PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
De la indulcitor. Eu am pus zahar inaints de fierbere si am patit-o si eu. Dupa aia l-am pus dupa. Eu cand am partide spontane fierb porumbul, cand nu ma grabesc il las la inmuiat.
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Fara suparare,dar prin fierberea porumbului fermentat obtii niste super beneficii....
Tot la fel si daca fierbi fructele fermentate.Bine...la crap n-are rost sa incerci cu asa ceva,dar iarna la o copca... e belea.Io pun si cateva boabe de piper si o lingura de zahar...
Tot la fel si daca fierbi fructele fermentate.Bine...la crap n-are rost sa incerci cu asa ceva,dar iarna la o copca... e belea.Io pun si cateva boabe de piper si o lingura de zahar...
Sa fiti destepti si fara frica!
Io va salut...Matei Cosmin
Io va salut...Matei Cosmin
- ingerasdefoc
- senior
- Mesaje: 161
- Membru din: 24 Aug 2011, 17:43
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Deci..ms pt raspunsuri in primul rand.de pe 2 oct pana pe 5 am un concurs pe balta 4 doripesco.boabele mele stau la inmuiat de mai bine de o luna.spuma alba deasupra..miros puternic de alcool deporumb.nenea Cipika vorbea pe un forum si a zis k dupa inmuiere e bn sa le fierbi cu ceva zahar(100 de gr la un kg de boabe) apoi dupa fierbere sa fie imbaiate cam 48 de ore in spd.cik ar iesii ceva criminal!!boabele fierte oricum sunt mult mai cautate de crap fatza de cele tari.si alea fermentate sunt cam tari.astept pareri
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Cu cate feluri de boabe am dat eu, fac un clasament:
1. boabe in lapte curatate proaspat de pe stiulet ( bataie pe ele la ciortanii pana in 4-5 kile, sar ca delfinii )
2. bonduelle (o cutie de 2 kg tip bonduel e 10 lei)
3. boabe fierte cu zahar, arome, etc.
4. boabe inmuiate cu de toate
5. boabe uscate
6. boabe fermentate (am cam incercat zece retete, de la fermentat simplu, la tinute in bere, iaurt, kakat, etc)
Singurele fermentate care m-a satisfacut au fost cele de la haldorado, dar sunt scumpe si put rau dar o putoare placuta, daca ai o tuica la bord gusti din ele.
Dar sa nu te doara capu, foloseste tip bonduelle la cutie de 2 kile de 10 lei cutia si ai rezultate.
Io nadesc cu ea permanent cand nu e sezon la proaspat in lapte si nu m-a dezamagit ciortanul, a mai intrat si cate unul mai infofolit.
1. boabe in lapte curatate proaspat de pe stiulet ( bataie pe ele la ciortanii pana in 4-5 kile, sar ca delfinii )
2. bonduelle (o cutie de 2 kg tip bonduel e 10 lei)
3. boabe fierte cu zahar, arome, etc.
4. boabe inmuiate cu de toate
5. boabe uscate
6. boabe fermentate (am cam incercat zece retete, de la fermentat simplu, la tinute in bere, iaurt, kakat, etc)
Singurele fermentate care m-a satisfacut au fost cele de la haldorado, dar sunt scumpe si put rau dar o putoare placuta, daca ai o tuica la bord gusti din ele.
Dar sa nu te doara capu, foloseste tip bonduelle la cutie de 2 kile de 10 lei cutia si ai rezultate.
Io nadesc cu ea permanent cand nu e sezon la proaspat in lapte si nu m-a dezamagit ciortanul, a mai intrat si cate unul mai infofolit.
- ingerasdefoc
- senior
- Mesaje: 161
- Membru din: 24 Aug 2011, 17:43
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Ms Laurentiu!
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
adyprico scrie:misu_sipanu scrie:salut-hai sa dau si eu putin din casa--se ia porumb tare daca puteti dinte de cal sepune apa la fiert si dupa ce a
clocotit se pune porumbul si se fierbe exact 20min dupa care se pune le scurs
se portioneaza in borcanele cu capac ermetic nu mai mult de jumatatea borcanului dupa aceea se cu o lingurita de;-
-csl am avut cele mai multe si mai mari capturi
-anason pur(fiind ff concentrat se pune 1|2 lingr) rezultate medii
-dip delicious maiscorn rezultate bune
-dip capsuna ntrb rezultate bune
-palinca 70%cu patrunjel verde tocat cu putina betaina cteno
mentionez ca nadirea se face cu reteta pe baza de porumb-sa va fluiere firele
Salutare, am si eu o intrebare referitor la aceasta reteta, eu vrea sa pun la borcane de 400gr. Intrebarea mea este dupa ce pun aromele/aroma trebuie sa mai completez cu apa in care a fiert porumbul pana acopar tot porumbul si apoi sa le fierb borcanele cu capac sau le las asa pur si simplu
Multumesc anticipat
Imi poate raspunde si mie cineva ca am facut rost de boabe si as vrea sa ma apuc de "muraturi" :d
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Salutare, am si eu o intrebare referitor la aceasta reteta, eu vrea sa pun la borcane de 400gr. Intrebarea mea este dupa ce pun aromele/aroma trebuie sa mai completez cu apa in care a fiert porumbul pana acopar tot porumbul si apoi sa le fierb borcanele cu capac sau le las asa pur si simplu
Multumesc anticipat[/quote]
Imi poate raspunde si mie cineva ca am facut rost de boabe si as vrea sa ma apuc de "muraturi" :d[/quote]
Eu dupa ce fierb porumbul, pun aroma, las putin sa traga cat e porumbul fierbinte si pe urma torn alcool mai slab in grade pana ce acopar porumbul. Am porumb de 2-3 ani si-l folosesc cu succes. Am gasit boabe mari si am facut mai mult sa fie acolo.
Multumesc anticipat[/quote]
Imi poate raspunde si mie cineva ca am facut rost de boabe si as vrea sa ma apuc de "muraturi" :d[/quote]
Eu dupa ce fierb porumbul, pun aroma, las putin sa traga cat e porumbul fierbinte si pe urma torn alcool mai slab in grade pana ce acopar porumbul. Am porumb de 2-3 ani si-l folosesc cu succes. Am gasit boabe mari si am facut mai mult sa fie acolo.
- arhanghelu
- membru activ
- Mesaje: 118
- Membru din: 02 Dec 2009, 17:45
- Localitate: Bucuresti
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Imi poti da si mie niste cantitati(cata aroma, cat porumb,etc)???Eu dupa ce fierb porumbul, pun aroma, las putin sa traga cat e porumbul fierbinte si pe urma torn alcool mai slab in grade pana ce acopar porumbul. Am porumb de 2-3 ani si-l folosesc cu succes. Am gasit boabe mari si am facut mai mult sa fie acolo.
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Imi poti da si mie niste cantitati(cata aroma, cat porumb,etc)???[/quote]
Depinde de aroma.
Ex 100gr boabe: pun o sticluta ulei esential de anason (plafar)
CSL pana acopar boabele
aroma capsuna Senzor 10-15ml
Depinde de aroma.
Ex 100gr boabe: pun o sticluta ulei esential de anason (plafar)
CSL pana acopar boabele
aroma capsuna Senzor 10-15ml
- arhanghelu
- membru activ
- Mesaje: 118
- Membru din: 02 Dec 2009, 17:45
- Localitate: Bucuresti
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Chiar am niste CSL capsuni ramas in urma unui experiment esuat, il voi folosi impreuna cu uleiul esential de anason(10 ml) pe care l-am cumparat de la plafar.Depinde de aroma.
Ex 100gr boabe: pun o sticluta ulei esential de anason (plafar)
CSL pana acopar boabele
aroma capsuna Senzor 10-15ml
Daca pun ulei esential de anason, mai pun si aroma de capsuni???
Cand spuneai mai sus "alcool slab in grade" te refereai la csl???
Pot folosi tuica???
Multumesc
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Chiar am niste CSL capsuni ramas in urma unui experiment esuat, il voi folosi impreuna cu uleiul esential de anason(10 ml) pe care l-am cumparat de la plafar.
Daca pun ulei esential de anason, mai pun si aroma de capsuni???
Cand spuneai mai sus "alcool slab in grade" te refereai la csl???
Pot folosi tuica???
Multumesc[/quote]
Lasa CSL-ul cu capsuna asa cum e,fara alcool, nu-l combina cu uleiul anason.
Peste anason toarna alcool (de preferat alcool rafinat, nu are aroma), daca-i tuica de pruna poti s-o lasi fara arome, doar tuica si porumbul si o juma la mine tot de pruna.
Daca pun ulei esential de anason, mai pun si aroma de capsuni???
Cand spuneai mai sus "alcool slab in grade" te refereai la csl???
Pot folosi tuica???
Multumesc[/quote]
Lasa CSL-ul cu capsuna asa cum e,fara alcool, nu-l combina cu uleiul anason.
Peste anason toarna alcool (de preferat alcool rafinat, nu are aroma), daca-i tuica de pruna poti s-o lasi fara arome, doar tuica si porumbul si o juma la mine tot de pruna.
- arhanghelu
- membru activ
- Mesaje: 118
- Membru din: 02 Dec 2009, 17:45
- Localitate: Bucuresti
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Raman dator cu o pruna lichida.si o juma la mine tot de pruna.
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Asteptam rezultate, eu cu porumb(CSL) am prins cel mai mult pe Dunare(4-5kg buc), pana cand au intrat pe boilies.
- ingerasdefoc
- senior
- Mesaje: 161
- Membru din: 24 Aug 2011, 17:43
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
va salut.dupa ce boabele sunt fierte si se baga intr-o baie de spd si lichide nutritive cam cat rezista porumbul ala fara sa se strice?si inca o nelamurire mai am..dupa ce e fiarta canepa picanta dak e tinuta in apa sa o acopere se strica?sau poate sta mai mult timp?va multumesc
- arhanghelu
- membru activ
- Mesaje: 118
- Membru din: 02 Dec 2009, 17:45
- Localitate: Bucuresti
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Un coleg de forum afirma ca a tinut boabele 3 zile in soare la 35 de grade si nu s-au stricat datorita laptelui de porumb care actioneaza ca si conservant.