Cu toate ca porumbul de carlig de toate felurile se gaseste in mai toate magazinele si e destul de ieftin, de multe ori prefer sa mi-l fabric singur, asa am control la toate ingredientele.
Cum? Simplu: desfaci boabele in lapte de pe stiulete ( cu atentie, si cu un cutit cu varf). Le bagi in borcanele cu capac metalic ( de preferinta insurubabil, gen CUKK sau mancare de bebe, dar merg si capacele presate), pui apa cat sa le acopere, putina sare, si evident, aromele dorite ( vanilie, GLM, palinka, usturoi, etc). Se inchid borcanele, se baga in Kukta ( oala sub presiune), se pune apa in oala pana la 2/3, se pune capacul si... pe foc cu tot ansamblul! Dupa ce incepe sa fiarba ( fasaie...
![:wink:](//twemoji.maxcdn.com/2/svg/1f609.svg)
), se mai lasa o ora. Opresti focul si lasi sa se raceasca 1/2 zi ( nu deschizi cat e fierbinte, bubuie borcanele!!). Puse pe raft, tin si 10 ani, fara conservanti. Se mai intampla sa pun si in borcane mari, de 800 ml, pun porumb verde tocat, pentru nadit primavara. Functioneaza, si e mai ieftin decat sa ocupi congelatorul toata iarna cu porumb, spre disperarea nevestei
![big grin :D](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/4.gif)