STIUCA IN DELTA DUNARII !!!

la pomul laudat...

Moderator: Sebastian

Scrie răspuns
pharaoh
site team
site team

Re: STIUCA IN DELTA DUNARII !!!

Mesaj de pharaoh » 29 Oct 2010, 22:12

Misto poza. Pacat ca pestele e mort.

sebastian..tunde :D (suntem off-topic)
I Fish. Therefore I am.

cosmin79
membru activ
membru activ

Mesaj de cosmin79 » 29 Oct 2010, 22:15

pharaoh scrie:Misto poza. Pacat ca pestele e mort.

Scuze! Nu mai fac, promit. Nu mi-am dat seama.

pharaoh
site team
site team

Mesaj de pharaoh » 29 Oct 2010, 22:19

Poti sa faci ce vrei, e o tara libera.
I Fish. Therefore I am.

cosmin79
membru activ
membru activ

Mesaj de cosmin79 » 29 Oct 2010, 23:39

pharaoh scrie:Poti sa faci ce vrei, e o tara libera.
:(( Auuu ce inteapa doza ta de ironie.
Ai perfecta dreptate... dar poate o sa-mi dai si tu dreptate cand o sa-ti spun ca dupa ce am dat toata vara o multime de bani pe baltile noastre din Neamt si unde absolut fiecare admin de balta mi-a spus ca are muuult peste in balta si de fapt erau cam goale baltile..., pestii din pozele de mai sus sunt cam tot ce am prins eu mai rasarit in vara asta si i-am luat mai mult ca sa le fac in ciuda nu ca sa-i bag la cuptor.

Sebastian
site team
site team

Mesaj de Sebastian » 30 Oct 2010, 05:03

pharaoh scrie:Misto poza. Pacat ca pestele e mort.

cred ca tie iti este dor de un ,,razboi''de genul celor din prima jumatete a anului curent :D .ooo ce vremuri,ce gascaa,ce haz de necaz,oo tempora o mora :-< ce vrei domle ?sa mai vezi inca odata topicuri de genul cenzura este prezenta sau mai rau esti masochist si iti place sa vezi cum ne sunt verificate mamele la origini ,aici sau pe alte...bloguri,chestii ,trestii,socoteli?aud? [-x ps.cosmine[79] fii te rog, si tu ,mai atent pe viitor,la titlurile topicurilor,nu de alta dar parca il vad pe marius cum isi musca mustanta cind vizualizeaza pe topicul sau, poze cu crapi ,si mai ales cu, crapi si faianta ;;) ;)

craparulsef
Veteran
Veteran

Mesaj de craparulsef » 30 Oct 2010, 08:33

STIUCA IN DELTA DUNARII !!!

MOTIVATIE:
Cum sa fac? Cum sa o dreg? Cosmine chiar nu te mai recunosc!
Mai fac o incercare ... acest topic a fost in principal creat de mine cu un scop anume ... e drept ca mai glumesc si eu, in felul meu, in ceia ce pun, pe ici pe colo dar ma ingrijesc ca printre randuri sa picur si cateva elemente care daca sunt selectate si puse cap la cap chiar pot ajuta un pescar incepator. Insa, sunt doar cateva picaturi!

Chiar nu-mi face placere sa te cert, tu esti tanar, chiar fotogenic, si daca nu te-as fi cunoscut personal - acum dupa ce am vazut, cum ai distrus munca mea de un an, chiar as fi inghitit o portie dubla de XANAX !
Te mai rog inca o data ... nu te grabi a da un raspuns doar de dragul raspunsului ... spuneai tu ceva parca de pescarii din fata tastaturii! In general citind pe forum am intalnit multi tineri care se reped la ore tarzii, sau mici, sa posteze orice, oricum, oricand.
Din punctul meu de vedere, care nu e tocmai corect, chiar off topic aflandu-ne pe ici pe colo, daca textul e conceput cu grija, daca e vorba de o gluma inteligenta, sau de o imagine, din care poti cu atentie sa extragi ceva anume, de folos sa spunem ... este apreciat de moderatori si asa cum am observat cu totii, in acele momente chiar nu suntem apostrofati de catre dumnealor. Dupa parerea mea moderatorii sunt atent selectionati, din randurile noastre, sunt oameni pregatiti, cu discernamant, si poate uneori plictisiti sa mai repete aceiasi corectie, data unora care chiar nu vor sa o accepte sa zicem. Continuare ...

craparulsef
Veteran
Veteran

Mesaj de craparulsef » 30 Oct 2010, 09:10

Continuare ...

DESPRE NALUCI:

Astea fiind zise ... cand ma uit in urma, ma si minunez ca am avut atat rabdare ... voi incerca in continuare sa construiesc ceva simplu, legat de prinderea stiucilor in delta, caci numai aici, personal, am experimentat acest lucru. Inteleg foarte bine nevoia unora, de informatii rapide, concrete si mai ales corecte. De cele mai multe ori aceste informatii ajuta pescarul incepator sa spunem, in a face in mod special economii, fata de bugetul disponibil unor achizitii de profil. Nu e normal ,asa cum bine spun unii dintre noi, sa caram in delta echipament suplimentar, uneori fara de nici un folos chiar, numai de dragul de a avea o trusa frumos colorata!
Altfel spus, voi incerca a concepe ceva episodic, alaturand si imagini, fara pretentia unui continut absolut tehnic ci mai degraba ceva usor de asimilat de catre fiecare dintre noi. In primul rand, de la bun inceput voi afirma ca nu voi face referire nici la nalucile gen linguri, indiferent de forma sau culoarea lor nici la nalucile gen twister pentru simplul motiv ca eu am renuntat la ele de aproximativ cinci ani, perioada in care am experimentat pescuitul stiucii la voblere, gen crankbaits, minnows, slidere, poppere etc. dar despre toate acestea pe rand. Exista o singura naluca in trusa mea, o naluca hibrid ca sa spunem asa, care executa o miscare simbiotica imi place mie sa spun ... e vorba de spinnerbaits, singura trasnaie unde amestecul de tabla si cauciuc si-a facut loc intr-unul din compartimente. Continuare ...
INFO SULINA !!! - 0723.658.807

cosmin79
membru activ
membru activ

Mesaj de cosmin79 » 30 Oct 2010, 10:09

Cu scuzele de rigoare rog moderatorii sa stearga toate posturile mele de ieri.
Sincer sa fiu eram cam obosit aseara si nu mi-am dat seama. Singura bucurie a fost ca descoperisem cum sa pun poze pe forum.
Nea Mircea nu mai fac, promit solemn!
Astept totusi in iarna asta sa i-au lectii de pescuit la rapitor, asta... daca mai considerati ca merit.

craparulsef
Veteran
Veteran

Mesaj de craparulsef » 30 Oct 2010, 10:32

Tocmai afirmasem ca nu e bine sa te grabesti ...

DESPRE NALUCILE DIN TRUSA MEA

Dupa ce am aprofundat din secretele lui Bogdan, si am experimentat cateodata, impreuna ... o sumedenie de naluci, m-am hotarat sa-mi fac si eu o alta trusa de rapitor, (dupa cum bine stiti eu am mai postat imagini cu trusele mele), in speta pentru stiucarit. Mi-am dorit una nu prea voluminoasa, comoda, structurata, alcatuita cumva pentru apele in care eu in mod fregvent pescuiesc, evident cele din zona ... o trusa cu naluci concepute de regula a evolua fie in ape foarte mici sau eventual cu bradisul pana aproape de suprafata apei fie in ape putin adanci sau de adancime medie cu alte cuvinte naluci care sa evolueze incepand de la suprafatra apei pana undeva la adancimea de maxim 1,5 m pe considerentul ca aceasta marja de evolutie acopera aproape toate apele din Delta Dunarii fie ele si cele putin mai adanci. Dupa parerea mea o trusa de rapitor ar trebui sa arate cumva asemanator celei din imagini, conceputa dintr-un material sintetic, rezistent, sa contina cutii compartimentate, mai mici sau mai mari, evident functie de dimensiunea gentii ... in cazul meu patru, care in fapt sunt cumva structurate fie pe zone de evolutie ale nalucilor, fie pe tipuri sau chiar culori, nuante etc. ramane la latitudinea dvs. sa va organizati o astfel de trusa dupa cum considerati ca v-ar fi mai usor sa gasiti o anumita naluca. Pe considerentul ca nu ne este permis a face reclama unei anumite firme producatoare, voi pune doar imagini cu aceste voblere, le voi aseza ulterior pe categorii, dand in mod evident si unele explicatii si considerente personale. Voi face sa fie totul cat mai simplu, pe intelesul in primul rand al celor ce fac primii pasi in acest sens ... in concluzie va voi impartasi din experienta mea, atat cat pot eu, sper sa comentam impreuna si implicit sa invatam impreuna. Nu-mi doresc un monolog, nu am veleitati de instructor, ca atare va solicit sprijinul acelora care doresc a mai da din casa cum spunem noi pescarii.
Ultima oară modificat 30 Oct 2010, 13:13 de către craparulsef, modificat de 3 ori în total.

craparulsef
Veteran
Veteran

Mesaj de craparulsef » 30 Oct 2010, 13:03

Continuare ...
INCERCARE EXPOZEU

Fara a avea pretentia unui expozeu complex, nici macar complet, ma voi rezuma la ce am in momentul de fata in trusa ... e drept ca am pastrat din elementele testate in ultimii cinci ani pe acelea care fie au dat rezultate, fie mi-au mai ramas, caci unele au fost iremedial de nerecuperat din diferite motive. Voi incerca afisarea unor imagini cu eventuale explicatii si considerente personale. De asemeni voi concepe unele imagini pe doua coloane cea din stanga cu naluci ce au dat rezultate bune, cea din dreapta rezultate foarte bune, dea lungul anilor.
Nu voi expune imagini cu naluci care nu au dat nici un rezultat, pentru a nu face un eventual deserviciu firmelor producatoare, precum nici nu voi expune imagini din care sa rezulte o reclama nepermisa altor producatori. Daca dintre aceste imagini nu se regasesc si naluci aflate deja in trusa dvs. e posibil ca ele (nalucile) fie sa fie deja testate de mine si nu au dat rezultate, fie sa nu fi fost testate pentru ca e si imposibil a testa tot ce e pe piata acum!
Voi incepe cu o serie de naluci ce mi se potrivesc mie si implicit modului de pescuit (baitcasting - in speta stilul jerking - stil de pescuit ce presupune prezentarea nalucii prin miscari scurte si ferme ale varfului lansetei la intervale de timp neregulate, variabile).
Aceste naluci ce mi-au oferit multe satisfactii ... mai exact sliderele, sunt printre preferatele mele pentru simplul motiv ca eu caut stiuca in ape cu adancimi relativ mici si cu multa vegetatie respectiv cu mult bradis. Motivul e simplu in general aceste ape sunt evitate de pescarii de rapitor mai comozi care sunt dispusi sa mulineze o zi intreaga in conditiile in care nu-si incurca lingurile prin iarba! Aceste naluci fac diferenta de multe ori.
Mai mici sau mai mari, le agreez pe cele cuprinse intre 7-10 cm dar am si cateva putin mai mici, pentru un pescuit sa spunem mai de finete, colorate nu de putine ori mai vesel sau in culori aproape de culoarea naturala a prazii acestea evolueaza de regula in doua spatii diferite, evident conform constructiei dar si functie de cum sunt manuite, unele mai de suprafata intre 5-15cm, altele mai de adancime intre 20-60 cm. Sunt naluci cu o evolutie absolut haotica, bruscate la intervale scurte, sau preponderent cu o evolutie stanga dreapta, atunci cind sunt bruscate la intervale mai mari sa spunem de 2-3 secunde. Au avantajul ca pot stationa suficient de mult timp intre ape, facand posibila luarea lor in vizor de catre cumatra! As putea sa fac multe comentarii asupra lor dar va invit si pe dvs. sa construim impreuna acest topic ...pentru moment voi lua o mica pauza caci am in atelier trei voblere, pe care urmeaza sa le reconditionez si pe care le voi poza atat inainte cat si dupa reconditionare
Continuare ...

craparulsef
Veteran
Veteran

Mesaj de craparulsef » 30 Oct 2010, 14:33

Asa cum v-am promis ... am reconditionat cumva cele trei voblere, mai exact le-am facut mici reparatii, iar despre ele, va pot afirma ca-mi sunt chiar suficiente pentru a participa la orice concurs de stiuca in conditiile in care apa nu depaseste 1,20 m iar vegetatia e undeva in medie pana la mijlocul acestui spatiu.
Cu aceste modele care imita in principal maruntisul preponderent din zonele de hranire ale stiucii, gen oblete sau platicuta am avut si am si in prezent rezultate deosebite. De regula argintii, nu sunt grele, dar pot fi ingreunate ulterior achizitionarii cum e si cazul celor trei ... daca va uitati cu atentie veti observa pe cel mai transparent dintre ele si metoda de ingreunare pe care o folosesc eu, poate si altii, nu stiu...
Cineva dintre dvs. m-a rugat chiar sa prezint cateva metode pri care personal aduc modificari nalucilor in ideea ca acestea din urma vor fi mai eficiente in anumite situatii. Uite una din metode: nalucile sunt ingreunate de foarte multi dintre noi cu tot felul de accesorii ... chiar nu ma intereseaza ... eu aplic o singura metoda, le practic doua gauri mici, le umplu cu gel, si astup gaurile. De ce? foarte simplu, nu doresc a influenta cu nimic hidrodinamica acestor naluci ci doar zona lor de evolutie!!!
Astept si din partea dvs. noi provocari pe aceasta tema si nu numai - mici trucuri - facand astfel mai interesant topicul de fata! In completare as mai putea adauga daca mai era nevoie ca marea majoritate a nalucilor nu au ancorele originale ... de regula acestea sunt majorate ca dimensiune si in principal sunt de o calitate mai buna decat originalele, unora le aplic si o anumita culoare, sub nicio forma varnisuri colorate, acestea din urma modificand nu de putine ori evolutia in sine a nalucii.
Continuare ...

craparulsef
Veteran
Veteran

Mesaj de craparulsef » 30 Oct 2010, 15:34

Un alt tip de voblere, cele din stanga cu gel din constructie si cu o evolutie ma repet depinzand si de modul de manuire, cuprinsa intre 1,20 - 1,80 m, foarte reziztente la abraziune fata de muscaturile repetate ale stiucilor cel din dreapta fara gel, cu bile si avand o evolutie apropiata, ceva mai putin rezistent insa dar cu rezultate ce au facut istorie si care se comporta foarte bine si la trena (trolling), in paranteza fie spus a nu se lega "cu un nod fara nod de ralanti si a nu se tarai tot asa prin toata Sulina"! X-(
Spun acest lucru, anume faptul ca naluca din dreapta se preteaza pescuitului la trena cu atat mai mult cu cat beneficiaza si de o pozitionare controlata a bilelor care in afara de zgomot, joaca un rol deosebit de lest pe fata sau spate depinde cum sunt aranjate. Dar acest lucru e valabil numai in masura in care sunt aranjate manual prin inclinare fata-spate si lasat foarte usor in apa fara smucituri, atunci voblerul poate fi remorcat mai apoi cu viteza mica in urma barcii in evolutia lui producand vibratii suficient de puternice prin miscarea lui vibratii ce se recunosc imediat pe varful lansetei. Dar despre acest still, trollingul vom mai vorbi pe larg cu alta ocazie, personal practicandu-l de multi ani.
Ca si completare ati observat poate ca marea majoritate a nalucilor folosite de mine au pe fata montate un inel si un vartej ... toate acestea pe considerentul de a crea mai multe articulatii si implicit o mai buna mobilitate (lejeritate) a nalucii in apa si nu numai. Ganditi-va la strunele cu un singur vartej, daca se blocheaza din diferite motive? Mai avem unul atasat permanent de naluca ... cei ce folosesc ca si tehnica, spiningul ar face orice sa evite rasucirea accentuata a liniei - iata una din metode, cu atat mai usor de evitat atunci cand struna are din constructie doua varteje! Baitcastingul rasuceste linia mai putin si cunoscatorii stiu de ce.
Continuare ...

craparulsef
Veteran
Veteran

Mesaj de craparulsef » 30 Oct 2010, 16:35

Continuare ...
Mai am foarte putin timp la dispozitie si amintindu-mi de remarca unui coleg, voi vorbi si despre poppere.
Naluci cu o evolutie de suprafata, folosite cu precadere pe ape mici in ochiurile formate de lipsa de vegetatie de la suprafata, unde mai putem folosi doar sliderele floating in conditiile in care ochiul de apa limpede din mijlocul nuferilor de exemplu are un diametru semnificativ.
De obicei sunt folosite chiar cu rezultate, cele ce nu sunt in mod obligatoriu de firma dar sunt unele foarte elaborate din care am avut si eu si cu care am avut rezultate de spectacol in coditiile in care atacul se produce la vedere.
Din ultima categorie fac parte si cele care produc zgomote asemanatoare cloncului, evident la un nivel mai scazut si care sunt in dreapta imaginii, respectiv primele doua de sus. Ar mai fi un exemplu cel din dreapta jos, al treilea foarte reusit, pot spune ca la vremea cand au aparut erau foarte scumpe, dar care nu rezista in timp unor atacuri puternice finnd jumatate construit din silicon e drept de o buna calitate.
Voi continua cu prezentarile, nu peste mult timp, dar numai dupa ce voi lectura comentariile dvs., eventualele sfaturi, in felul acesta propunandu-va o dezbatere interactiva. Multumesc lui Sorprodan pentru buna intentie de a ne relaxa privirile si sper pana la urmatoarea mea interventie sa avem parte de cat mai multe imagini cu stiuci pacalite de pescari in Delta Dunarii !!!

zamfi
senior
senior

Mesaj de zamfi » 30 Oct 2010, 18:09

Cata rabdare ai! :D Se mai continua prezentarea? Nu de alta dar ..."Sa stim si noi ...ce avem de facut ...Cu ce sa dam ..." :D

Sebastian
site team
site team

Mesaj de Sebastian » 30 Oct 2010, 19:28

salivez cind vad popperele acelea,ma gandesc la atacurile de suprafata,sunt ceva de neegalat[poate doar cu pescuitul la musca].marius,abia astept sa ajungi si la capitolul ,,metale'',eu prin zona aceia m am cam aciuat :D .ps1.nu vad care ar fi problema daca ai da si numele de firma al produselor folosite si prezentate de tine,atata timp cat nu faci trimitere directa la linkurile firmelor de distributie[comercializare],este plin forumul de nume ,deci nu te sfii ,ba din contra ,ajuta mult.[uite incep eu-rapala,rapala,balzer,balzer,mepps, mepps,salmo, salmo,etc ...continua tu :)) ps2.si eu fac aceiasi legatura intre vobler si linie[sau struna dupa caz]

Scrie răspuns

Înapoi la “Delta Dunarii”