Pestele mananca in principiu orice tip de produse sau subproduse cerealiere (a nu se confunda cu resturile paioase) dar la pescuit diferenta o face aportul proteic si de carbohidrati. Daca suplimentam si cu un necesar de proteine, minerale, lipide si aminoacizi esentiali, sporim substantial calitatea nadei, obtinanad un mix complex, "rotund".RolandB scrie:ce ziceti de ttx inmuiat cu arome ? ca si nada merge?
Iata motivul pentru care nu se recomanda folosirea exclusiva a TTX-ului, care reprezinta doar o singura componenta, poate cea mai putin valoroasa (fibra vegetala) a unui mix adevarat. Cred ca nu sunt mult mixuri la ora actuala pe piata care sa nu contina TTX dar are rol de componenta de volum sau de legatura in mecanica mixului.
In ceea ce priveste aromele, eu sunt impotriva utilizarii lor in doze mai mult decat infime, aproape insesizabile. Aroma proprie a componentelor din mixuri, inclusiv cea a TTX-ului, este suficient de puternica pentru a da semnalul ca este "hrana". O usoara aroma exotica de exemplu, ne personalizeaza nada in raport cu a celorlalti, facand-o usor de identificat pentru pesti. Dincolo de acest unic scop, totul cred ca este o... eroare destinata nasurilor noastre de cumparatori.