Recomdare carlige
Moderator: florentiniuga
- florinalin
- senior
Recomdare carlige
As dorii sa-mi recomandati si mie niste carlige pentru crap, ma intereseaza niste carlige care sa-si pastreze ascutimea varfului foarte bine. Ca forma ma intereseaza cele gen wide gape si kurv shank.
Nu-mi recomandati Korda, am folosit si sunt profund dezamagit, dupa 2 partide nici in deget nu te mai inteapa.
Multumesc anticipat.
Nu-mi recomandati Korda, am folosit si sunt profund dezamagit, dupa 2 partide nici in deget nu te mai inteapa.
Multumesc anticipat.
Nu sunt un pescar grozav dar ma simt grozav pe balta.
Re: Recomdare carlige
eu merg pe carlige baracuda.. sunt ieftine, 6-8 lei pachetul de 10 (depinde pe unde le gasesti) si fac carlige dupa toate modele posibile de pe piata
carligele sunt la fel de bune ca si cele consacrate.. nu mi se pare ca se tocesc mai usor,,,,
carligele sunt la fel de bune ca si cele consacrate.. nu mi se pare ca se tocesc mai usor,,,,
Critic echilibrat
- florinalin
- senior
multumesc. am sa tin cont. alte modele?
- florinalin
- senior
da...arata bine. dar dupa forma cred ca merg folosite numai cu tub termo pe elepharaoh scrie:Gamakatsu Super Hook
Eu folosesc MARUTO si FUDO.
"O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută." Charlie Chaplin
- crazy crap
- membru activ
Salut. Legat de Korda, cred ca ai avut tu ghinionul si ai cumparat carlige fie dintr-un lot mai vechi sau alte cauze (transport sau depozitare dupa pescuit) fiindca eu unul folosec Korda de vreo 3 ani si nu am avut nici o problema cu ele. Si iti dau un exemplu: anul trecut i-am pus gand rau unui wide gape nr 6, si am zis sa il folosesc la fiecare partida pana ce am un rateu cu el sau pana cand scap primul peste cu el, si surprinza nu are nimic, inteapa perfect si crede-ma am prins peste cu el; am fost recent la o partida de 10-12 ore unde am prins 80-90 de kg in 20 de pesti iar la acest carlig am luat vreo 6-7 bucati intepati mai mult decat corect. Acum daca vrei sa schimbi firma eu iti recomand cu incredere Nash Fang Twister si Gardner Mugga, le-am folosit in paralel si sunt super bune. Numai bineflorinalin scrie:As dorii sa-mi recomandati si mie niste carlige pentru crap, ma intereseaza niste carlige care sa-si pastreze ascutimea varfului foarte bine. Ca forma ma intereseaza cele gen wide gape si kurv shank.
Multumesc anticipat.
- darthfather
- senior
Salut!Ieftine si bune ,Sasame, si Gardner Mugga nr 6,carlige excelente.
- florinalin
- senior
crazy crap scrie:Salut. Legat de Korda, cred ca ai avut tu ghinionul si ai cumparat carlige fie dintr-un lot mai vechi sau alte cauze (transport sau depozitare dupa pescuit) fiindca eu unul folosec Korda de vreo 3 ani si nu am avut nici o problema cu ele. Si iti dau un exemplu: anul trecut i-am pus gand rau unui wide gape nr 6, si am zis sa il folosesc la fiecare partida pana ce am un rateu cu el sau pana cand scap primul peste cu el, si surprinza nu are nimic, inteapa perfect si crede-ma am prins peste cu el; am fost recent la o partida de 10-12 ore unde am prins 80-90 de kg in 20 de pesti iar la acest carlig am luat vreo 6-7 bucati intepati mai mult decat corect. Acum daca vrei sa schimbi firma eu iti recomand cu incredere Nash Fang Twister si Gardner Mugga, le-am folosit in paralel si sunt super bune. Numai bineflorinalin scrie:As dorii sa-mi recomandati si mie niste carlige pentru crap, ma intereseaza niste carlige care sa-si pastreze ascutimea varfului foarte bine. Ca forma ma intereseaza cele gen wide gape si kurv shank.
Multumesc anticipat.
Am apelat la korda stiind ca este firma serioasa si de incredere. Ca design si ca eficacitate nu am ce sa le reprosez, atata timp cat au fost ascutite au avut randamnet maxim, nu am avut nici un rateu, intepaturile au fost mereu corecte si nu am scapat pesti. Insa repet, dupa 2 partide si aproximativ 25 de crapi, intre 2 si 10 kg, carligele au cedat, nu mai intepau mai deloc, pe rand au inceput sa pice testul cu unghia. Au fost depozitate corect in suport de rig-uri, ferite de umezeala si alte aspecte. Am auzit mai multi pescari care s-au plans de korda referitor la acest aspect si uite ca am patit si eu. O sa le utilizez in continuare pana termin punga de carlige, dar sunt hotarat sa nu mai cumpar korda. Inclin spre PB...dar mai astept propuneri. Ma intereseaza in special cele care merg in monturi cu porumb flotant......usoare si cu varf ascutit care sa tina in timp.
Scuza-ma, dar cat ai vrea sa tina un carlig? Un sezon intreg?
I Fish. Therefore I am.
Nimic nu tine o vesnicie. Sfatul meu e sa ai in trusa o piatra abraziva fina cu care sa ascuti periodic varful carligului. Oricum, carligele intra in categoria "consumabile"... de scurta durata.florinalin scrie:
... cu varf ascutit care sa tina in timp.
"O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută." Charlie Chaplin
- florinalin
- senior
categoric nu un sezon, dar nici dupa 2 partide sa ma apuc sa refac montura iar nu-mi convine........si la cat mai si costa...dau faliment daca le schimb asa despharaoh scrie:Scuza-ma, dar cat ai vrea sa tina un carlig? Un sezon intreg?
- darthfather
- senior
Sa stii ca sunt multi pescari care folosesc doar o singura partida carligele,mai ales cei care participa la competitii.Gandeste-te ca pleci de pe balta ,strangi monturile ,ele sunt inca ude,cine stie cum l-e depozitezi,pana la urmatoarea partida, unele ruginesc deja.De unde incep sa rugineasca?De la varf monsher!!!Deci trebuie schimbat!Jbang,alti bani aceeasi distractie.Parerea mea!!!Numai bine!!!
- florinalin
- senior
te asigur ca am grija de monturi, le tin in penar pt monturi. si plus de asta....carligele sunt tratate anticoroziv....teflonate....etc. nu ruginesc asa usor. aici e vb de ascutimea varfului care cedeaza prea usor dupa parerea mea. De exemplu mai folosesc carlige Hayabusa. Deci au mult mai multe partide decat cele de la korda, si inteapa ca cele noi, varful e la fel de ascutit ca la inceput si sunt tinute in acelasi conditii. Din pacate nu am acceasi eficienta cu ele.....