hai sa-ti inbunatetesc un pic reteta , pentru ca atunci cin folosesc mamaliga tot asa o prepar....APSHD scrie:O alta metoda este urmatoarea:
Aceleasi cantitati de faina ca in metoda precedenta numai ca dupa ce au fost amestecate cele doua cantitati compozitia obtinuta se amesteca cu apa pina se optine un aluat gros. Se pune apa la fiert iar din faina amestecata ca apa se fac galuste si cind apa fierbe se pun in apa si se lasa la fiert intre 3-5 minute dupa care se scot galustele din apa . Cind se racesc devin tari ca piatra. Pe malul apei se framinta cu putina apa pina ajunge de consistenta plastelinei tot atuncea adaug si cite un plic de zahar vaniliat :roll: :twisted:
...dupa ce galustele au fiert le scoti si le pui pe un blat de lemn pentru a se racii un pic dupa care cu o furculita le sfarmi prin apasare pe fiecare galusca in parte . Spargerea se face pentru omogenizare , iar cin sint sparte , peste ele se poate adauga un galbenus(sau mai multe ...in functie ce catitatea facuta) de ou fiert si aditiv praf din care doresti (de preferat brasem ca este galben , dar nu este o regula ) , dupa cere se framinta tot amestecul pina la omogenizare . Daca curentul unde se pescuieste este puternic se poate adauga si o mica cantitate de guma arabica (colant de viermi) pentru a nu se desface usor de pe cirlig. In acest fel garantez ca nu cade de pe cirlig nici la puternicile aruncari de match.
toti am fost "mamaligari" la inceput asa ca nu uitam asa usor retetele...
Intr-o vreme in industria alimentara (cofetarii mai ales) existau niste fiole mici cu diverse arome in stare f concentrata si se adauga citeva picaturi in amestecul facut....nu stiu daca se mai gesesc si acum dar eau f bune.