

Amstel
Veteran
Veteran

Mesaj de Amstel » 19 Apr 2010, 00:13

Azi am biciuit apa intr-o balta cheala, la propriu...tocmai ii taiasera tot stuful ce o imprejmuia. Am pescuit de la 8 la 16 pe un lac gen MV2, dar mult mai adanc si cu pesti prinsi de sute de ori :D pana acum. Toate cele 3 "plecari" s-au materializat pe saltea, dar marimea indivizilor cu solzi a fost nesemnificativa: 3.5 kg, 1.5kg si 6 kg. Am nadit cu cativa bulgari de mix local cu adaos de porumb Bonduelle, canepa si niste bile (sparte) mai vechi, 1016 si 220. Pe o linie am avut 2 boabe de plastic )pe firul de par), iar pe cealalta am folosit bile / snowman. La bile nu am avut nici "un tzac", cum ar spune unii carasarii :P .
Oricum ,am spart gheata pe anul acesta si sper ca peste 2 saptamani sa ies din nou la o partida, cu conditia insa sa se mai incalzeasca, ca azi noapte a fost minus un grad iar apa nu avea mai mult de 6...

vali003
site team
site team

Mesaj de vali003 » 19 Apr 2010, 14:10

Olandezule , dupa temperaturi , am crezut ca ai sarit girla la noi in Canada , ce e frate anul asta ? La noi timpul este in avans cu vreo doua saptamini , dar domnii pesti merg tot pe vechi , adica nu s-au dezmortit inca , am iesit si eu ieri , 6 ore de pescuit ,o jumatate de trasatura , nici un peste , ploaie din belsug si temperaturi 2 grade dimineata si mai pe la prinz 6 grade . Baietii de la meteo arata saptamina asta soare si temp. pe la 15 grade , poate ii scoate la treaba si pe domnii crapi . Fire intinse .

Amstel
Veteran
Veteran

Mesaj de Amstel » 19 Apr 2010, 22:09

@Vali
Anul trecut, pe vremea asta, olandezii se rugau sa se mai raceasca putin vremea ca era prea cald si se ofileau prea repede lalele si zambilele si nu mai veneau turistii la campurile cu flori...anul asta se roaga sa se mai incalzeasca putin ca sa se deschida florile, ca vin turistii si vad numai bobocii... :D . Pescarii din jurul Amsterdamului sunt si ei amarati: in iarna le-au murit multi prieteni de "joaca", vreo 38 de tone de crap, in cele mai frecventate (de ei) 2 lacuri..iar eu sunt si mai suparat, pentru ca pe lacul clubului au fost prinsi trei romani si-un polonez care pescuiau noaptea cu plasele... :-q . Crapii erau vanduti la cunoscuti, cu pretul de 2.5 euro / kg. Scoteau din lac cam 1500-2000 kg pe luna...Drept urmare pescuitul de noapte a fost interzis si au fost montate camere de supraveghere.
Nu cred ca vrei sa afli ce mi-au auzit urechile azi, cand am fost la sediu, referitor la poporul si tara de unde ne tragem... :( . Imi este si rusine sa mai merg pe acolo.
Fire-ntinse!

ps: Tu ce pui langa somonul facut la gratar?

vali003
site team
site team

Mesaj de vali003 » 20 Apr 2010, 13:57

Asta-i viata , peste tot sint- baieti destepti- , asta pina ii prinde , sper sa le dea ceva ani de puscarie si o amenda serioasa , referitor la somon , pune niste legume la gratar , asparagus , zuchini , ardei rosii si galbeni , toate le faci la un foc nu prea iute , cind sint gata le pui intr-un bol mai adinc unde poti sa le amesteci , pui sare , piper , ulei de masline-1-2 linguri , otet balsamic 1- lingura , 1 lingurita de mustar de dijon si pofta buna , cu acelasi amestec poti sa dai si pe peste , merge super cu un sprit demi sec . Sa ma tii la curent cum a fost .

Amstel
Veteran
Veteran

Mesaj de Amstel » 22 Apr 2010, 23:52

Multumesc de reteta - acum sunt in Franta, dar in wkend ajung in NL si o sa incerc cu siguranta "gaselnita" ta - te tin la curent <:-P ...
Wkend "intins"!!!

Amstel
Veteran
Veteran

Mesaj de Amstel » 25 Apr 2010, 22:36

6 ore de pescuit astazi, cu bile 220.... mucegaite :P. Cand am vazut cutia cu toate bilele mucegaite am zis c-o sa i-o trimit lui Bogdan Dragan cu primul "curier", dar dupa ce am fost singurul de pe balta care a prins mai mult de 2 crapi..m-am razgandit >:D< ...Am momit cu cu bulgari de mamaliga facuta cu multe seminte la care am adaugat si bile 220 maruntite. Pe o lanseta am avut porumb din plastic si, dupa ce am prins 5 platici cam la 2 kg bucata, am renuntat la porumb si m-am trecut numai pe bile.

ps:@vali: din pacate nu ti-am incercat reteta pentru ca a venit soacra care a "incercat", pentru a "mia" oara, garnitura de cartofi natur cu sos de capere... :D ...next time <:-P
Fişiere ataşate
karper1.jpg
karp2.jpg

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 25 Apr 2010, 23:48

Felicitari Sorine !...pestii (par scoicarii portughezi )sunt din apa curgatoare ? Au o forma ciudata ptr. o apa statatoare !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

Amstel
Veteran
Veteran

Mesaj de Amstel » 26 Apr 2010, 02:36

Esa-s mai toti crapii de pe aici >:D< , rareori prinzi unul mai "rotund". Am pescuit intr-un lac, ala in care au murit 21tone de crap iarna trecuta...care este conectat la reteaua de "vase comunicante" a Olandei printr=un canal.

vali003
site team
site team

Mesaj de vali003 » 28 Apr 2010, 14:30

Frumosi baboii , parca sint frati cu cei din Canada , si ca sa nu mai plingi ca la voi este frig , ia uite cum arata lalelele mele , ieri a nins toata ziua , 8-10 cm . de zapada , sa dus pescuitul din weekendul viitor , asta este , oricum sezonul a inceput cam naspa , in 4 iesiri am luat doi pesti >:) .
phpCvKfW9AM.jpg
phpCvKfW9AM.jpg (12.57 KiB) Vizualizat de 3267 ori

Amstel
Veteran
Veteran

Mesaj de Amstel » 28 Apr 2010, 20:04

Vali, imi pare rau pentru tine >:D< , dar o sa iasa soarele si pe strada ta <:-P. La noi s-a incalzit dintr-o data si natura a explodat. Am fost 4 zile in Franta si cand ne-am intors ne-am gasit gradina inviata si invadata. Azi au fost 23 de grade <:-P si uite cum arata lalelele mele.

ps: peste wkend promit multe foto proaspete de la Keukenhof Gardens.
Fişiere ataşate
grad1.jpg

timer
Veteran
Veteran

Mesaj de timer » 29 Apr 2010, 10:34

vali003 scrie:Frumosi baboii , parca sint frati cu cei din Canada , si ca sa nu mai plingi ca la voi este frig , ia uite cum arata lalelele mele , ieri a nins toata ziua , 8-10 cm . de zapada , sa dus pescuitul din weekendul viitor , asta este , oricum sezonul a inceput cam naspa , in 4 iesiri am luat doi pesti >:) .
phpCvKfW9AM.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=E7i9rhn9W3Y
:-??

Amstel
Veteran
Veteran

Mesaj de Amstel » 03 Mai 2010, 12:19

Din pacate nu m-am putut tine de promiunea cu fotografiile datorita vremii urate ce a fost in wkendul trecut aici. Pt exemplificare, fotografia de mai jos a fost facuta ieri, duminica, la ora 13:30...
Fişiere ataşate
AAA.jpg

Scrie răspuns

Înapoi la “Pescuit in afara tarii”