gogu steriade scrie:[quote="phara
Si apropo` de salaul ala sorprodane, era frumos si mai credibil si daca povesteai un pic imprejurarile in care l-ai prins, perioada, momeala sau naluca folosita, zona..etc. Eu asta asteptam sa citesc.
acum am sa va spun si povestea salaului , am sa va povestesc asa angramat cum ma cred unii ca sunt toata patania cu salaul,,,,,,eram intr-o zi de septembrie pe DUNARE , dadeam la stationar la somn noaptea intr-un loc cu pietroaie si cu apa de 10 m, ocazioanal dimineata la pranz si seara incercam si avatul care facea sarituri violente dupa obleti,,,, in timp ce noi ne vedeam de pescuit au aparul 2 pescari cu un kingfiser cu sonar si toate cele au dat ocol de cateva ori apoi ne-au cerut voie sa pescuiasca langa noi,,, zis si facut , au campat baietii langa noi si si-au vazut de pescuit,,,, dupa cateva ore bune de incercat ne-am tras la un sprit cu totii,,, timp in care unul s-a dus sa verifice momeala din lansetele bagate de ei in pietroaie,,,, dupa un timp vine cu lanseta in mana fara nimic in carlig,,, se pare ca pestele rapitor ai luase momeala,,,,a armat dinnousi aici nu pot sa nu remarc ca bagase in carlig un carasel mai mare de palma si a plecat sa planteze lanseta la lucul ei,,,, in fine ne prinde dimineata la poveste,,, eu mai mult ascultand decat sa vorbesc ,, despre sonar , despre migratia pestilor despre ce vazusera ei pe sonar in cele cateva ture date de cu seara,,,,apoi asa de repede cum au venit ,dimineata au strans sculele si au plecat pe ostrov sa dea la crap,,,dupe ce au plecat mi-au lasat un bidan d e 5 litri cu ap si cu carasei unul mai voios ca altul, si cum stateam asa ganditor si reflecatam uimit la cele spuse la bautura de cei doi ,pun mana pe o lanseta ce statea cu montura rupta pe mal ai fak o noua montura cu cel mai mare carlig din trusa si plantez lanseta in locul unde cei doi pescuisera toata noaptea cu un clopotel in farf si infipta cu cotorul intre doua pietroaie imense,,,, intre timp m-am dus la locul meu de pescuit uitand complet de eceea lanseta,,, dupa ceva minute bune pescuiam in locul meu iar pe celalalt mal colegul meu isi facea de lucru cu avatii,,,, brusc liniste fu inrterupta de in zarganit de clopotei, eu mirat ma uit in amonte sa vad de nu cumva venira iar peste noi nitcavai pescari de oras, dar nu frate nimic, apoi dupa cateva secunde bune de cautat cu privirea pe carea din padure imi adusei aminte de lanseta si; o luai ca din pusca sa vad ce e,,,,, era in ea frate , batul statea sa se rupa iar mulineta dadea generoasa fir , brusc pun mana pe ea ,,,, pietroi frate ,,, ma gandesc asta e somn? dar de ce nu bate ? si dupa cateva minute bune scot bestia cu chip de salau intre doua pitroaie si incalec pe ea,,,,, acolo s-a dat adevrata lupta deoarece apa avea juma de metru intre pitroaie eu neavand la mine dacat lanseta,,,,,,,,,, asta e mai baieti povestea salaului de 10,5 kg
cand sunt in mijlocul dunarii ma simt rege, nu dau senzatia asta pe toti banii din lume