Am folosit functia de Braketing a aparatului si-am tras cate 3 cadre succesive , fiecare cadru cu timpul lui ! Primul cadru e cu timpul exact cat a fost setat, al doilea cadru e cu jumatate din timpul de expunere setat initial si al treilea cadru e cu timpul de expunere dublu fata de normal ! La prima mana imi aleg cadrele care au iesit mai bine, iar cand n-am ce face acasa,ca acuma iarna, ma joc cu cele 3 cadre in Photomatix (program care prelucreaza pozele, suprapunand cadrele obtinute prin braketing) ! Sa-ti dau un exemplu...ai mai jos 3 cadre :florentiniuga scrie:George, ce timp de expunere ai folosit, ca personajele sunt foarte putin blurate de miscare?! Banuiesc ca nu stateau nemiscati ca sa le faci poze.
Eu, pentru o asemenea luminozitate si calitate a imaginii am nevoie de vreo minim 5 secunde (la lumina de pe MV2) si e greu de prins cineva involuntar nemiscat atata timp.
1- timpul de expunere normal - 1.6 sec 2- timp de expunere la jumatate - 0.8 sec 3- rtimp de expunere dublu - 3.2 sec - Combinatia din cele 3 facuta in Photomatix si retusata un pic cu Fastone-resizer ca sa iasa mai bine in evidenta p.s.
Adevarule e ca ma pricep la butonat programele astea la fel cum ma pricep sa butonez aparatul DSRL...adica, mai subtire asha !