gor965 scrie:Si daca o sa le vada ,ce ? ...clientii baltilor de la noi nu-s din vestul Europei !
pe Sarulesti romanii deja nu mai au acces
iar 2L2B - 1 e... in carti
2010 s-ar putea sa fie ultimul an cand romanii or sa mai pescuiasca acolo
cristian505ro scrie:Nu-i nimic, le vedem noi pescarii si daca tot ne mai ducem la munca sau vacanta prin UE, ne luam si sculele cu noi, ce sa mai pierdem timpul pe aici !
sunt multi care prefera sa pescuiasca in afara Romaniei
cristian505ro scrie:..uite daca tot ai ocazia zi-ne niste abonamente si taxe din Olanda, sa stim,sa le vada si patronii de balti de la noi.
Este implementat ceva ce aduce cu sistemul tip "AJVPS"+ varianta cu cluburi, cu taxe de 40 euro/an pe toate baltile regiunii plus 17,50 euro/an (sau 7,50 euro/zi) daca pescuiesti si in afara "judetului". In banii astia primesc acasa gratuit revista "Aventuri la pescuit", "varianta" NL, deci fara poza lui Andrei Vladeanu
, plina de informatii, noutati, reclame, etc. Numarul max de scule ce pot fii folosite in NL: 2. Tot ce tine de pescuitul sportiv este reglementat prin lege, lege care se si respecta
(chiar si pe baltile private), politia fiind cea care are grija de asta, prin intermediul pescarilor, care ii sesizeaza imediat ce observa o neregula.
Cam fiecare lac important este arondat unui club iar membrii acestuia au grija ca activitatea de pescuit sa se desfasoare conform legislatiei in vigoare. De exemplu, daca cineva foloseste mai mult de 2 scule primeste 200 de euro amenda... Nu exista paza renumerata (nu stiu daca m-am exprimat corect). In timpul zilei este "de serviciu" cate un pescar, membru al clubului, care verifica actele si ,eventual, monturile folosite + echipamentul obligatoriu. Nu esti in regula, ori pleci ori ai de-a face cu politia...sau cu "corectia" aplicata de "aparatorii crapilor". Pe multe balti nu se pescuieste nocturn sau se pescuieste dar nu se poate campa (180 euro amenda daca esti prins dormind in cort in timp ce pescuiesti peste noapte:)) )
Sunt si cateva balti private. Taxa la o balta unde am fost este de 45 euro/24 ore, pret in care ai incluse: barca cu motor electric si mancarea de la pranz, 3 feluri, adusa la locul de pescuit
. Sunt pachete si pentru wkend, vineri 14:00 pana luni dimineata 10:00, si costa aprox 105 euro, cu mesele de pranz incluse. Au un restaurant pensiune acolo iar insotitorii care nu pescuiesc peste noapte pot avea cazare la pret redus
Cea mai scumpa balta de care am auzit (cu barca motor electric, cu 2-3 kg nada dar fara mancare) costa 39,50 euro/24 de ore. Cea mai ieftina: 1,50 euro
...si se mai prinde si peste
,
ps: vara, la fiecare 2 wkenduri, clubul meu organizeaza tot felul de concursuri de pescuit de 10 - 25 euro / participant, cu premii simbolice si gratar + muuulta bere. Oamenii se distreaza, socializeaza, nu merg la pescuit pe o palarie de bani dar nici nu injura din 5 in 5 minute pe patron ca nu are peste in balta, ca nu ii lasa sa ia crapul acasa, ca a dat drumul la apa, etc . Aici pescuitul crapului este intr-adevar un HOBBY, in Romania..e altceva