Salut Mishu! Eu de obicei il fierb pana pot sa il crap putin in dinti,sau intra iglita in el, cum da mai sus Madalin o reteta simpla, apoi pun dip cand se raceste. Pana acum am folosit numai dip de CSL si capsuna cu rezultate foarte bune amandoua.Dar am sa incerc sa reproduc si reteta ta intru totul. Vreau sa te intreb cum recomanzi sa fie pastrate,in special vara pe caldura : la frigider sau se poate si in camara,loc mai racoros, etc.misu_sipanu scrie:salut-hai sa dau si eu putin din casa--se ia porumb tare daca puteti dinte de cal...
PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
- cristian505ro
- Veteran
- Mesaje: 1275
- Membru din: 22 Dec 2007, 15:00
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Cristian Bebesel
- misu_sipanu
- Veteran
- Mesaje: 872
- Membru din: 03 Dec 2008, 09:36
- Localitate: eforie nord
- Contact:
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Salut nea Cristi,dupa cum am mai scris,astea sint niste retete de un an si ceva,a mers ff.bine la ele,nu am avut probleme cu caldura,in camara e bine,pe balta mai la umbra,cel mai bine se comporta cel de csl si anason daca e aroma adevarata cred ca sti si matale asta.Cred ca si acum mai am boabe cu csl care au mers pe toate baltile nu si au schimbat deloc structura.Cind ne intilnim iti dau ceva,,good shet,,din noile mosmoande cu porumb,am ajuns la mai multe dipuri si mai multe arome dintre care cea cu s&o e ,,good stuf man,,
- cristian505ro
- Veteran
- Mesaje: 1275
- Membru din: 22 Dec 2007, 15:00
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Multzam fain!Cam blocam frigiderul cu ele,dar o sa le tin pe viitor intr-o camera racoroasa. Am sa incerc si eu pe viitor cu s&o.misu_sipanu scrie:.....nu am avut probleme cu caldura,in camara e bine,pe balta mai la umbra,......
Cristian Bebesel
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
eu ma gandeam sa fac un borcan cam in felul urmator: porumb fiert(adaos boia dulce in apa de fiert si sare),scurs de apa, iar peste sa pun tuica(0,5l) in care s-au fiert vreo 8-10 lingurite de anason fara a separa anasonul de tuica si o lingura de miere!ce parere aveti?teretic suna bine, a testat cineva varianta asta?
Se pare ca diacritica ar trebui exclusa din gramatica lb romane,ca sa nu mai sesizam atatea"vipuri" cocosate de statul pe la scoala!So, remember printre altele ca: mi-au nu este=cu miau!
- misu_sipanu
- Veteran
- Mesaje: 872
- Membru din: 03 Dec 2008, 09:36
- Localitate: eforie nord
- Contact:
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Sa intelegem ca vrei sa pui tuica fiarta cu anason peste porumb cu miere?
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Cam asa ceva, mierea deasupra astfel incat sa se topeasca treptat nu fiarta in tuica cu anason.Ce parere ai?
Se pare ca diacritica ar trebui exclusa din gramatica lb romane,ca sa nu mai sesizam atatea"vipuri" cocosate de statul pe la scoala!So, remember printre altele ca: mi-au nu este=cu miau!
- misu_sipanu
- Veteran
- Mesaje: 872
- Membru din: 03 Dec 2008, 09:36
- Localitate: eforie nord
- Contact:
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Nu stiu,tuica isi pierde din tarie fiarta.Cu anason si alcool nu am lucrat niciodata,il prefer simplu.Mierea are rol de conservant si indulcitor,alcoolul(tuica) tot rol de conservant si pe apa rece are dispersie mare.Practic tu din anason si alcool vrei sa faci o tinctura,o aroma mai tare.De ce nu pui palinca (nefiarta) cu boabe de anason,o lasi la macerat si dupa ce iese tinctura o folosesti in dipuirea boabelor.E doar o parere de a mea,mai asteapta si alte pareri.Sa fiu sincer anasonul il folosesc mai rar si doar pe anumite balti unde am prins la asa ceva.Tu continua ti ideea,poate iese ceva.In cel mai rau caz poti sa te ,,intoxici,,de la tuica ,,coapta,,da,iese cu zeama de varza
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
astazi am pus la borcan niste boabe cu dip 1016 editie limitata ,numai ca are o culoare destul de inchisa(rosie).e vreo problema dak si boabele devin inchise la culoare?ms
Cojocaru Radu
- misu_sipanu
- Veteran
- Mesaje: 872
- Membru din: 03 Dec 2008, 09:36
- Localitate: eforie nord
- Contact:
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
N are treaba culoarea,cred ca stii culoarea de s&o ,cacanie rau aratau ca dracu in borcan......da,in schimb................good stuf man.Parerea mea
- Madalin Dirla
- Veteran
- Mesaje: 3312
- Membru din: 03 Mai 2008, 14:46
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
roni scrie:astazi am pus la borcan niste boabe cu dip 1016 editie limitata ,numai ca are o culoare destul de inchisa(rosie).e vreo problema dak si boabele devin inchise la culoare?ms
Incearca sa le cureti de coaja inainte sa le tragi pe firul de par !
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
stiu cum arata cele de S&O dar astea sunt f inchise la culoare.oricum, sper sa conteze continutul mai mult decat aspectul.ms de raspunsuri
Cojocaru Radu
- Costel Jambu
- senior
- Mesaje: 314
- Membru din: 15 Sep 2009, 15:36
- Localitate: Bacau
- Contact:
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Sal.Mi-am adus porumbul de pe tarla(de la tara) .E mai bine sa folosesc lapte de porumb in proportie de 50/50 cu apa sau doar fara lapte de porumb.Vreau sa le las la inmuiat 24 de ore si apoi sa le fierb pana infloresc,crapa.Apoi sa pun aroma.Drojdia o folosesc doar pentru porumbul dipuit cu miere sau e valabil pentru toate aromele?Vreau sa folosesc mai multe arome:s&o,capsuna si miere.Pentru boabele de porumb cu aroma naturala de porumb folosesc ca aroma doar laptele de porumb(combinat cu apa sau simplu)?
Ps.:aromele de la sbs sunt bune ,sau care sunt cele mai bune?(balti semisalbatice)
Numai bine.
Ps.:aromele de la sbs sunt bune ,sau care sunt cele mai bune?(balti semisalbatice)
Numai bine.
1 Aprilie...Ziua Nationala A Romaniei!
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Am inteles de la Vali Bonto ca dc fierb intai porumbul si apoi adaug dip peste el nu o sa tine peste vara, o sa se strice...este adevarat sau nu, pt ca aici citesc altceva
- Butaru Gabriel
- Veteran
- Mesaje: 688
- Membru din: 12 Sep 2008, 21:04
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Nu este adevarat,am porumb ramas din toamna 2008 , arata de parca acum este preparat.pycoboy scrie:Am inteles de la Vali Bonto ca dc fierb intai porumbul si apoi adaug dip peste el nu o sa tine peste vara, o sa se strice...este adevarat sau nu, pt ca aici citesc altceva
- MadaPescar
- membru activ
- Mesaje: 76
- Membru din: 27 Ian 2009, 20:30
- Localitate: Constanta
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Pune putin alcool sau palinca peste el si atunci fi sigur ca nu se mai strica.pycoboy scrie:Am inteles de la Vali Bonto ca dc fierb intai porumbul si apoi adaug dip peste el nu o sa tine peste vara, o sa se strice...este adevarat sau nu, pt ca aici citesc altceva