mix
Moderator: florentiniuga
-
- utilizator
- Mesaje: 49
- Membru din: 30 Sep 2012, 15:02
Re: mix
In primul rand consider ca topicul trebuia facut in alta sectiune, dedicata mixurilor.
Il poti folosi cu incredere.
Am mai folosit si eu mixuri cu termenul de valabilitate expirat(maxim a fost de 4 luni, dar nu cred ca are ceva daca e mai mult), dar e bine sa mai adaugi putina aroma(preferabil sa fie asociata cu specificul nadei) pentru a improspata mai mult nada.
De obicei cand imi pregatesc nada pe malul apei, rareori folosesc aditivi sau arome. Imi place sa las nada cu aroma ei proprie. Pentru a o imbogati mai adaug putina canepa din conserva si porumb.
Fir intins!
Il poti folosi cu incredere.
Am mai folosit si eu mixuri cu termenul de valabilitate expirat(maxim a fost de 4 luni, dar nu cred ca are ceva daca e mai mult), dar e bine sa mai adaugi putina aroma(preferabil sa fie asociata cu specificul nadei) pentru a improspata mai mult nada.
De obicei cand imi pregatesc nada pe malul apei, rareori folosesc aditivi sau arome. Imi place sa las nada cu aroma ei proprie. Pentru a o imbogati mai adaug putina canepa din conserva si porumb.
Fir intins!
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: mix
In opinia mea, un mix tinut in mediu normal (neumezit), nu se poate deprecia intr-atat de mult incat sa nu fie acceptat de crap (mentionez ca ma refer doar la crap), deoarece acesta se hraneste cu substantele nutritive continute in bentos, pe langa alte organisme care vietuiesc in mâlul de pe fundul apei, unde toate vietatile si vegetalele ajung masa proteica prin descompunere. Crapul nu refuza niciodata de exemplu, porumb sau alte cereale fermentate atat de tare, incat nici nu putem sa ne apropiem, de putoare. Mixul isi poate pierde intr-adevar aromele sau se pietrifica anumite componente din el dar cam atat. Si eu am folosit fara probleme mixuri vechi de 3-4 ani, cu panze de viermi, cu gargarite, etc.
NU folositi insa momeala, nada, mixuri sau cereale puternic mucegaite sau care au fost umezite o perioada mai lunga, deoarece fainurile, in prezenta anumitor mucegaiuri si drojdii formate, au tendinta de a-si creste aciditatea, de a se acri prin aparitia acidului acetic, ceea ce le face neatragatoare (ex. mamaliga acrita).
NU folositi insa momeala, nada, mixuri sau cereale puternic mucegaite sau care au fost umezite o perioada mai lunga, deoarece fainurile, in prezenta anumitor mucegaiuri si drojdii formate, au tendinta de a-si creste aciditatea, de a se acri prin aparitia acidului acetic, ceea ce le face neatragatoare (ex. mamaliga acrita).