PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Salutari!!!
Boabele de porumb tinute in tuica pare sa aiba succes...dar nu peste tot. Anul trecut am incercat si eu, am folosit tuica de prune tare de tot,55-57 de grade, dar in borcan pe langa tuica am mai pus si aroma de capsuni, au stat toate acolo cam o luna apoi am folosit boabele. Cei drept doar pe un lac am prins si eu...la Iernut... in rest pe langa Cluj nu au vrut sa puna botu
Boabele de porumb tinute in tuica pare sa aiba succes...dar nu peste tot. Anul trecut am incercat si eu, am folosit tuica de prune tare de tot,55-57 de grade, dar in borcan pe langa tuica am mai pus si aroma de capsuni, au stat toate acolo cam o luna apoi am folosit boabele. Cei drept doar pe un lac am prins si eu...la Iernut... in rest pe langa Cluj nu au vrut sa puna botu
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Pe timp de primavara ...se pune alcool in porumb pentru ca apa este mai rece.....deci tuica este...?crapu scrie:Salutari!!!
Boabele de porumb tinute in tuica pare sa aiba succes...dar nu peste tot. Anul trecut am incercat si eu, am folosit tuica de prune tare de tot,55-57 de grade, dar in borcan pe langa tuica am mai pus si aroma de capsuni, au stat toate acolo cam o luna apoi am folosit boabele. Cei drept doar pe un lac am prins si eu...la Iernut... in rest pe langa Cluj nu au vrut sa puna botu
APCR
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Am pescuit odata si spre surprinderea mea am prins ff bine. Nu stiu daca va mai aduceti aminte de acel liquior Tanita. Se mai gaseste si acum prin unele bodegi uitate de lume. Porumbul in acel lichid este o delicatesa. Mai ales ca era si de ciocolata (asta l-am fol), dar parca era si de capsuni, nu mai stiu. Daca cumva gasiti, incercati, ca merita zik eu, si spunetzi-mi si mie pe unde ati gasit Tanita.nini scrie:Pe timp de primavara ...se pune alcool in porumb pentru ca apa este mai rece.....deci tuica este...?crapu scrie:Salutari!!!
Boabele de porumb tinute in tuica pare sa aiba succes...dar nu peste tot. Anul trecut am incercat si eu, am folosit tuica de prune tare de tot,55-57 de grade, dar in borcan pe langa tuica am mai pus si aroma de capsuni, au stat toate acolo cam o luna apoi am folosit boabele. Cei drept doar pe un lac am prins si eu...la Iernut... in rest pe langa Cluj nu au vrut sa puna botu
PS: Mai trebuie sa si drogam crapii si totul e ok, o sa avem pesti in sevraj....asta daca nu sunt drogati deja cu minunata noastra canepa (glumesc)
Eu ii vreau, dar ei.....mai greu
- joga petre
- membru activ
- Mesaje: 98
- Membru din: 22 Mar 2008, 22:16
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
desi sunt multi pescari care au cunostintele necesare si retete probate nu vor sa scrie la acest subiect.....ma refer la boabe pregatite pt ac
o reteta care mie mi-a adus mari rezultate si pe 90% pe baltile unde am pescuit este urmatoarea:(boabe pt firul de par)se pune o mana plina de boabe intr-un vas cu apa(plata),se lasa 10-12 ore la inmuiat dupa care se aleg cele mai frumoase boabe si se trece la partea cea mai plictisitoare,adica gaurirea boabelor cu burghiul(unele se vor crapa) pe mijloc......:)dupa aproximativ ora sau chiar mai bine:) ......se clatesc boabele si se pun intr-o oala cu apa de 1 deget peste ele,se pune sticluta de aroma de vanilie si 1 lingura de sofran alimentar si se fierb cca 10 min,dupa care se da focul mai incet si se pun 4 linguri mari de miere si se mai fierb 2-3 min......se lasa la racit in sucul acela dupa care se pun intr-un borcan si se pastreaza la frigider
o reteta care mie mi-a adus mari rezultate si pe 90% pe baltile unde am pescuit este urmatoarea:(boabe pt firul de par)se pune o mana plina de boabe intr-un vas cu apa(plata),se lasa 10-12 ore la inmuiat dupa care se aleg cele mai frumoase boabe si se trece la partea cea mai plictisitoare,adica gaurirea boabelor cu burghiul(unele se vor crapa) pe mijloc......:)dupa aproximativ ora sau chiar mai bine:) ......se clatesc boabele si se pun intr-o oala cu apa de 1 deget peste ele,se pune sticluta de aroma de vanilie si 1 lingura de sofran alimentar si se fierb cca 10 min,dupa care se da focul mai incet si se pun 4 linguri mari de miere si se mai fierb 2-3 min......se lasa la racit in sucul acela dupa care se pun intr-un borcan si se pastreaza la frigider
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
rappsodiq am pus niste boabe in tanita ...maine ma duc la peste si le incerc si pe acestea sunt curios daca ii va place crapului
- florin_alex007
- utilizator
- Mesaje: 12
- Membru din: 03 Mar 2008, 00:43
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
ai lut ceva s-au este pacaleala
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
De ce sa fie pacaleala? Tanita este o bautura alcoolica plus ca are si ceva arome. Asta nu inseamna ca se prinde la porumb cu tanita in orice balta.Eu am spus ca merita incercat. Daca va vor conveni rezultatel, o sa vedeti ca veti ajunge fan tanita. Fir intins si sper sa posteze, sa nu spuna daca a mers
Eu ii vreau, dar ei.....mai greu
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Salut. Se vede ca voi nu urmariti emisiunea Infopescar. A muncit Florentin Iuga si cu Vladut Mateianu si au facut o emisiune paremise anul trecut in toamna in Delta unde arata cu lux de amanunte cum se prepara porumbul. Puenti mana si cautati in Arhiva emisiunii si veti gasi ce va trebuie. Trebuie sa stiti parola. Mircea
Am dreptul sa am alta parere decat dvstra!
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Salut. Sa va scriu totusi o reteta de porumb pentru fir de par. Toamna sau acum daca gasiti porumb in lapte prin supermarcketuri din ele se poate obtine un produs bun. Porumbul se incearca cu unghia adica se apasa cu unchia pe bobul de porumb si daca din el iese un lichid alb acesta este laptele de porumb. Daca nu iese inseamna ca e prea tanar sau prea batran. Stiuletii de porumb se rup in doua si se pun intr-un ceaun la fiert. In ceaun la fund si deasupra se pun panusile de la porumb dar si matasea de porumb. Porumbul se fierbe la foc potrivit cel putin o ora dupa care se incearca un stiulete daca este fiert.Boabele de porumb trebuie sa fie fierte ca voi sa le puteti manca.
Se scot stiuleti se lasa la racit si se desfac cu mana boabele de pe stiulete cat sunt inca calde pentru ca se desfac usor. Se pun boabele intr-un borcan de 4oo sau 8oo gr functie de cat porumb aveti. Puteti face si mai multe borcane.Dupa ce a-ti pus boabele in borcan turnati apa din ceaunul in care au fiert pana umpleti borcanul.Goliti apa din borcan intr-un vas mai mic si puneti in apa o aspirina tamponata deoarece se dizolva usor.Apa trebuie sa fie calda si nu clocotita deaorece distruge aspirina apoi turnati iar in borcan si inchideti borcanul cu un capac cu filet. Capacul e preferabil sa fie nou. Strangeti bine capacul si puneti borcanul unde tineti si alte conserve. In borcane mari puneti 2 pastile de aspirina.Cand mergeti la peste va luati intr-n borcan mai mic atatea boabe cat credeti ca va trebuie.Cand reveniti acasa daca v-au ramas boabe le puneti la loc in borbcanul din care le a-ti luat. Boabele se iau si cu lichid. Puteti sa va alegeti porumbul ca sa fie cu bob mai mare sau cu bob mai mic.Puteti adauga orice tip de atractant sau aroma vreti voi. Pe fir se pun usor cu o croseta speciala care se gaseste in comert. Intre boabe pe fir puteti intercala o bucatica de material spongios si devin pop-up.Spor la treaba !Mircea
Se scot stiuleti se lasa la racit si se desfac cu mana boabele de pe stiulete cat sunt inca calde pentru ca se desfac usor. Se pun boabele intr-un borcan de 4oo sau 8oo gr functie de cat porumb aveti. Puteti face si mai multe borcane.Dupa ce a-ti pus boabele in borcan turnati apa din ceaunul in care au fiert pana umpleti borcanul.Goliti apa din borcan intr-un vas mai mic si puneti in apa o aspirina tamponata deoarece se dizolva usor.Apa trebuie sa fie calda si nu clocotita deaorece distruge aspirina apoi turnati iar in borcan si inchideti borcanul cu un capac cu filet. Capacul e preferabil sa fie nou. Strangeti bine capacul si puneti borcanul unde tineti si alte conserve. In borcane mari puneti 2 pastile de aspirina.Cand mergeti la peste va luati intr-n borcan mai mic atatea boabe cat credeti ca va trebuie.Cand reveniti acasa daca v-au ramas boabe le puneti la loc in borbcanul din care le a-ti luat. Boabele se iau si cu lichid. Puteti sa va alegeti porumbul ca sa fie cu bob mai mare sau cu bob mai mic.Puteti adauga orice tip de atractant sau aroma vreti voi. Pe fir se pun usor cu o croseta speciala care se gaseste in comert. Intre boabe pe fir puteti intercala o bucatica de material spongios si devin pop-up.Spor la treaba !Mircea
Am dreptul sa am alta parere decat dvstra!
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Am pus porumb uscat la inmuiat, impreuna cu aroma(ce aroma doriti: scopex, capsuna, vanilie, etc) si dupa 72 ore e perfect ptr. firul de par. Miroase super si are rezultate. Fara fierbere si alte complicatii.
P.S. Aroma cat considera fiecare. Alte adaosuri numai daca doriti. FIR INTINS!
P.S. Aroma cat considera fiecare. Alte adaosuri numai daca doriti. FIR INTINS!
I love carp!
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Cred ca ar fi bine sa aflam de la un "meserias" cantitatea exacta de aroma pe care s-o folosim la kilogramul de boabe, precum si cantitatile corecte de betaina, robin red, CSL, etc, stiind faptul ca prea mult dauneaza, si prea putin nu are efectul scontat!
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Corect, insa poate ceva la modul intre si intre atatea grame, mililitri....nu de alta, dar sa nu parfumam pestii prea tare
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Am fost de sambata noapte pana duminica dupa-amiaza cu 3 prieteni. Am prins numai eu , un singur crap la vreo 4 kile.
Eu am dat numai la porumb preparat de mine, dar unul din prieteni a dat numai la boiless( S&O cu capsuna,solubile) si am nadit cu vreo 2kg( boiless_ pelete), si nu a avut nici macar o trasatura.
P.S. Toate au fost plantate.
Eu am dat numai la porumb preparat de mine, dar unul din prieteni a dat numai la boiless( S&O cu capsuna,solubile) si am nadit cu vreo 2kg( boiless_ pelete), si nu a avut nici macar o trasatura.
P.S. Toate au fost plantate.
I love carp!