sorin1362 scrie:...numai indreapta Doamne cursul vremii spre cel firesc...
Pot sa nu ma gandesc la locuitorii deltei, amenintati cu catel, cu purcel de nivelul apelor ? As putea, ca doar am casa la 225-(minus)3 m fata de cota de pericol. Si aici ne intoarcem la o discutie mai veche, privitoare la relatia cu locuitorul deltei...Eu, unul, ma inclin in fata lui cu respect ! Oare cati dintre noi, luati din "buricul targului", am putea rezista in conditiile deltei mai mult de un an ? Hmm ? Fara gaze, poate fara apa curenta, poate fara internet, sigur fara asfalt, benzinarii si cluburi de fitze. Si fara multe, multe, multe alte facilitati pe care noi le gasim firesti.
Si daca adaug crivatul care sufla iarna si, apoi, arsita verii,... tabloul e complet ...!!!
Te poti obisnui cu vicisitudinile din acest spatiu deltaic, oarecum izolat, in conditiile in care in care nu numai ca te gandesti tangential la aceste locuri si la oamenii lor, ci chiar iti doresti sa fii asimilat zonei din orice motiv ... ar fi acela. Cand am ajuns aici cu 24 de ani in urma, am fost si eu putin ingrijorat...veneam dintr-un oras mare, unde existau si atunci alte oportunitati de care chiar nu vreau sa fac vorbire acum si aici, pot aminti doar ce spunea prietenul nostru Sorin putin mai sus.
In principal te poti obisnui sa cumperi, atat butelia de gaz o data pe luna sa spunem, cu apa curenta s-a cam rezolvat in zonele principale, cu internetul chiar nu mai este o problema nicaieri pe teritoriul national, drumurile au ramas intradevar o problema, dar fereasca sfantul sa avem legatura pe uscat cu tara...ca s-a dus draqu toata frumusetea zonei... benzinarii plutitoare, avem suficiente, cluburi de fite nu, caci nu suntem fitosi! Cat priveste crivatul, da este o problema iar arsita vremii e mai usor suportabila in delta. Pe scurt m-am stabilit aici si nu as pleca pentru nimic in lume. Chiar daca nu ma simt un rege, ca sorprodan ma simt implinit in micul regat deltaic!!!