asta e o regula noi am patit-o cu motorul,,,,,,,,,,,,,,,coool_marius scrie:Pentru cei interesati - la Pristol , Mehedinti , in zona dinspre padure , spre Gruia , se prinde f f bine scobar si dupa lasarea intunericului , numai platica trecuta de jumate de kil in sus ... f multe bucati la kil s-au luat zilele trecute - pe fund , cu momitor . Si mai e o conditie , ca sa traga - la cotorul lansetelor tre sa fie musai o sticla cu o visinata , afinata sau ce-o fi , altfel iti ingheata toate cele .
DUNAREA
Moderatori: gor965, mini_mic, Sebastian, vali003
Re: DUNAREA
cand sunt in mijlocul dunarii ma simt rege, nu dau senzatia asta pe toti banii din lume
- AcidAzotic
- membru activ
Daca nu la-ti tratat si pe el (motor) cu ce spunea Marius.sorprodan scrie:asta e o regula noi am patit-o cu motorul,,,,,,,,,,,,,,,coool_marius scrie:Pentru cei interesati - la Pristol , Mehedinti , in zona dinspre padure , spre Gruia , se prinde f f bine scobar si dupa lasarea intunericului , numai platica trecuta de jumate de kil in sus ... f multe bucati la kil s-au luat zilele trecute - pe fund , cu momitor . Si mai e o conditie , ca sa traga - la cotorul lansetelor tre sa fie musai o sticla cu o visinata , afinata sau ce-o fi , altfel iti ingheata toate cele .
ieri am fost la DUNARE ,,,,nimic notabil ,un mic salau decat,,,,,
cand sunt in mijlocul dunarii ma simt rege, nu dau senzatia asta pe toti banii din lume
- coool_marius
- senior
sorprodan scrie:ieri am fost la DUNARE ,,,,nimic notabil ,un mic salau decat,,,,,
incearca p fund ... fie la pestisor viu ( marunt ) - ptr avat , fie la feeder - mananca bine platica si scobarul , in zone cu pietris , si apa un pik curenta.
Marius
Dr.Tr.Severin
Dr.Tr.Severin
o sa ma duc mainecoool_marius scrie:sorprodan scrie:ieri am fost la DUNARE ,,,,nimic notabil ,un mic salau decat,,,,,
incearca p fund ... fie la pestisor viu ( marunt ) - ptr avat , fie la feeder - mananca bine platica si scobarul , in zone cu pietris , si apa un pik curenta.
- coool_marius
- senior
Se pare ca nu mai este de actualitate info legata de platica... a mancat bine in ultima luna , intre Pristol si Gruia. Am fost ieri .. de la 9 dimineata pana la 12 noaptea ... am dat cu 2 bete pe feeder si 2 cu arici normal , cu viermusi , boabe si mamaliga ... o singura trasoare , seara pe la 8 si aia ratata . Pe viermusi intra numai guvid marunt .
Unul din guvizi i-am pus p o montura de fund si am luat p la 9 jumate un salau de aproape 1 kil .
Tot malul era impanzit de bete ... dupa cum se poate vedea si din foto . La vreo 70 bete care erau in zona , s-a luat un singur caras si o platica . De vina se poate sa fie si temperatura care a fost . La ora 23.00 , m-am uitat pe comp masinii si arata 12,5 grade .. uimitor nu ? pentru o noapte de inceput de decembrie . In perioada in care se lua platica si scobar erau pana la -7 grade .... In schimb , am vazut f multi " tarani " atat la propriu cat si la figurat , care pe timpul zilei dadeau la coasa .. cateva platici , soreti si un avat .. si o suta de mii de plumbi rupti intrucat in zona resp sunt niste pietre destul de maricele sub apa . Mai mult , la un momentdat , au aparut niste tigani cu barca si cu o ancora cu funie , care periau zona , in cautare de pilkere, ancore, taparine si alte naluci agatzate pe fundul apei ... au scos baietii suficiente cat sa-si cumpere un batz sau o molineta bunaaa cu banii de pe ele ...
Unul din guvizi i-am pus p o montura de fund si am luat p la 9 jumate un salau de aproape 1 kil .
Tot malul era impanzit de bete ... dupa cum se poate vedea si din foto . La vreo 70 bete care erau in zona , s-a luat un singur caras si o platica . De vina se poate sa fie si temperatura care a fost . La ora 23.00 , m-am uitat pe comp masinii si arata 12,5 grade .. uimitor nu ? pentru o noapte de inceput de decembrie . In perioada in care se lua platica si scobar erau pana la -7 grade .... In schimb , am vazut f multi " tarani " atat la propriu cat si la figurat , care pe timpul zilei dadeau la coasa .. cateva platici , soreti si un avat .. si o suta de mii de plumbi rupti intrucat in zona resp sunt niste pietre destul de maricele sub apa . Mai mult , la un momentdat , au aparut niste tigani cu barca si cu o ancora cu funie , care periau zona , in cautare de pilkere, ancore, taparine si alte naluci agatzate pe fundul apei ... au scos baietii suficiente cat sa-si cumpere un batz sau o molineta bunaaa cu banii de pe ele ...
- Fişiere ataşate
Marius
Dr.Tr.Severin
Dr.Tr.Severin
La cate lansete sunt insirate de-a lungul malului pe sute de metri, tot un fel de braconaj se poate numi.
Cine stie, poate sunt 100 de lansete la 20-30 de pescari!Laurentiu scrie:La cate lansete sunt insirate de-a lungul malului pe sute de metri, tot un fel de braconaj se poate numi.
- coool_marius
- senior
shopy scrie:Cine stie, poate sunt 100 de lansete la 20-30 de pescari!Laurentiu scrie:La cate lansete sunt insirate de-a lungul malului pe sute de metri, tot un fel de braconaj se poate numi.
Personal , am pescuit cu 4 dintre care una cu pestisor viu bagata mai tarzior .. mai mult decat suficient , deoarece daca ar fi mers bine , nu faceai fata nici la astea .Loc era suficient sa insir 100 la ora care am ajuns .. nu-i inteleg nici eu pe cei care insira pe 70...80 m cate 30 lansete ... frate , daca merge , nu mai sti la care trage si la care nu .. te cam zapacesti de cap ... NU VREAU SA OFENSEZ PE NIMENI , dar au fost zile cand erau 2..3 trupe de cate 2 pescari gorjeni care umpleau tot malu si nu mai avea nimeni loc .. cate 30 lansete ... unu la un cap altu la celalalt ... nu se face asa ... ca oriunde altundeva , si intre pescari trebuie sa fie respect .. lasa-i dle si aluia loc sa mai dea .. de aici si multele certuri de pe malul apei, situatie cu care nu putini si nu de putine ori ne-am izbit .
Marius
Dr.Tr.Severin
Dr.Tr.Severin
- coool_marius
- senior
Un articol foarte frumos , emotionant si plin de invataturi . Mi-a placut extraordinar de mult si vi-l recomand si voua tuturor , spre citire .
http://alt post/romanian/pescuit/in-aju ... tml?mid=56
La multi ani tuturor pescarilor , fie ca noul an sa va aduca sanatosi pe marginea apei si sa aveti parte nu de mult peste ci de momente memorabile , cu driluri cat mai tensionante .
http://alt post/romanian/pescuit/in-aju ... tml?mid=56
La multi ani tuturor pescarilor , fie ca noul an sa va aduca sanatosi pe marginea apei si sa aveti parte nu de mult peste ci de momente memorabile , cu driluri cat mai tensionante .
Marius
Dr.Tr.Severin
Dr.Tr.Severin
- coool_marius
- senior
Vad ca nu mai scrie nimeni nimic pe aici..pe semne toti sunt ocupati cu pescuitul pe DUNARE .... care dealtfel ofera rezultate exceptionale in aceasta perioada ... pentru anumite categorii de " pescari " La Pristol .. am informatii concrete ca se prinde cega ... cu sacii ... cum ? cu 2..3 ancore pe fir la japca.. in rand de cate 20..30 oameni ... nu exista nimeni care sa ia atitudine ? din cate stiu eu este peste ocrotit ... pontonul celor de la politia de frontiera shade la nici 1 km distanta .. cu domnii pusi acolo sa doarma linistiti ... poate este cineva pe aici care citeste aceste lucruri si care sa ia totusi o atitudine ...
Marius
Dr.Tr.Severin
Dr.Tr.Severin
Am fost la apă caldă, la Cernavodă, pe 15 ianuarie 2012 și m-am relaxat. Am luat morunași și guvizi cât degetul, dar nimic mai mărișor. Dacă vremea este călduță, poate merg în zona Dunărea / Capidava la un pescuit la feeder.
Respect !!!
Respect !!!
Plec la pescuit, nu să prind peşte !!!
- coool_marius
- senior
Mihalt la Tiganasi
Intrucat gerul din ultimele zile a fost naprasnic , am considerat ca ar fi benefica o iesire pe batrana Dunare , la un pescuit la mihalt intrucat activitatea acestui peste devine maxima in perioadele cu temperaturi cu multe grade in minus. Aseara , inainte de apusul soarelui eram acolo. Locatie - dedesubt de barajul de la Tiganasi , pe malul cu insula , avand ca zona vizata bucata de sub acel cub mare de ciment aflat pe marginea apei. 5 bete ... plumbi plati, 80..90 g , de curent . 3 bete cu montura cu ancorita , 2 pe carlig . Am folosit bucati de sunca , obleti mici de 4..5 cm , bucati de oblete / caras , carasei mici de 3..4 cm . Pana pe la ora 8 jumate , de la 7 , s-a deversat atat prin ecluza cat si prin porti , dar nu masiv ... dupa 8 jumate a ramas doar ecluza activa . Cu tote acestea , am reusit sa prind decat un singur mihalt , ce-i adevarat destul de rasarit , avand poate spre kil .. atat ... se pare ca inca nu si-a dat drumu ... desi termometru arata la ora 10 jumate , cand am plecat nu mai mult de -12 grade .
Marius
Dr.Tr.Severin
Dr.Tr.Severin
azi dau si eu o fuga pana la DUNARE,,,,,