In primul rand : La Multi Ani, Sanatate,Timp si Bani pentru a da la peste!Fisher scrie:Sal.La Multi Ani!
Ma bag si eu la tranta ,ca de,ce ne mai place sa vorbim in contradictoriu,mama mama...
Recunosc : inainte de ' 90 nu iti trebuia decat pasiune si talent ca sa pescuiesti, acum lucrurile au devenit mai complicate, deh.....
Hai sa iti raspund punctual si scurt :
1. Abonamente si taxe
Sunt scumpe, foarte scumpe, raportat la putererea noastra de cumparare si ce ofera patronii de balti. Si ce sa facem sa ne lasam de pescuit, sa mergem doar in vizita pe balti, asa cum face cel mai bun prieten al meu de la care am invatat tehnica pescuitului la trena?( Daca cumva nu stii e din barca pentru stiuca si salau).
Nu, sa pescuim in continuare in aceste conditii si sa incercam sa aducem pescuitul romanesc la valoarea lui normala si anume aceea de pasiune si in ultimul rand de business.
Asta presupune doua aspecte pe care noi pescarii sa le aplicam:
A )acolo unde se pescuieste C&R asa sa facem si chiar daca esti lasat sa iei o anumita cantitate acasa sa faci numai C& R( eu asa fac si recomand tuturor, caci altfel ii zapacim pe paznici si nu vor stii cand luam , cand le dam drumul si ne vor bate la cap in permanenta, pentru ca ei pentru asta sunt platiti si e corect ce fac. Repet, este corect ce fac! Eu peste tot unde merg in sistem C&R ma am bine cu toti, de la patron la paznic pentru ca la plecare le si zic de fiecare data : puteti sa cautati unde vreti.(Bine ei se jeneaza de cinstea mea, ca deja ma cunosc). Cu ce ma aleg : cu un pescuit in mijlocul naturii linistit, nu ma intreaba nimeni nimic, mai ales ca la plecare ne salutam fericiti si daca le zic sa ma controleze oamenii parca se simt jenati de cinstea mea. Si paznicii sunt oameni : mie toti imi spun sa revin! Nu le dau decat taxa, ne strangem mana si ne salutam! Atat.
Sunt si bucatar de peste si fac retete grele si retin peste in balti unde este permis acest lucru, dar in limita impusa si le arat paznicilor la plecare tot ce vor sa controleze.
B)acolo unde nu suntem multumiti, suntem prost tratati fata de ce am platit, unde suntem pescari pasionati si corecti si suntem tratati cu dusmanie, sa nu mai revenim. (Si aici iti raspund la cum putem sa-i taxam noi pe patronii de balti).
Si-i mai putem arde intr-un fel. Oricine poate cauta pe internet taxe de pescuit oriunde in lume. Atunci cand vedem ca incape si transport si cazare si ne alegem si cu o minivacanta, care face cat taxa pe zilele petrecute pe baltaluatacupiledegigel , ne suim cu sculele-n tren si ne ducem...ii trimitem si o poza lu' gigel.
Nu pledez pentru asta, eu unul chiar daca plec in lume... vreau sa pescuiesc in Romania!
2.Din ce tagma fac parte:
Ai vazut si ma bucur : a pescarilor pasionati, care vor sa isi dezvolte pasiunea. Daca de ea se leaga si un business cu atat mai bine, ca sa ajute pescarul , nu sa ii faca gaura in buzunar! Pe multi am facut eu fericiti si sper sa creasca numarul lor! Eu sunt si raman pescar!
Daca voi avea posibilitatea sa imi cumpar o balta, ceea ce imi doresc de mult, pescuitul la speciile nobile va fii numai C & R, numai cu recomandare, iar paza va fii dublata de caini : cei mai buni prieteni ai omului si pescarului corect. ( ce vrei sa zic ca Vlad Parfene : never... in ultima emisiune Infopescar).
Asta este : traim in Romania.....
Daca te-ai referit cumva, ca fac parte dintr-o tagma care financiar ar duce-o mai bine, te cam inseli.E adevarat sunt propriul meu stapan, dar in niste conditii corecte, in care in ultimii 2 ani nu am avut de multe ori bani de benzina si taxe ca sa ma duc la pescuit sau concursuri.(E drept ca pescuiesc pe balti scumpe, dar pe care nu mi le permit cand vreau eu, deh...)
De aceea pledez pentru cauza celor pasionati, care sa isi poata dezvolta pasiunea indiferent de situatia financiara.
3.Gramatica
Am lasat-o la urma,tocmai ca sa vezi ca nu ma obsedeaza. Atunci cand am luat atitudine am facut-o, pentru ca suntem Romani si trebuie sa ne exprimam corect in limba noastra. Au luat multi atitudine in acest forum fata de stalcirea limbii noastre, normal ar fii sa o faca mereu moderatorii care au in statut asa ceva, dar....
In mod special am luat atitudine fata de cei care scriu Romania cu litera mica, chiar in aceeasi propozitie in care scriu cu litera mare alte tari, de regula tara prin care muncesc etc. Sunt satul de romani fugiti inainte de '90 sau de tot felul de mici calatori care vin sa ne dea noua lectii ....europene, dar ei in loc sa scrie romaneste se exprima in emoticoane mai mult.
Nu stiu daca mai prins cu gresala, eu am acordat subiectul cu predicatul, adica ce peste era, ce varietate era. Daca le pui impreuna e corect erau si atunci recunosc ca am gresit...acuma ce sa iti zic, lasand la o parte gramatica : stii ce peste era!!!!! Mama, mama... si specii care au disparut complet : caracuda,lin...la margine de Bucuresti.
..................................
Las visarea si revin la acest topic : TAXE SI ABONAMENTE MAI MICI! SERVICII SI FACILITATI GRATUITE, MAI MULTE SI MAI MARI!