DUNAREA
Moderatori: gor965, mini_mic, Sebastian, vali003
Re: DUNAREA
Vad ca pe topicul asta nu s-a mai scris de mult, asa ca o sa o fac eu. Am fost simbata pa 390, de la 5 pina pe la 13:30 - 14:00. Ca rezultat, 4 somotei la 1,5 - 2 kg, si un avat la 2,5 kg. Pestele a inceput sa traga, si cred ca, daca nu era o draga exact linga mine, si nu incepeau aia de pe ea sa indrepte fiare cu barosu', prindeam si mai bine. Dunarea este inca scazuta, si destul de calda.
Fire-ntinse tuturor.
Fire-ntinse tuturor.
S-a mai scris ,dar forumul a avut ceva probleme si s-au pierdut posturile din 18 iulie-8 septembrie !rhadu83 scrie:Vad ca pe topicul asta nu s-a mai scris de mult, asa ca o sa o fac eu. Am fost simbata pa 390, de la 5 pina pe la 13:30 - 14:00. Ca rezultat, 4 somotei la 1,5 - 2 kg, si un avat la 2,5 kg. Pestele a inceput sa traga, si cred ca, daca nu era o draga exact linga mine, si nu incepeau aia de pe ea sa indrepte fiare cu barosu', prindeam si mai bine. Dunarea este inca scazuta, si destul de calda.
Fire-ntinse tuturor.
Din cate am mai discutat si eu cu prietenii ,pe la noi la 382-383 se mai ciupesc ceva crapi...cel mai mare de care am auzit pana acum, 14 kg...scos de pe mal !
Chiar ma intrebam oare ce se intimpla, nu se mai duce lumea la peste, de nu se mai scrie nimic, sau este plecata la peste, si de-o luna si ceva nu s-a mai intors, caz fericit de altfel .
George, pe siderurgic cum mai e? Au dat roade locurile momite de tine? Un crap ceva?
Cred ca d-abia pe la inceputul lui octombrie o sa mai ajung in calarasi.
Poate imi mai dai si mie niste informatii despre mersul lucrurilor p-acolo.
Merci anticipat, si fire-ntinse (sau bete rupte), depinde care-ti convine.
George, pe siderurgic cum mai e? Au dat roade locurile momite de tine? Un crap ceva?
N-am reusit sa mai merg pe canal decat 1 data (6 ore) si-am prins un ciortan de vre-o 600 grame ,un caras cam la 700 gr si-o babusca ! Acum ,daca iar s-a luat licenta pe tot luciul de apa de catre SC Albatros ,se alege praful de toata zona aia ...si-asa de cand nu mai ingheata canalul iarna ,astia il matrasesc non stop cu plasele (inclusiv cand era prohibitie si ei nu aveau licenta !) . Apa e scazuta iar locurile momite din vara s-au taiat . As vrea sa merg vre-o 2 zile sa pescuiesc linistit ,dar parca nu-mi vine sa platesc iar ptr. aceiasi apa ptr. care am platit la ANPA in primavara .rhadu83 scrie:Chiar ma intrebam oare ce se intimpla, nu se mai duce lumea la peste, de nu se mai scrie nimic, sau este plecata la peste, si de-o luna si ceva nu s-a mai intors, caz fericit de altfel .
Te cred ca nu-ti prea vine. Dar de ce nu incerci si alte zone, iti zic, la 390 acolo, e dementiala zona. Daca nu avea meseriasii aia care indreptau fiare (de ce nu stiu, probabil ca nu dragau, si-au zis sa-si gaseasca si ei o ocupatie ), il rupeam pe mustacios. Drumul este super bun, pe linga canal la Rasa, dupa care pe dig inca vreo 2 km, si ajungi la locul cu pricina. Doar sa te inarmezi cu rabdare, sa faci 2 flotari, 3 genoflexiuni, ca am facut 100m in juma de ora, multeeeee obstacole (bine, astia i-am facut degeaba ca tot linga draga am dat).
Acolo nici nu vin aia cu plasele, e malu abrupt, si adinc de tot (5-6 m adincime la 1m de mal).
Eu sunt chitit de inca o expeditie, mai ales ca, crapul, nu s-a arata deloc, si ma maninca rau de un exemplar frumos. Imbucurator este, ca spre deoosebire de vara, unde n-a tras mai deloc, a inceput sa traga acum destul de bine.
Toate cele bune.
PS: Intreaba-l pe fratele tau, daca il stie pe un anume Marius Achim .
S-auzim numa' de bine.
Acolo nici nu vin aia cu plasele, e malu abrupt, si adinc de tot (5-6 m adincime la 1m de mal).
Eu sunt chitit de inca o expeditie, mai ales ca, crapul, nu s-a arata deloc, si ma maninca rau de un exemplar frumos. Imbucurator este, ca spre deoosebire de vara, unde n-a tras mai deloc, a inceput sa traga acum destul de bine.
Toate cele bune.
PS: Intreaba-l pe fratele tau, daca il stie pe un anume Marius Achim .
S-auzim numa' de bine.
- ROSCA MIREL
- senior
dunarea a inceput sa mearga apa sa mai racit ; deci trebuie sa stam mai mult la peste fir intins tuturor iar patroni ii rog sa nu mai stearga din posturi
Foarte frumoase capturi dom' Mirel, cum spun cei de la Pro TV, jos palaria. Exact cum spuneai, a inceput sa traga pestele pe Dunare. Sper ca in 3 saptamini sa mai ajung p-acolo.
Pina atunci, fire-ntinse tuturor.
Pina atunci, fire-ntinse tuturor.
Mirele ,n-au sters "patronii" din posturi ...forumul a intampinat o problema grava si s-au pierdut toate posturile din 18 Iulie-8 Septembrie !
P.S
Nu mai posta link-ul direct catre poza ...pune codul IMG direct in text ...e pe al 4-lea rand de coduri (ultimul ...IMG Code...ceva de genul :
[img]http:///i695.photobucket.com/albums/vv313/gor965/P11072.jpg[/img] )
P.S 2
Frumos ala sui...cat ziceai ca a avut ?
P.S
Nu mai posta link-ul direct catre poza ...pune codul IMG direct in text ...e pe al 4-lea rand de coduri (ultimul ...IMG Code...ceva de genul :
[img]http:///i695.photobucket.com/albums/vv313/gor965/P11072.jpg[/img] )
P.S 2
Frumos ala sui...cat ziceai ca a avut ?
Salut! gor 965, sa inteleg ca SC ALBATROS, o societate cu un capital social ......de invidiat, a reusit sa ia in locatie de gestiune Canalul Siderurgic. Prin vara invocai o Lege care nu permitea acest lucru (i mi pare rau ca s-au sters posturile din urma), decit in spatii inchise pe canal, nu tot luciul. Dar totusi traim in Romania si nu ne mai mira nimic. ANPA-ul sa traiasca, ne ia banii la inceput de an iar dupa aceea ne....... BATE.http://infopescar.tv/forum/posting.php? ... f=21&t=600#
- baby blues
- junior
Salutare tuturor si ma bucur ca am gasit acest forum al pasionatilor de pescuit si nu numai. As dori sa lansez si eu o intrebare care o sa sune cam aiurea dar in noaptea asta as dori sa plec cu prietenii la o partida pe Dunare sau Delta. Din cauza vremii care se anunta schimbatoare as dori un sfat vis-a-vis de o zona usor accesibila , undeva pe langa Tulcea unde sa ne "distram" vreo doua zile atat la lanseta cat si la undita. Nu-mi dezvaluiti locurile voasstre dar macar o zona unde trage cat de cat pestele .
Multumesc anticipat !
Multumesc anticipat !
Prin vara invocam o Hotarare Judecatoreasca prin care se stabilea clar ca SC Albatros detine licenta ptr. piscicultura si acvacultura in incinte ingradite (bazinele flotoare care sunt de vre-o 4 ani pe canal) . Si atunci ,desii nu avea dreptul ,SC Albatros a emis abonamente ptr. pescuit pe timp de 1 an de zile contra a 200 ron. Acum SC Albatros a facut alt dosar si a cerut licenta pe tot canalul ,bazandu-se pe faptul ca ANPA le-a mai dat o data acesta licenta intru-cat ei au ingradit canalul cu o plasa in gura de intrare in Borcea ! Si pentru ca suntem o tara de hoti ,condusi de ai mai ai draq dintre ei, ANPA le-a dat licenta ptr.80 ha ,luciu de apa . Motivatia din ultimii 10 ani incoace ...Canalul e propietate privata ,a lui SC SIDERCA SA ...societate din care a mai ramas doar sindicatul ! Cu astia s-a asociat SC Albatros ca sa administreze canalul ...nu mai conteaza ca e cale navigabila stabilita prin HG ,l-a inchis cu plasa...nu mai conteaza ca e apa naturala ,baga plasele non stop in prohibitie si fac cucu mare pe urma populatiei piscicole din Dunare . Daca in anii din urma ,chiar si daca se pescuia industrial intens ,se mai prindea peste si cu undita ,acum am vazut ce inseamna sa-i tai pestelui calea de legatura cu Dunarea si sa-l iei 2 ani la rand ca din oala !viorix scrie:Salut! gor 965, sa inteleg ca SC ALBATROS, o societate cu un capital social ......de invidiat, a reusit sa ia in locatie de gestiune Canalul Siderurgic. Prin vara invocai o Lege care nu permitea acest lucru (i mi pare rau ca s-au sters posturile din urma), decit in spatii inchise pe canal, nu tot luciul. Dar totusi traim in Romania si nu ne mai mira nimic. ANPA-ul sa traiasca, ne ia banii la inceput de an iar dupa aceea ne....... BATE.http://infopescar.tv/forum/posting.php? ... f=21&t=600#
- Butaru Gabriel
- Veteran
Da si toate aceste lucruri favorabile de care se bucura bebe de la podul 4 datorita umbrei sale taracila ,nu iar mai rabda apele.gor965 scrie:Prin vara invocam o Hotarare Judecatoreasca prin care se stabilea clar ca SC Albatros detine licenta ptr. piscicultura si acvacultura in incinte ingradite (bazinele flotoare care sunt de vre-o 4 ani pe canal) . Si atunci ,desii nu avea dreptul ,SC Albatros a emis abonamente ptr. pescuit pe timp de 1 an de zile contra a 200 ron. Acum SC Albatros a facut alt dosar si a cerut licenta pe tot canalul ,bazandu-se pe faptul ca ANPA le-a mai dat o data acesta licenta intru-cat ei au ingradit canalul cu o plasa in gura de intrare in Borcea ! Si pentru ca suntem o tara de hoti ,condusi de ai mai ai draq dintre ei, ANPA le-a dat licenta ptr.80 ha ,luciu de apa . Motivatia din ultimii 10 ani incoace ...Canalul e propietate privata ,a lui SC SIDERCA SA ...societate din care a mai ramas doar sindicatul ! Cu astia s-a asociat SC Albatros ca sa administreze canalul ...nu mai conteaza ca e cale navigabila stabilita prin HG ,l-a inchis cu plasa...nu mai conteaza ca e apa naturala ,baga plasele non stop in prohibitie si fac cucu mare pe urma populatiei piscicole din Dunare . Daca in anii din urma ,chiar si daca se pescuia industrial intens ,se mai prindea peste si cu undita ,acum am vazut ce inseamna sa-i tai pestelui calea de legatura cu Dunarea si sa-l iei 2 ani la rand ca din oala !viorix scrie:Salut! gor 965, sa inteleg ca SC ALBATROS, o societate cu un capital social ......de invidiat, a reusit sa ia in locatie de gestiune Canalul Siderurgic. Prin vara invocai o Lege care nu permitea acest lucru (i mi pare rau ca s-au sters posturile din urma), decit in spatii inchise pe canal, nu tot luciul. Dar totusi traim in Romania si nu ne mai mira nimic. ANPA-ul sa traiasca, ne ia banii la inceput de an iar dupa aceea ne....... BATE.http://infopescar.tv/forum/posting.php? ... f=21&t=600#
P.S.
Ne asteapta vremuri grele de la anul in ce priveste pescuitul pe Dunare .Mai neindestulati '' clocesc ceva ( niste taxe frumusele )
Re: Semnati aici
O sa ma duc la pescuit vineri pe dunare si o sa va spun ce am prins.........
Care a-ti mai fost la Dunare ,mai ziceti si voi o vorba ...eu daca nu merg macar sa citesc cu ce se mai lauda lumea !
p.s
demult n-am mai vazut cote asa mici la noi in zona ..Borcea aproape ca nu mai curge !
p.s
demult n-am mai vazut cote asa mici la noi in zona ..Borcea aproape ca nu mai curge !
Salut George,
Zi-mi si mie te rog, daca stii cum va fi vremea simbata. Vreau sa dau o fuga la 390, si vreau sa stiu daca ploua sau nu.
Vreau sa o iau pe linga canal la Rasa, si dc ploua, trebuie sa imi iau tancu p-acolo.
In ceea ce priveste cota scazuta a dunarii, sincer, acum 2 sapt cind am mai fost, tot la 390, nu era asa de mica apa.
Numai bine.
Zi-mi si mie te rog, daca stii cum va fi vremea simbata. Vreau sa dau o fuga la 390, si vreau sa stiu daca ploua sau nu.
Vreau sa o iau pe linga canal la Rasa, si dc ploua, trebuie sa imi iau tancu p-acolo.
In ceea ce priveste cota scazuta a dunarii, sincer, acum 2 sapt cind am mai fost, tot la 390, nu era asa de mica apa.
Numai bine.