Crapi mari in balti private

discutii off-topic despre orice

Moderatori: mini_mic, vali003, Coleman

Scrie răspuns
Bogdan Melu
carpZone team
carpZone team

Re: Crapi mari in balti private

Mesaj de Bogdan Melu » 05 Iul 2013, 16:11

.............[/quote]
Ajungi tot la ce spune legea, indiferent de exemplul dat ! In exemplul tau de mai sus, legea specifica in clar ce ai voie sa faci cu masina (pe unde ai voie sa circuli si cu ce viteza ) ...ori in cazul nostru, legea nu specifica nimic referitor la ce am voie sa fac cu pestele prins ! Ca-i dai drumul , ca-l pui in acvariu, ca-l mananca pisica, ca-l impaiezi, ca-l vinzi la negru vecinului de la 2, ca-l eliberezi in canal, etc....cine crezi ca trebuie sa stea sa verifice ceva ce nu e specificat in lege ?![/quote]

Este vorba de 2 legi diferite:
In prima faza este vorba despre legea care guverenaza pescuitul sportiv si ca atare reglementeaza ce si cate se poate retine la o partida de pescuit.
Faza urmatoare,cea cu vanzarea de peste,intra sub incidenta altei legi.
Ideea exprimata de mine este aceea ca se incalca o lege.
Ca este vorba despre o legea a pescuitului sau o lege care reglementeaza comertul este mai putin important.
Ca se incalca legea de foame,strict pt obtinerea de foloase materiale sau pur si simplu din teribilism sau ignoranta iarasi este irelevant.
Si clar nu constituie circumstanta atenuanta.
Este vorba daca fiecare dintre noi ca individ doreste sa se afle in legalitate sau in afara legii.
C.S. CARP ZONE

florentiniuga
Master Admin
Master Admin

Mesaj de florentiniuga » 05 Iul 2013, 16:54

Mai exista o lege suprema care guverneaza omenirea: LEGEA FIRII !
Moartea caprioarei (fragment)
de Nicolae Labis

................................................
Spun tatii ca mi-i sete si-mi face semn sa tac.
Ametitoare apa, ce limpede te clatini!
Ma simt legat prin sete de vietatea care va muri
La ceas oprit de lege si de datini.
.................................................
Dar legea ni-i desarta si straina
Când viata-n noi cu greu se mai anina,
Iar datina si mila sunt desarte,
Când soru-mea-i flamânda, bolnava si pe moarte.
Ce-i inima? Mi-i foame! Vreau sa traiesc si-as vrea ....
Tu, iarta-ma, fecioara - tu, caprioara mea!
Mi-i somn. Ce nalt îi focul! Si codrul, ce adânc!
Plâng. Ce gândeste tata? Manânc si plâng. Manânc!
Intr-o societate normala, pescuitul ca hobby se practica in vederea relaxarii, a satisfacerii pasiunii, fara costuri exagerate si fara aberatii comerciale si legislative sau se practica sportiv, cu toate implicatiile materiale dar de obicei subventionate de cluburi, de societati comerciale din domeniu sau din sponsorizari diverse.
Evident insa, ca Romania zilelor noastre nu este nicidecum in parametrii normalitatii. Motivul unor asemenea tranzactii tine de situatia materiala a celor care practica acest comert si fragmentul din poezia lui Labis cred ca ilustreaza cel mai bine lupta constiintei intre moralitate si subzistenta.
Omul este cel dintai pradator al planetei. E in legea firii sa se comporte ca atare si atunci cand propriile nevoi i-o cer, nicio alta lege nu-l poate opri. La un nivel mai mare sau mai mic, fiecare dintre noi incalca zilnic diverse legi atat sociale cat si morale. Cine e fara pata?
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

vioril
Veteran
Veteran

Mesaj de vioril » 05 Iul 2013, 19:28

in cazul in care doreste careva crap sau ten intre 15kg -20kg si este dispus sa plateasca 20e/ kg plus consumul de carburant pentru livrare , va rog sa ma contactati pe PM . pestii se vand numai pe comanda cu un avans de 30% si livrare in maxim 30 de zile de la finalizarea negocierilor .in cazul in care nu se poate onora comanda in termenul stabilit cumparatorul primeste inapoi avansul achitat . pentru pestii ce depasesc 20kg pretul incepe de la 50e/kg .

florentiniuga
Master Admin
Master Admin

Mesaj de florentiniuga » 05 Iul 2013, 20:47

vioril scrie:in cazul in care doreste careva crap sau ten intre 15kg -20kg si este dispus sa plateasca 20e/ kg plus consumul de carburant pentru livrare , va rog sa ma contactati pe PM . pestii se vand numai pe comanda cu un avans de 30% si livrare in maxim 30 de zile de la finalizarea negocierilor .in cazul in care nu se poate onora comanda in termenul stabilit cumparatorul primeste inapoi avansul achitat . pentru pestii ce depasesc 20kg pretul incepe de la 50e/kg .
Bine mai "moartea caprioarei". E peste din Carrefour? :))

Imagine

vioril
Veteran
Veteran

Mesaj de vioril » 05 Iul 2013, 20:58

pai daca tot ai inceput cu destea de Labis , de ce sa nu vina si una gen Dostoyevsky adoptat :-B

Bogdan Melu
carpZone team
carpZone team

Mesaj de Bogdan Melu » 08 Iul 2013, 09:12

florentiniuga scrie:Mai exista o lege suprema care guverneaza omenirea: LEGEA FIRII !
Moartea caprioarei (fragment)
de Nicolae Labis

................................................
Spun tatii ca mi-i sete si-mi face semn sa tac.
Ametitoare apa, ce limpede te clatini!
Ma simt legat prin sete de vietatea care va muri
La ceas oprit de lege si de datini.
Dar legea ni-i desarta si straina
Când viata-n noi cu greu se mai anina,
Iar datina si mila sunt desarte,
Când soru-mea-i flamânda, bolnava si pe moarte.
Ce-i inima? Mi-i foame! Vreau sa traiesc si-as vrea ....
Tu, iarta-ma, fecioara - tu, caprioara mea!
Mi-i somn. Ce nalt îi focul! Si codrul, ce adânc!
Plâng. Ce gândeste tata? Manânc si plâng. Manânc!
Intr-o societate normala, pescuitul ca hobby se practica in vederea relaxarii, a satisfacerii pasiunii, fara costuri exagerate si fara aberatii comerciale si legislative sau se practica sportiv, cu toate implicatiile materiale dar de obicei subventionate de cluburi, de societati comerciale din domeniu sau din sponsorizari diverse.
Evident insa, ca Romania zilelor noastre nu este nicidecum in parametrii normalitatii. Motivul unor asemenea tranzactii tine de situatia materiala a celor care practica acest comert si fragmentul din poezia lui Labis cred ca ilustreaza cel mai bine lupta constiintei intre moralitate si subzistenta.
Omul este cel dintai pradator al planetei. E in legea firii sa se comporte ca atare si atunci cand propriile nevoi i-o cer, nicio alta lege nu-l poate opri. La un nivel mai mare sau mai mic, fiecare dintre noi incalca zilnic diverse legi atat sociale cat si morale. Cine e fara pata?
Schimabrea incepe cu fiecare dintre noi.
Motive (reale sau fictive) se pot gasi f multe.
Si in decembrie 89 puteam sa stau acasa pe motiv ca se trage in noi si ca este pericolos sa te ridici impotriva regimului.
Pana la urma este o chestiune de deminitate si respect de sine.
Atata vreme cat fiecare dintre noi nu vom comite acte de responsabilitate civica atunci cand nu ne vede nimeni ne vom tot lamenta si invoca ca suntem o tara saraca si un popor sarac sau asa cum ai spus si tu anormal.
Normalitataea unui popor este data de actiunile responsabile ale fiecarui cetatean/locauitor al respectivei natii.
C.S. CARP ZONE

florentiniuga
Master Admin
Master Admin

Mesaj de florentiniuga » 08 Iul 2013, 13:36

Eu cred ca normalitatea tine de educatie iar la capitolul asta stam cel mai bine. ...Cadere libera! Se poate anticipa lejer ce va insemna maine "normalitatea". Ma mir ca inca nu s-a introdus in Biblie la cele 10 porunci cuvantul "prea", adica: sa nu prea furi; sa nu prea minti; sa nu prea ucizi... etc. dar mai bine sa nu le dau idei. :D

Imagine

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 08 Iul 2013, 15:18

Bogdan Melu scrie: Schimabrea incepe cu fiecare dintre noi.
Motive (reale sau fictive) se pot gasi f multe.
Si in decembrie 89 puteam sa stau acasa pe motiv ca se trage in noi si ca este pericolos sa te ridici impotriva regimului.
Pana la urma este o chestiune de deminitate si respect de sine.
Atata vreme cat fiecare dintre noi nu vom comite acte de responsabilitate civica atunci cand nu ne vede nimeni ne vom tot lamenta si invoca ca suntem o tara saraca si un popor sarac sau asa cum ai spus si tu anormal.
Normalitataea unui popor este data de actiunile responsabile ale fiecarui cetatean/locauitor al respectivei natii.
La revolutie o tara intreaga dorea schimbarea .
In "schimbarea" de fata cam cati sunt cei care o doresc ?
Cine da notiunea de "demnitate si respect" in aceasta situatie ?

Cat o mai tinem cu jignitul celor care mananca un peste prins de ei ? Daca duc un peste acasa sunt sarac si fara scrupule ?
De ce ma jignesti Bogdane ?

"Respectul de sine si demnitatea" incep prin cu totul alte aspecte : cum arati , cum vorbesti , cum te porti cu semenii ... Valoarea unui om este data de suma calitatilor sale .
Cunosc ff multi oameni de valoare , doctori , ingineri , avocati ; cunosc oameni cu mari posibilitati financiare care in absolut tot ce fac se regaseste civilizatia ( aia scrisa in carti nu inventata de "eliberatori " ).
Se sterge totul cu buretele pentru ca "pescuiesc si duc pestele prins acasa " ?

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 08 Iul 2013, 15:25

florentiniuga scrie:Eu cred ca normalitatea tine de educatie iar la capitolul asta stam cel mai bine. ...Cadere libera! Se poate anticipa lejer ce va insemna maine "normalitatea". Ma mir ca inca nu s-a introdus in Biblie la cele 10 porunci cuvantul "prea", adica: sa nu prea furi; sa nu prea minti; sa nu prea ucizi... etc. dar mai bine sa nu le dau idei. :D
Este introdus "prea" exact unde trebuia ! Putin mascat , dar la locul lui . :D

P.S. Porunca 7 . :)

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 08 Iul 2013, 15:36

florentiniuga scrie:Eu cred ca normalitatea tine de educatie iar la capitolul asta stam cel mai bine. ...Cadere libera! Se poate anticipa lejer ce va insemna maine "normalitatea". Ma mir ca inca nu s-a introdus in Biblie la cele 10 porunci cuvantul "prea", adica: sa nu prea furi; sa nu prea minti; sa nu prea ucizi... etc. dar mai bine sa nu le dau idei. :D
"educat" este atat de relativ incat singura definitie pe care o respect este "omenia" .

P.S. Ramaru era educat ! ;)

Bogdan Melu
carpZone team
carpZone team

Mesaj de Bogdan Melu » 08 Iul 2013, 17:18

.[/quote]

La revolutie o tara intreaga dorea schimbarea .
In "schimbarea" de fata cam cati sunt cei care o doresc ?
Cine da notiunea de "demnitate si respect" in aceasta situatie ?

Cat o mai tinem cu jignitul celor care mananca un peste prins de ei ? Daca duc un peste acasa sunt sarac si fara scrupule ?
De ce ma jignesti Bogdane ?

"Respectul de sine si demnitatea" incep prin cu totul alte aspecte : cum arati , cum vorbesti , cum te porti cu semenii ... Valoarea unui om este data de suma calitatilor sale .
Cunosc ff multi oameni de valoare , doctori , ingineri , avocati ; cunosc oameni cu mari posibilitati financiare care in absolut tot ce fac se regaseste civilizatia ( aia scrisa in carti nu inventata de "eliberatori " ).
Se sterge totul cu buretele pentru ca "pescuiesc si duc pestele prins acasa " ?[/quote]

Dan,haide sa incercam sa ne intelegem asupra unui aspect:
Eu nu te-am jignit direct si nici nu am motive sa o fac.
Faptul ca iei peste acasa si ca mananci peste prins de tine nu este nici culpabil si nici injositor.
Ceea ce este dezonorant pt oricine este incalcarea legii.
Acea falsa justificare a plecarii cu zeci de kg pe peste sau n "dulapi" este dezonoranta.
Si ma refer aici la texte de toata jena de genul:
-"Lasa mai ca ESTE ALTII( de obicei asa se exprima catgoria in cauza) care TRAGE cu plasele,si ce su sa fiu mai prost si sa nu retin decat cat scrie LA lege?"
-"Sunt destul de trecut prin viata ca sa imi dau seama(realizez) ca daca nu stii "sa te descurci" mori de foame!"
Eu pledez,asa cum am mai spus, pentru un respect minim fata de mediu si fata de peste.
Este optiunea fiecaruia dintre noi daca retine sau elibereaza un peste pe care ar putea sa il retina in mod legal.
Si ma refer aici la treaba cu pestii de peste 5kg.
Este legal sa pleci acasa cu un crap de 20kg sa spunem si este strict optiunea ta.
Problema se pune in momentul in care de la o singura partida cu mai multi pesti de peste 5kg bucata.
Deci in momentul in care incalci legea.
Si in opinia mea incalcarea legeii este dezonoranta.
Despre asta discutam.
Faptul ca nu te prinde nimeni nu te disculpa.

Ceea ce am mentionat intotdeauna si am apreciat la tine este faptul ca iti asumi aceasta pozitie.
Si ma refer aici la incurajatul vanzarii de "dulapi" prinsi in ape salbatice catre balti private,la plecatul cu n pesti mari de la o singura partida(asta daca reusesti sa ii capturezi),la vanzarea de "bombe",etc.
Insa sincer nu inateleg de ce te simti jignit?
Daca tu imi arati legea in care scrie ca
- poti sa pleci de la singura partida de 12 ore pe Dunare sa spunem cu 7 crapi (cifra este evident aleatoare) de peste 5kg fiecare,
- ca poti sa vinzi ca persoana privata(fiziaca) respectivii crapi in mod legal catre o blata privata
eu imi cer public scuzele de rigoare si vin si la tine la magazin si cumpar cate 2 bucati din fiecare model de "bomba" pe care il ai la vanzare!
Ideea de baza este de a polemiza aducand argumente.
Si asa cum am mai spus sa ne asumam in mod responsabil pozitiile pe care ne situam in respectiva polemica.
Eu pledez cu argumentele mele petru un anumit tip de atitudine,tu la randul tau pledezi cu argumentele tale pt o altfel de atitudine.
Pana la urma eu zic ca toata lumea are de castigat de pe urma aceste polemici.
Cine stie,poate se mai mai schimba unii dintre noi....

Respect!
C.S. CARP ZONE

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 09 Iul 2013, 00:14

Nu Bogdan ,
Eu iti arat legea prin care porcul trebuie impuscat , nu taiat .
Cum nu ai sa vezi amenda in Romania pentru asa ceva, chiar daca absolut toata lumea taie nu impusca , la fel consider ca este si cu pescuitul . Tacit exista o libertate peste acele 5 kg comuniste pe care nu a sanctionat-o nimeni niciodata . La noi nu a intrat nimeni in puscarie pentru braconaj cu plase si curent si tu reclami contraventia de a retine peste 5 kg de peste ?
Lumea vinde si cumpara de pe okazii in valoare de miliarde "nou , fara factura , fara garantie " si tu condamni un pescar ca vinde un peste odata la nu stiu cat timp , sau o balta ca achizitioneaza de la populatie prin borderou de achizitie pesti ? ( perfect legal ... si nu este nevoie de scuze ! ;) )
Consideri ca remat-urile trebuiesc inchise pentru exterminarea hotilor de fier vechi ? Barem acolo daca nu mai au unde sa il vanda nu mai fura , dar la noi au posibilitatea sa il manance si tot nu se lasa . :D
Aici vad eu nepotrivirile si faptul ca incepi cu sfarsitul dand intr-o forma sau alta in oameni a coror singura justificare pentru "nebunia" pe care o au este baboiul pe care il pun pe masa in fata familiei . Chiar si cei care il vand . Oare de ce o fac ? Sa se imbogateasca , sau sa justifice banii cheltuiti pentru placerea asta pe care o avem cu totii ?

Stii ca nu ai voie sa pescuiesti cu mai mult de doua lansete ? De ce pescuiesti cu patru ? Incalci legea ! :)

si :
Cate Windows-uri ai instalat pana acum ? ;) :D Cat este si ce caracter are amenda pentru lipsa licentei ?
Asta incerc eu sa spun ... :)

florentiniuga
Master Admin
Master Admin

Mesaj de florentiniuga » 09 Iul 2013, 05:31

Deja a degenerat dezbaterea Dane. De la o simpla polemica despre moralitatea vanzarii unui peste mare prins intamplator, ai ajuns la incurajarea retinerii fara restrictii, cu simpla scuza ca oricum ce iese mare din apa nu mai ajunge inapoi in aceeasi apa. Oare de ce nu s-ar putea? S-a interzis pescuitul de placere, ala numit recreativ?! Stiu ca o sa-mi spui ca nu ai zis textual asa ceva dar crede-ma ca asa se intelege si cine te cunoaste stie exact ce gandesti referitor la subiectul asta. O parere era suficienta, nu de alta dar noi discutam pe acest forum despre pescuitul sportiv si de relaxare iar tu il privesti ca pe o afacere si nu poti fi obiectiv. Adica accept in mod exceptional scuza ca cineva care are norocul, ca la loterie, sa prinda un exemplar mare si e in dificultati financiare, sa aibe un motiv intemeiat de a-l vinde dar a incuraja asta la modul general, ca o practica fireasca, e prea mult.

PS Majoritatea sistemelor se vand cu SO preinstalate, asta cu cumparatul licentei se mai poarta doar pe la firmele care vor versiuni Pro sau Ultimate iar pentru alte software-uri exista aproape mereu o alternativa open.org gratuita (ex. OpenOffice.org vs MSOffice).

Imagine

Bogdan Melu
carpZone team
carpZone team

Mesaj de Bogdan Melu » 09 Iul 2013, 08:42

Dan Mitranescu scrie:Nu Bogdan ,
Eu iti arat legea prin care porcul trebuie impuscat , nu taiat .
Cum nu ai sa vezi amenda in Romania pentru asa ceva, chiar daca absolut toata lumea taie nu impusca , la fel consider ca este si cu pescuitul . Tacit exista o libertate peste acele 5 kg comuniste pe care nu a sanctionat-o nimeni niciodata . La noi nu a intrat nimeni in puscarie pentru braconaj cu plase si curent si tu reclami contraventia de a retine peste 5 kg de peste ?
Lumea vinde si cumpara de pe okazii in valoare de miliarde "nou , fara factura , fara garantie " si tu condamni un pescar ca vinde un peste odata la nu stiu cat timp , sau o balta ca achizitioneaza de la populatie prin borderou de achizitie pesti ? ( perfect legal ... si nu este nevoie de scuze ! ;) )
Consideri ca remat-urile trebuiesc inchise pentru exterminarea hotilor de fier vechi ? Barem acolo daca nu mai au unde sa il vanda nu mai fura , dar la noi au posibilitatea sa il manance si tot nu se lasa . :D
Aici vad eu nepotrivirile si faptul ca incepi cu sfarsitul dand intr-o forma sau alta in oameni a coror singura justificare pentru "nebunia" pe care o au este baboiul pe care il pun pe masa in fata familiei . Chiar si cei care il vand . Oare de ce o fac ? Sa se imbogateasca , sau sa justifice banii cheltuiti pentru placerea asta pe care o avem cu totii ?

Stii ca nu ai voie sa pescuiesti cu mai mult de doua lansete ? De ce pescuiesti cu patru ? Incalci legea ! :)

si :
Cate Windows-uri ai instalat pana acum ? ;) :D Cat este si ce caracter are amenda pentru lipsa licentei ?
Asta incerc eu sa spun ... :)

Ok,si eu pot sa iti arat ca in legea respectiva scrie ca porcul trebuie sa fie in stare de inconstienta in momentul sacrificarii.
Indiferent daca ulterior sacrificarea se face prin curentare,impusacare sau prin taiere.
Si daca te uiti mai atent vei vedea ca exista si o derogare de la respectiva lege,deci se poate taia "traditional" in mod absolut legal.
Mai mult,este depusa o cerere pt a intra taierea asa cum stim cu totii ca practica "traditionala"
Este la fel ca si in cazul micilor romanesti sau a coridelor din Spania.
Asa ca fapt divers exist si vor mai exista condamnari pt braconaj.
Stiu ca in urma cu cativa ani s-a facut ceva valva cand au fost trmisi "la facultate" cei care "barbiereau" cu monofilament si curent lacurile din Bucuresti.
Evident ca nu au fost saltati toti,insa a fost o perioada de timp(este drept scurta) in care nu vedei urma de braconier pe Tei sau pe Floreasca.
Hobby-ul prin definite este o activitate in care investesti bani si timp si castigi "placere".
Deci financiar pierzi.

Numarul de lansete este stabilit de legea care guverneaza apa respectiva.
Este inca o data optiunea fiecaruia daca respecta sau nu legea.

In ceea ce priveste partea cu licentele de Windows,asa cum a spus si Florentin majoritatea device-urilor vin cu un sistem si ceva programe preinstalate.
Ceea ce este interesant de mentionat este faptul ca in cazul produselor software(programe) nu este ilegal sa instalezi si folosesti un program fara licententa,cu conditia sa folosesti respectivul program in scop propriu si nu comercial.
Plus ca exista evident aproape pt orice program cu licenta si o versinue "open",deci gratis.

Practic,ca si in cazul pescuitului poti sa reti un peste peste 5 kg in mod legal insa este ilegal sa il vinzi.

In ambele exemple(software si pescuit) este la latitudinea fiecaruia dintre noi de care parte a legii(morale si penale) dorim sa ne situam.
Asta incerc si eu sa spun...

P.S.:Personal nu m-as baza prea tare pe faptul ca pana acum nu au patit nimic cei care incalca legea,nu se stie niciodata cand si cu cine se poate incepe a se da un exemplu...
C.S. CARP ZONE

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 09 Iul 2013, 11:35

florentiniuga scrie:Deja a degenerat dezbaterea Dane. De la o simpla polemica despre moralitatea vanzarii unui peste mare prins intamplator, ai ajuns la incurajarea retinerii fara restrictii, cu simpla scuza ca oricum ce iese mare din apa nu mai ajunge inapoi in aceeasi apa. Oare de ce nu s-ar putea? S-a interzis pescuitul de placere, ala numit recreativ?! Stiu ca o sa-mi spui ca nu ai zis textual asa ceva dar crede-ma ca asa se intelege si cine te cunoaste stie exact ce gandesti referitor la subiectul asta. O parere era suficienta, nu de alta dar noi discutam pe acest forum despre pescuitul sportiv si de relaxare iar tu il privesti ca pe o afacere si nu poti fi obiectiv. Adica accept in mod exceptional scuza ca cineva care are norocul, ca la loterie, sa prinda un exemplar mare si e in dificultati financiare, sa aibe un motiv intemeiat de a-l vinde dar a incuraja asta la modul general, ca o practica fireasca, e prea mult.

PS Majoritatea sistemelor se vand cu SO preinstalate, asta cu cumparatul licentei se mai poarta doar pe la firmele care vor versiuni Pro sau Ultimate iar pentru alte software-uri exista aproape mereu o alternativa open.org gratuita (ex. OpenOffice.org vs MSOffice).
Eu nu in curajez nimic si imi pare rau ca traiesc vremuri in care se practica lucrurile discutate aici.

Dar nu cred ca este normal sa il fac pe unul care instaleaza Windows 7 fara licenta : " sarac ", "infractor" , "fara demnitate si respect" . A se intelege comparatia cu pescuitul chiar daca este de mii de ori mai mare infractionalitatea fata de subiectul discutat . ( versiunea respectiva nu este nici gratuita , nici nu prevede ca poate sa fie folosita in scopuri necomerciale , nici nu se poate achizitiona de la populatie prin borderou de achizitie , ... )

Asta vreau sa spun . Ca o recomandare merge : Ca este mai bine asa , ... ca de ce nu facem asa ... Jos palaria .
Dar sa ajungem sa ne impunem unele idei prin jigniri este altceva.

Mie imi pare rau ca vorbele pe care le aud legat de acest subiect de la absolut toti pescarii cu care vorbesc nu apar pe aici . Era interesant ! :D

Scrie răspuns

Înapoi la “Diverse”