mamaliga la microunde
Re: mamaliga la microunde
ai putea sa ne impartasesti si noua la astia mai mici cam cum faci tu mamaliga aia prinzatoare
- marian_popescu
- Veteran
- Mesaje: 1064
- Membru din: 13 Aug 2008, 11:18
- Localitate: Prahova
Re: mamaliga la microunde
eu personal promit sa nu mai spun la nimeni
Fishing is life. The rest...just details
- Dan Mitranescu
- Partener
- Mesaje: 1464
- Membru din: 14 Dec 2007, 04:42
Re: mamaliga la microunde
Din tot ce-mi aduc aminte sigur nu o fac la microunde .Am sa incerc totusi...cosmake scrie:ai putea sa ne impartasesti si noua la astia mai mici cam cum faci tu mamaliga aia prinzatoare
Pentru mai multe detalii si ...mostre va invit in perioada 1-4 aprilie la MV 2 !
- freeman2008
- utilizator
- Mesaje: 38
- Membru din: 14 Iul 2008, 00:01
- Localitate: bucuresti
Re: mamaliga la microunde
pai dane la cata mamaliga faci tu iti tre un cumptor cu microunde profi...si sa fie si mare ca dimensiuniDan Mitranescu scrie:Din tot ce-mi aduc aminte sigur nu o fac la microunde .Am sa incerc totusi...cosmake scrie:ai putea sa ne impartasesti si noua la astia mai mici cam cum faci tu mamaliga aia prinzatoare
Pentru mai multe detalii si ...mostre va invit in perioada 1-4 aprilie la MV 2 !
Re: mamaliga la microunde
Este - din cate n+1 retete am citit - cu totul inedita. Cu alte cuvinte e productie proprie. Nu e lipsa de modestie. Spun ca se stie in cine veti putea arunca cu ...mamaliga daca nu veti fi multumit(i).
Intr-o cutie cilindrica de plastic de cca 400 ml ( din cele de marinata macrou ) se pune 1 1/2 ceasca medie de faina de porumb si una de grau. Se omogenizeaza si se adauga apa treptat pana se face precum un terci ceva mai apos. Se pune apoi aroma. Daca este lichida atunci se va pune ceva mai putina apa.
Se dau pe centrul capacului 4-6 gauri pe un cerc avand diametrul de 2-3 cm .
Se lasa continutul 1/2 ora pentru transferul aromelor si se amesteca iarasi.
Vasul cu capac se va pune in cuptorul cu microunde la puterea de 450W timp de 8-9 minute.
Se pune apoi vasul la racorit cu gura in jos.
O subvarianta : cutia ce urmeaza a se introduce in cuptor va fi "tapetata" cu ulei vegetal iar ingredientele vor fi pregatite intr-un alt vas. Astfel desprinderea se va face mai repede.
Se obtine o mamaliga consistenta dar si elastica ( aruncand un cubulet de pardoseala a facut un recul de cca 2 cm ). Isi pastreaza f bine aroma.
In apa lacului a rezistat peste 3 ore.
Cantitatea obtinuta poate fi suficienta pentru 2 lansete si o zi de pescuit. Se pot pune in cuptor chiar 3 cutii simultan.
Daca nu de prima data, la urmatoarea incercare nu veti pierde mai mult de 15 minute.
P.S. 1 IN SFARSIT. Am scapat de mestecat
Intr-o cutie cilindrica de plastic de cca 400 ml ( din cele de marinata macrou ) se pune 1 1/2 ceasca medie de faina de porumb si una de grau. Se omogenizeaza si se adauga apa treptat pana se face precum un terci ceva mai apos. Se pune apoi aroma. Daca este lichida atunci se va pune ceva mai putina apa.
Se dau pe centrul capacului 4-6 gauri pe un cerc avand diametrul de 2-3 cm .
Se lasa continutul 1/2 ora pentru transferul aromelor si se amesteca iarasi.
Vasul cu capac se va pune in cuptorul cu microunde la puterea de 450W timp de 8-9 minute.
Se pune apoi vasul la racorit cu gura in jos.
O subvarianta : cutia ce urmeaza a se introduce in cuptor va fi "tapetata" cu ulei vegetal iar ingredientele vor fi pregatite intr-un alt vas. Astfel desprinderea se va face mai repede.
Se obtine o mamaliga consistenta dar si elastica ( aruncand un cubulet de pardoseala a facut un recul de cca 2 cm ). Isi pastreaza f bine aroma.
In apa lacului a rezistat peste 3 ore.
Cantitatea obtinuta poate fi suficienta pentru 2 lansete si o zi de pescuit. Se pot pune in cuptor chiar 3 cutii simultan.
Daca nu de prima data, la urmatoarea incercare nu veti pierde mai mult de 15 minute.
P.S. 1 IN SFARSIT. Am scapat de mestecat
Re: mamaliga la microunde
... A rezistat in apa 3 ore? Buuuuuna de pus in carlig, dar nu as incerca-o .
Pai sa stea ata in apa si sa nu se atinga nici un fel de peste de ea....
Scuze, a fost o gluma.
Stima si fir intins
P.S. Ama si eu o nelamurire. A dat ceva la ea:)
Pai sa stea ata in apa si sa nu se atinga nici un fel de peste de ea....
Scuze, a fost o gluma.
Stima si fir intins
P.S. Ama si eu o nelamurire. A dat ceva la ea:)
Re: mamaliga la microunde
Nu m-am plans nicio data,har domlului am afut capturi multumitoare la ce belti sunt pe lnga judetul Bistrita Nasaud.
Re: mamaliga la microunde
am incercat si eu mamaliga la microunde (nu am mai facut mamaliga niciodata in nici un fel)
2 parti malai 1 parte faine ,putin zahar si apa (asta am facut aseara de proba),din 2 in 2 min am amestecat si a iesit perfect spun eu...sare aproape ca o minge de cauciuc si se modeleaza cum vreau eu..
Acum am alta intrebare..in folie/ziar etc se impacheteaza calda sau dupa ce se raceste?
va multumesc
2 parti malai 1 parte faine ,putin zahar si apa (asta am facut aseara de proba),din 2 in 2 min am amestecat si a iesit perfect spun eu...sare aproape ca o minge de cauciuc si se modeleaza cum vreau eu..
Acum am alta intrebare..in folie/ziar etc se impacheteaza calda sau dupa ce se raceste?
va multumesc
- cris71tian72
- senior
- Mesaje: 250
- Membru din: 01 Apr 2008, 18:11
Re: mamaliga la microunde
La plecarea pe balta o pun intrun prosop umed [calda sau rece ]nu mai face ''crusta ''
- Marian Constantin
- Veteran
- Mesaje: 898
- Membru din: 16 Dec 2007, 13:55
Re: mamaliga la microunde
o reteta in special pentru dunare , sau apa curgatoare ..
trei parti malai , doua parti faina si o parte zahar
se amesteca intr-un vas , se adauga apa pana devine un terci , se pune terciul intr-o punga , se elimina aerul si se leaga la gura .
intr-o cratita se pune apa la fiert si cand fierbe apa se pune punga , se tine exact 45 minute in apa clocotita
puteti lua mamaliga la pescuit chiar in punga si sa o desfaceti pe balta , cu cat framantati in mana mamaliga cu atat se intareste mai tare ..
trei parti malai , doua parti faina si o parte zahar
se amesteca intr-un vas , se adauga apa pana devine un terci , se pune terciul intr-o punga , se elimina aerul si se leaga la gura .
intr-o cratita se pune apa la fiert si cand fierbe apa se pune punga , se tine exact 45 minute in apa clocotita
puteti lua mamaliga la pescuit chiar in punga si sa o desfaceti pe balta , cu cat framantati in mana mamaliga cu atat se intareste mai tare ..
Re: mamaliga la microunde
de ce considerati ca mamaliga facuta in microunde ar fi mai eficace decat cea facuta normal?
Cojocaru Radu
Re: mamaliga la microunde
ms cris71tian72
roni,cel putin eu nu consider ca e mai buna.E mai pentru lenesi,se face mai rpd si mai putina bataie de cap...
roni,cel putin eu nu consider ca e mai buna.E mai pentru lenesi,se face mai rpd si mai putina bataie de cap...
Re: mamaliga la microunde
Am facut un mic test la microunde, cu singura reteta de fapt de pe net,
Am pus 2 parti malai 1 faina, am amestecat, am tinut-o 4min la 420W si asta a fost tot (cantitatea a fost foarte mica), cred ca la cantitati mai mari trebuie reamestecata si tinuta mai mult.
La 2 parti malai si 1 faina fara nimic altceva mi-a iesit ceva foarte tare, a sarit de pe podea nu 2cm ci vreo 50, daca ati vazut flubber ... Am tinut-o pe forfac 2h in apa si nu s-a miscat deloc, dar a doua zi era foarte faramicioasa (semne ca am pus prea putina apa si prea multa faina), dar am amestecat-o cu niste mamaliga cumparata si a fost foarte buna ... Dar pentru cine vrea mamaliga inloc de plumb..se poate face
O sa revin si cu niste poze ....
Am gasit si vase speciale, set de yena (cred/sper) cu capac de plastic (pentru a putea fi gaurit) 10RON la un magazin cu de toate ... deci exista, si nu stricam nici vesela doamnelor.
La cantitatea care am facut-o nu am pus capac, si nu a sarit, n-a facut nimic rau (mizerie) prin cuptor.
Practic cu tot cu amestecat dureaza 20min ... este mai convenabil , cel putin pt mine
Am pus 2 parti malai 1 faina, am amestecat, am tinut-o 4min la 420W si asta a fost tot (cantitatea a fost foarte mica), cred ca la cantitati mai mari trebuie reamestecata si tinuta mai mult.
La 2 parti malai si 1 faina fara nimic altceva mi-a iesit ceva foarte tare, a sarit de pe podea nu 2cm ci vreo 50, daca ati vazut flubber ... Am tinut-o pe forfac 2h in apa si nu s-a miscat deloc, dar a doua zi era foarte faramicioasa (semne ca am pus prea putina apa si prea multa faina), dar am amestecat-o cu niste mamaliga cumparata si a fost foarte buna ... Dar pentru cine vrea mamaliga inloc de plumb..se poate face
O sa revin si cu niste poze ....
Am gasit si vase speciale, set de yena (cred/sper) cu capac de plastic (pentru a putea fi gaurit) 10RON la un magazin cu de toate ... deci exista, si nu stricam nici vesela doamnelor.
La cantitatea care am facut-o nu am pus capac, si nu a sarit, n-a facut nimic rau (mizerie) prin cuptor.
Practic cu tot cu amestecat dureaza 20min ... este mai convenabil , cel putin pt mine
Re: mamaliga la microunde
Salut,
Eu am testat la cuptorul cu halogen:
1 ½ ceşti mălai fin
1 ceşti făina
arome, apă
Se amestecă mălaiul cu făina şi aromele praf. Se amestecă bine în timp ce se adaugă progresiv apă şi aromele lichide (aşa cum se face la pregătirea nadei). Se lasă 30 min să stea. Se amestecă din nou şi se pune pe grătarul de jos la 125ºC pentru 20 min. Se scoate şi se framântă (aşa ca pentru amestecul de mămăligă cu pâine). Se formează o turtă de 2 cm grosime. Se pune la cuptor pe grătarul de jos la 200ºC pentru 5 min pe o parte şi 5 min pe cealaltă parte.
Am indepartat coaja iar miezul a iesit moale si rezistent pe carlig. Am putut face cocoloase fara sa mai adaug paine.
Eu am testat la cuptorul cu halogen:
1 ½ ceşti mălai fin
1 ceşti făina
arome, apă
Se amestecă mălaiul cu făina şi aromele praf. Se amestecă bine în timp ce se adaugă progresiv apă şi aromele lichide (aşa cum se face la pregătirea nadei). Se lasă 30 min să stea. Se amestecă din nou şi se pune pe grătarul de jos la 125ºC pentru 20 min. Se scoate şi se framântă (aşa ca pentru amestecul de mămăligă cu pâine). Se formează o turtă de 2 cm grosime. Se pune la cuptor pe grătarul de jos la 200ºC pentru 5 min pe o parte şi 5 min pe cealaltă parte.
Am indepartat coaja iar miezul a iesit moale si rezistent pe carlig. Am putut face cocoloase fara sa mai adaug paine.
Re: mamaliga la microunde
Rețeta mea de mămăligă la microunde, testată pe baltă cu rezultate relativ bune:
2 căni de mălai unguresc, o cană de făină, 4 linguri de miere, o jumătate de linguriță de șofran, un flacon de esență de anason. Se face terciul respectiv într-un vas care rezistă la microunde. La cantitatea respectivă durează fix 6 minute la cuptorul cu microunde, cu condiția ca, din 2 în 2 minute să amesteci foarte bine. Nu acopăr vasul cu nimic.
După ce se mai răcește puțin, o frământ bine, o presez între două funduri de lemn și o tai cubulețe de diferite dimensiuni.
Cubulețele le pun pe un ziar și le pudrez cu betaină. Acestea capătă un aspect lipicios de la betaină. Pentru a nu se lipi între ele presar și mălai peste cubulețe. Le pun în pungulițe și le păstre la frigider.
2 căni de mălai unguresc, o cană de făină, 4 linguri de miere, o jumătate de linguriță de șofran, un flacon de esență de anason. Se face terciul respectiv într-un vas care rezistă la microunde. La cantitatea respectivă durează fix 6 minute la cuptorul cu microunde, cu condiția ca, din 2 în 2 minute să amesteci foarte bine. Nu acopăr vasul cu nimic.
După ce se mai răcește puțin, o frământ bine, o presez între două funduri de lemn și o tai cubulețe de diferite dimensiuni.
Cubulețele le pun pe un ziar și le pudrez cu betaină. Acestea capătă un aspect lipicios de la betaină. Pentru a nu se lipi între ele presar și mălai peste cubulețe. Le pun în pungulițe și le păstre la frigider.