SPRO Incognito LCS 880

Moderatori: gor965, florentiniuga

elephunk
senior
senior

Re: SPRO Incognito LCS 880

Mesaj de elephunk » 06 Oct 2011, 09:41

Neamtul scrie:Ce aveti fratilor cu franele mulinetelor?
Oricum n-am inteles niciodata ce e atat de tare la o frana care se strange la maxim la juma' de rotire.Hmm...,tare misto. #-o
Daca n-ai inteles, incerc eu sa iti dau o explicatie: atunci cand ai o mulineta fara baitrunner, este oarecum necesar sa ai un sistem care sa permita pestelui sa ia fir, nu? ok, in cazul acesta, daca nu modifici frana, pentru a lasa mulineta cu frana moale, sa poata lua fir, trebuie sa dai cateva ture de frana inainte sa o asezi pe suporti. problema insa nu este aceasta, problema apare cand iti trage pestele si trebuie sa il intepi intr-un timp rezonabil, iar daca tu, atunci cand iti desira fir, te apuci sa dai 3-4 ture de frana ca sa o strangi, apoi intepi, s-ar putea sa ai o problema :) este foarte incomod sa faci asta, plus ca exista si riscul de a pierde pestele.

Si da, chiar este tare misto sa ai o frana care se strange la "juma' de rotire"! ;) este poate mai dificil de lucrat cu ea, ai marja de actiune a franei redusa mult, dar daca stii sa folosesti cum trebuie frana nu prea ai probleme!

Lumea modifica franele acestor mulinete pentru ca cele cu instant-drag (acea rotita mica din mijlocul franei) sunt ceva mai scumpe si poate nu-si permit. Pretul la o eventuala revanzare nu scade cu nimic, pentru ca atunci cand o vinzi, o poti vinde cu sistemul ei original de frana, fara ca cineva sa stie vreodata ca ai avut frana rapida (desi s-ar putea sa ii convina si sa le ia asa); totul tine de inlocuirea unui arc cu o piulita/saiba/tub, oricand putand fi pus acel arc inapoi!

De ce sa iti iei o mulineta fara baitrunner si sa te apuci sa ii faci modificarile astea? Pentru ca o mulineta fara baitrunner are avantajele ei! Te-ai intrebat vreodata de ce daiwa basia si shimano aero technium (doua din cele mai scumpe mulinete de pe la noi) nu au baitrunner? :-? :P

sper ca acum ai inteles. numai bine!
Sa nu te exprimi niciodata mai clar decat esti in stare sa gandesti

Vlad Dobre
CPK Carp & More

mirceasd
Veteran
Veteran

Mesaj de mirceasd » 06 Oct 2011, 17:13

elephunk scrie:
Si da, chiar este tare misto sa ai o frana care se strange la "juma' de rotire"! ;) este poate mai dificil de lucrat cu ea, ai marja de actiune a franei redusa mult, dar daca stii sa folosesti cum trebuie frana nu prea ai probleme!

Lumea modifica franele acestor mulinete pentru ca cele cu instant-drag (acea rotita mica din mijlocul franei) sunt ceva mai scumpe si poate nu-si permit. Pretul la o eventuala revanzare nu scade cu nimic, pentru ca atunci cand o vinzi, o poti vinde cu sistemul ei original de frana, fara ca cineva sa stie vreodata ca ai avut frana rapida (desi s-ar putea sa ii convina si sa le ia asa); totul tine de inlocuirea unui arc cu o piulita/saiba/tub, oricand putand fi pus acel arc inapoi!

De ce sa iti iei o mulineta fara baitrunner si sa te apuci sa ii faci modificarile astea? Pentru ca o mulineta fara baitrunner are avantajele ei! Te-ai intrebat vreodata de ce daiwa basia si shimano aero technium (doua din cele mai scumpe mulinete de pe la noi) nu au baitrunner? :-? :P
O mulineta conceputa sa lucreze cu frana rapida lucreaza cu reglaj excelent al franei in rotire de 90 -180 de grade ,daca te apuci ca mine si inlocuiesti arcul cu bucsi fara a inlocui si paslele si saibele cu materiale diferite atunci vei avea un reglaj al franei in numai 10-15 grade ,marja care dupa parerea mea este total insuficienta ,dar eu poate sunt prea pretentios ... :D . Oricum se pot modifica franele la mulinete dupa metoda mai sus descrisa dar eu as prefera frana normala (lunga) asa cum a fost prevazuta mulineta ,cand intepi , intepi cu o mana pe tambur si apoi ai tot timpul din lume sa reglezi frana ,poate fi chiar o placere joaca cu pestele ,sau poate mergi la concursuri unde timpul chiar conteaza ......
Fire intinse.
Nu sunt un pescar grozav dar ma simt grozav pe balta.

Neamtul
Veteran
Veteran

Mesaj de Neamtul » 06 Oct 2011, 17:16

@elephunk
Stai linistit,stiu cu ce se mananca un Baitrunner,am si eu.
Eu nu sunt de acord cu altceva,->cu modificarea franelor.Frate daca vrei cu QD,ia-ti mulineta cu QD.Daca vrei Baitrunner clasis ia-ti clasic.De ce sa modifici ceva ce e gandit sa functioneze intr-un anumit fel?

elephunk
senior
senior

Mesaj de elephunk » 07 Oct 2011, 10:05

Pentru ca poate nu ai bani sa-ti iei un QD :lol: daca ai de exemplu un axeon sau un spector, ce poti sa faci? :-?

Oricum, nu incercam sa iti explic ce este baitrunnerul ci de ce modifica unii frana mulinetelor fara baitrunner (inclusiv eu). In fond, e decizia fiecaruia ce face cu mulinetele lui :D

@mirceasd
Este o varianta viabila si cea spusa de tine, dar parca n-as vrea sa pun mana pe tambur cand imi pleaca o salonta la 15 kg si din tambur aproape iese fum :) si da, eu ma refeream mai mult in concursuri. cand esti la pescuit de placere poti sa te joci cu pestele, daca-l scapi nu e problema insa la un concurs daca diferenta dintre locul 1 si 2 este de un peste si pe ala il scapi.. ~x( :D

Numai bine!

Vlad Dobre
CPK Carp & More

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 07 Oct 2011, 10:34

elephunk scrie:....... dar parca n-as vrea sa pun mana pe tambur cand imi pleaca o salonta la 15 kg si din tambur aproape iese fum :).......
Nu se intampla nimic rau...ca nu pui mana pe tambur ca pe lopata...e suficient sa-i sai un soc scurt si apoi sa reduci tensiunea aplicata !Problema la intepatul cu mana pe tambur apare cand ai trasatura pe drop-back (vine spre mal) si trebuie sa recuperezi burta la fir ! :)
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

elephunk
senior
senior

Mesaj de elephunk » 07 Oct 2011, 11:30

gor965 scrie: Nu se intampla nimic rau...ca nu pui mana pe tambur ca pe lopata...e suficient sa-i sai un soc scurt si apoi sa reduci tensiunea aplicata !Problema la intepatul cu mana pe tambur apare cand ai trasatura pe drop-back (vine spre mal) si trebuie sa recuperezi burta la fir ! :)
#-o la asta nu m-am gandit, am uitat de trasatura pe negativ (drop-back) :D
iar la treaba cu mana pe tambur, nu neaparat ca se intampla ceva rau, dar psiholgic parca nu-ti vine sa pui mana pe un tambur de 80 care se invarte de mama focului :)

cum spuneam, alegerea fiecaruia! #:-S

Vlad Dobre
CPK Carp & More

mirceasd
Veteran
Veteran

Mesaj de mirceasd » 07 Oct 2011, 17:53

Ei n-o fi dracul asa de negru si trage dulapul de-ti rupe mana daca o pui pe tambur cand intepi ,dupa aceea este drept ca in concurs este mai utila o frana rapida dar raman la parerea mea o frana rapida din fabricatie lucreaza altfel decat una facuta de noi empiric.Da am avut si eu Axeon si i-am modificat frana la vremea ei dar cum spuneam anterior reglajul functiona intr-o plaja de 10-15 grade ,plaja dupa parerea mea total nesatisfacatoare pretentiilor mele.Dupa aceea citind forumurile englezesti am vazut ca si altii fcaeau improvizatii de genul inlocuirii arcului cu o bucsa dar acolo mi-am deschis capul ca in afara de acel lucru mai trebuia ceva.Undeva intr-un topic pe la Daiwa Emblem Pro am vazut o tehnologie data de un tip si am si popularizat-o pe site ,am incercat-o si eu si am fost satisfacut.Tehnologia indica inlocuirea saibelor de pasla cu saibe dintr-un material mai dur ,eu am ales un textolit de calitate si am fost multumit.
Succes si voua si fire intinse.
PS - mie nu mi-a placut niciodata pescuitul ca o competitie ,eu l-am tratat ca pe o placere personala si poate de aceea vad lucrurile diferit.

mirceasd
Veteran
Veteran

Mesaj de mirceasd » 07 Oct 2011, 18:00

gor965 scrie:
elephunk scrie:....... dar parca n-as vrea sa pun mana pe tambur cand imi pleaca o salonta la 15 kg si din tambur aproape iese fum :).......
Nu se intampla nimic rau...ca nu pui mana pe tambur ca pe lopata...e suficient sa-i sai un soc scurt si apoi sa reduci tensiunea aplicata !Problema la intepatul cu mana pe tambur apare cand ai trasatura pe drop-back (vine spre mal) si trebuie sa recuperezi burta la fir ! :)

Eu nu gasesc o problema reala aici decat in cazul cand se elibereaza frana tamburului la maxim dar cine o face? Normal lasi ceva tensiune in frana tamburului asa ca nu vad nicio problema in a mulina si intinde firul in cazul trasaturii prin cadere si apoi cu mana pe tambur intepi.E un pic mai incomod in special pentru adeptii mulinetelor cu baitrunner consacrat dar cu putina practica se rezolva.Sincer indiferent de tipul de mulineta folosit intep numai cu mana pe baitrunner iar mai nou imi doresc sa lucrez numai din coarba ,e cam greu dar cred ca ma voi obisnui.Nu sunt un mare meserias dar mi-ar placea sa-i copiez pe titani .
Fire intinse

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 07 Oct 2011, 22:24

mirceasd scrie:
gor965 scrie: Nu se intampla nimic rau...ca nu pui mana pe tambur ca pe lopata...e suficient sa-i sai un soc scurt si apoi sa reduci tensiunea aplicata !Problema la intepatul cu mana pe tambur apare cand ai trasatura pe drop-back (vine spre mal) si trebuie sa recuperezi burta la fir ! :)

Eu nu gasesc o problema reala aici decat in cazul cand se elibereaza frana tamburului la maxim dar cine o face?.........
Pana sa apara QD majoritatea slabeau frana destul de mult ! Imi aduc aminte de primele filmulete pe care le-am vazut cu pescari de crap in concursuri, si la trasaturile pe drop-back majoritatea intepau cu mana pe tambur facnd si cativa pasi in spate ptr. a intinde mai bine firul ! Ma rog, erau alte vremuri, alte scule , alte tipuri de balti ! :)
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

mirceasd
Veteran
Veteran

Mesaj de mirceasd » 10 Noi 2011, 23:51

Am un prieten care nu foloseste nici baitrunner-ul si nici frana la mulineta ,lucreaza numai din "coarba" este un adevarat artist ,l-a copiat intocmai pe Fairbrass si ii si merge smecheria.Credeti-ma are niste mulinete super cu frane micrometrice si tot tacamul si el tine pestele in fuga numai cu un deget ,ce mai e un vrajitor.Eu fac intradevar pasul in spate intotdeauna chiar si cand folosesc mulinetele cu baitrunner clasic ,deh meteahna veche.
Eu cred ca cel mai bine este asa cum te obisnuiesti si faci miscarile automat nemaifiind necesar sa te concentrezi asupra efectuarii miscarilor corecte.Deci luati-va echipamentul dorit si apoi .....practica pana la perfectiune.
Fire intinse.

Scrie răspuns

Înapoi la “Mulinete”