Am rugamintea sa ma povatuiti cum bobinati dvs aceste mulinete ,sau cum credeti dvs ca se pot bobina in mod corect aceste mulinete in comparatie cu Ultegra 5500 XTB.
Iata si motivele:
- ambele au un sanfren la capatul din fata al tamburului ,snfrenele difera ca marime corespunzator cu dimensiunile tamburilor;
- pe schita si garantia sosita odata cu mulinetele scrie intr-o engleza mai " stramba" ca tamburul se mulineaza pana la marginea inclinata(sanfren) ,in caz contrar monofilamentul va face "coils"=peruci;
- eu in neghiobia mea bobinam Ultegra 5500 XTB pana la rasul buzei exterioare (ma rog 0,5 mm mai jos) a tamburului ,am aruncat de ceva ori cu fire de 0.25 si 0.22 si nu am facut peruci (INCA!);
- dupa bobinaj ramanea un perete de monofilament ,intrucat cursa tamburului este pana la buza inferioara a sanfrenului si un pic de spatiu liber intre monofolament si buza tamburului - dar asta nu a cauzat niciodata peruci sau desfasurari nedorite de pe tambur;
- m-am chiombit pana mi-au cazut pleoapele pe youtube si am vazut la M. Hutchinson modul de bobinare al mulinetelor folosite de el ,printre care si un Navi 8000 XTA ( nu tine smecheria ca ala are un tambur cu un sanfren numai de 1 max 1,5 mm daca imi aduc bine aminte ) si o Ultegra 5500 XTB bobinata in acelasi mod cum o bobinam eu pe a mea.
Avand in vedere cele de mai sus credeti ca ar trebui sa bobinez si Biomasterul tot la fel la rasul buzei tamburului (din cauza dimensiunii spatiul dintre peretele de monofilament si buza exterioara a tamburuluieste considerabil mai mare decat la 5500 XTB) ????
![thinking :-?](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/39.gif)
Rog ajutor.