PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB

traditionala fiertura

Moderatori: gor965, Sebastian

Scrie răspuns
Avatar utilizator
roni
senior
senior
Mesaje: 267
Membru din: 14 Oct 2008, 21:10

Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB

Mesaj de roni » 15 Dec 2009, 21:31

ca de fiecare data,aveti dreptate Maestre! o:-)
Cojocaru Radu

Avatar utilizator
Laurentiu
Veteran
Veteran
Mesaje: 1246
Membru din: 18 Oct 2009, 13:41
Localitate: Bucuresti

Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB

Mesaj de Laurentiu » 15 Dec 2009, 21:50

roni scrie:a incercat cineva sa dipuiasca boabele cu 1016?credeti ca ar iesi ceva sau merge doar p bile?
Da, eu, dar rezultatele mai la primvara....

Avatar utilizator
mihi78
senior
senior
Mesaje: 380
Membru din: 16 Noi 2009, 19:24
Localitate: B U C U R E S T I

Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB

Mesaj de mihi78 » 17 Dec 2009, 22:41

eu am pus peste borcanelul de dip s&o porumb uscat cumparat din piata! parea prostesc dar e mai bine sa intreb.... credeti ca va absoarbi dipul in 3luni? oare se va inmuia pana la primavara astfel sa il pot sparge usor cu croseta si evident sa mai si fie eficient?astept pareri pro si contra de la cei "patiti". :-@
Se pare ca diacritica ar trebui exclusa din gramatica lb romane,ca sa nu mai sesizam atatea"vipuri" cocosate de statul pe la scoala!So, remember printre altele ca: mi-au nu este=cu miau!

Avatar utilizator
mike_carp
senior
senior
Mesaje: 169
Membru din: 09 Ian 2008, 11:57
Localitate: Bucuresti

Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB

Mesaj de mike_carp » 19 Dec 2009, 13:16

iti spun sigur ca nu se va inmuia. Daca dip-ul contine amino, CSL sau orice altceva care contine zahar, nu se va inmuia.
Prepara porumbul inainte sa-l bagi in dip si va patrunde in toate fibrele in 3 luni.
crafty carper
Mihai Tomescu

Avatar utilizator
costelino
senior
senior
Mesaje: 488
Membru din: 05 Iul 2008, 15:35
Localitate: Aproape de Buc.

Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB

Mesaj de costelino » 19 Dec 2009, 13:54

Te contrazic.Absoarbe dar nu se inmoaie ca si cum l-ai fierbe.Dar este foarte usor sa bagi iglita in el.
Eu am bagat anul trecut chiar si in miere pura si tot a mers

Avatar utilizator
mihi78
senior
senior
Mesaje: 380
Membru din: 16 Noi 2009, 19:24
Localitate: B U C U R E S T I

Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB

Mesaj de mihi78 » 19 Dec 2009, 14:01

si exact cum ar fi procedura corecta?fiert inainte si scurs?se mai adauga ceva la fierbere?
Se pare ca diacritica ar trebui exclusa din gramatica lb romane,ca sa nu mai sesizam atatea"vipuri" cocosate de statul pe la scoala!So, remember printre altele ca: mi-au nu este=cu miau!

Avatar utilizator
Madalin Dirla
Veteran
Veteran
Mesaje: 3312
Membru din: 03 Mai 2008, 14:46

Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB

Mesaj de Madalin Dirla » 19 Dec 2009, 14:14

Inainte de toate alegi o mana sau doua de boabe,le speli bine sa nu fi fost tratate cu ierbicide,le pui la fiert cu putina sare si le lasi pana cand iti permite patrunderea crosetei in ele.Scurgi apa le lasi putin sa se raceasca dupa care adaugi dipul dorit.Daca ai rabdare decojeste boabele.
Spor la treaba si fire tensionate!!!
---<>< ---<>< ---<>< ---<>< ---<><

Avatar utilizator
mihi78
senior
senior
Mesaje: 380
Membru din: 16 Noi 2009, 19:24
Localitate: B U C U R E S T I

Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB

Mesaj de mihi78 » 19 Dec 2009, 14:18

multumesc pt indrumari, voi incerca sa il prepar!in general in cumparam porumbul ala unguresc gata praparat la borcan.
Se pare ca diacritica ar trebui exclusa din gramatica lb romane,ca sa nu mai sesizam atatea"vipuri" cocosate de statul pe la scoala!So, remember printre altele ca: mi-au nu este=cu miau!

Avatar utilizator
Madalin Dirla
Veteran
Veteran
Mesaje: 3312
Membru din: 03 Mai 2008, 14:46

Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB

Mesaj de Madalin Dirla » 19 Dec 2009, 14:19

in ce zona locuiesti?

Avatar utilizator
Madalin Dirla
Veteran
Veteran
Mesaje: 3312
Membru din: 03 Mai 2008, 14:46

Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB

Mesaj de Madalin Dirla » 19 Dec 2009, 14:21

mihi78 scrie:multumesc pt indrumari, voi incerca sa il prepar!in general in cumparam porumbul ala unguresc gata praparat la borcan.
Ce faci tu cu mana ta este altceva! :D

Avatar utilizator
mike_carp
senior
senior
Mesaje: 169
Membru din: 09 Ian 2008, 11:57
Localitate: Bucuresti

Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB

Mesaj de mike_carp » 19 Dec 2009, 14:23

costelino scrie:Te contrazic.Absoarbe dar nu se inmoaie ca si cum l-ai fierbe.Dar este foarte usor sa bagi iglita in el.
Eu am bagat anul trecut chiar si in miere pura si tot a mers
Si eu te contrazic. In momentul in care porumbul simte dulceata zaharului din orice produ, fie ca e aminoacid sau CSL sau melasa,etc, coaja lui inchide toti porii si se conserva pt cand simte ca adat de apa.
crafty carper
Mihai Tomescu

Avatar utilizator
costelino
senior
senior
Mesaje: 488
Membru din: 05 Iul 2008, 15:35
Localitate: Aproape de Buc.

Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB

Mesaj de costelino » 19 Dec 2009, 14:31

Teoretic, Mike,dar practic eu am fost foarte multumit.Imi pun in fiecare an porumb uscat ,ales,minim 10 borcanase.Pentru cele care le folosesc primavara pun alcool.
Repet,eu de fiecare data am fost multumit.Acum daca stau sa ma gandesc nu stiu daca pestele a avut aceeasi multumire sau a avut foamea prea mare.
Oricum este valabila si metoda cu porumb uscat.Fiecare trebuie sa-si aplice propria lui reteta.De multe ori aceste retete proprii sunt prinzatoare.

Avatar utilizator
mihi78
senior
senior
Mesaje: 380
Membru din: 16 Noi 2009, 19:24
Localitate: B U C U R E S T I

Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB

Mesaj de mihi78 » 20 Dec 2009, 00:25

misu_sipanu scrie:salut-hai sa dau si eu putin din casa--se ia porumb tare daca puteti dinte de cal sepune apa la fiert si dupa ce a
clocotit se pune porumbul si se fierbe exact 20min dupa care se pune le scurs
se portioneaza in borcanele cu capac ermetic nu mai mult de jumatatea borcanului dupa aceea se cu o lingurita de;-
-csl am avut cele mai multe si mai mari capturi
-anason pur(fiind ff concentrat se pune 1|2 lingr) rezultate medii
-dip delicious maiscorn rezultate bune
-dip capsuna ntrb rezultate bune
-palinca 70%cu patrunjel verde tocat cu putina betaina cteno
mentionez ca nadirea se face cu reteta pe baza de porumb-sa va fluiere firele ;)
Interesant, insa nu prea am inteles.Cum faci exact? amesteci tot ce ai scris acolo?la ce merge reteta asta?
Se pare ca diacritica ar trebui exclusa din gramatica lb romane,ca sa nu mai sesizam atatea"vipuri" cocosate de statul pe la scoala!So, remember printre altele ca: mi-au nu este=cu miau!

Avatar utilizator
misu_sipanu
Veteran
Veteran
Mesaje: 872
Membru din: 03 Dec 2008, 09:36
Localitate: eforie nord
Contact:

Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB

Mesaj de misu_sipanu » 20 Dec 2009, 17:13

Neah,fiecare din cele 5 enumerate sint arome simple puse direct peste porumbul semifiert.Acum 2 ani cind am inceput sa ,,mosmondesc,,porumb,au fost primele incercari reusite.Acum deja am perfectionat mult.
ps.nu se amesteca cele 5 arome :D ci fiecare separat. :-h

Avatar utilizator
mosharu
Veteran
Veteran
Mesaje: 544
Membru din: 15 Iul 2008, 22:58
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB

Mesaj de mosharu » 20 Dec 2009, 23:41

mike_carp scrie:
In momentul in care porumbul simte dulceata zaharului din orice produ, fie ca e aminoacid sau CSL sau melasa,etc, coaja lui inchide toti porii si se conserva pt cand simte ca adat de apa.
Asa este, reactia asta se numeste Osmoza. In schimb daca fierbi porumbul odata cu zaharul se inmoaie.
Cristian Surdu
mosharu carp fishing team

http://www.facebook.com/cristimosharu

Scrie răspuns

Înapoi la “Mamaliga”