Asezare fir Okuma Axeon V2-80
Moderatori: gor965, florentiniuga
Re: Asezare fir Okuma Axeon V2-80
Eu cred ca mai trebuie sa-i pui saibe sub tambur ! Nu stiu ce saibe i-ai pus...ca grosime ma refer, dar trebuie sa-l mai ridici un pic !joker_unu scrie:poza
Saibele lui originale din plastic.Nu le-am masurat grosimea
Ce se vede in poza e cu o singura saiba..cu 2 sau fara aseza oribil.Multumesc
Ce se vede in poza e cu o singura saiba..cu 2 sau fara aseza oribil.Multumesc
Cu 2 ar trebui sa aseze mai bine decat in poza , iar fara saibe ar trebui sa aseze mai rau !joker_unu scrie:.........cu 2 sau fara aseza oribil...
Ai buraj pe tambur sau e incarcat de la cap la coada cu acelasi fir ?
Cap -coada acelasi fir 0.25.Faza e ca am 2 noi.Una aseaza perfect fara nici o saiba..asta dupa cum vezi.Se mai poate regla altfel?Am bucsa pt frana rapida..influienteaza cu ceva?
Nu influenteaza bucsa, ptr. ca firul e asezat pe tambur de catre corpul rotor...care sta fix in plan vertical si se roteste in jurul axului ! Felul asezarii firului pe tambur este dat de cursa in sus si in jos a axului, pe care tamburul trebuie sa stea fix !Ca ai bucsa sau arc, cat timp tamburul nu joaca pe ax (nu e slabit), firul e asezat normal in ambele situatii ! Cursa in sus si in jos a axului e data de sistemul de oscilatie pe care-l are mulineta (wormshaft) si care daca are toleranta, creeaza diferente intre asezarea aceluiasi fir in mod diferit pe acelasi tip de mulineta. Oricum, reglajul in cazul asta, tot prin saibe se face...eventual cu grosimi diferite, in cazul in care cu 2 saibe identice firul se aseaza tot prost !joker_unu scrie:Cap -coada acelasi fir 0.25.Faza e ca am 2 noi.Una aseaza perfect fara nici o saiba..asta dupa cum vezi.Se mai poate regla altfel?Am bucsa pt frana rapida..influienteaza cu ceva?