cum sa pescuiesc linistit in delta?

la pomul laudat...

Moderator: Sebastian

Scrie răspuns
pharaoh
site team
site team

Re: cum sa pescuiesc linistit in delta?

Mesaj de pharaoh » 02 Iun 2010, 15:21

rayan, nici baietii astia nu-s lamuriti complet:
http://www.info-delta.ro/blog/ce-am-mai ... i-in-2010/
I Fish. Therefore I am.

Sebastian
site team
site team

Mesaj de Sebastian » 02 Iun 2010, 15:27

oricum anul acesta sunt ferm convins ca,taxele si conditiile impuse pt a pescui in delta se vor schimba inca de vreo citeva ori #:-S :-q asa ca, nu imi ramine decit sa imi pun o cantitate mai mare[dubla]de tuica cu mine si, evident ,o caramida ,mai substantiala de cascaval. http://www.youtube.com/watch#!v=1FYl9p3 ... BOsgM9mRBU

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 02 Iun 2010, 16:23

- Potrivit Ordinului nr. 20/27.01.2010 emis de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale privind conditiile de practicare a pescuitului recreativ /sportiv, regulamentul de practicare a pescuitului recreativ / sportiv, precum si modelele de permis de pescuit sportiv, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I NR.75/2. II. 2010, precum si a Ordinului nr. 50 din 25 II. 2010 ce modifica art. I din ordinul mai sus-mentionat, atribuirea dreptului de pescuit recreativ/sportiv in habitarele piscicole naturale se face de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA). Practicarea pescuitului recreativ/sportiv in habitatele piscicole naturale se face in baza permiselor emise de ANPA si eliberate prin asociatiile de pescari sportivi, persoane juridice nonprofit legal constituite.

Pentru mai multe informatii va sugeram sa contactati Filiala ANPA Tulcea, Str. Portulur nr.14. sediu IBEROM, et II, tel: 0240.535029.

- In ce priveste accesul turistilor pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, aplicarea tarifelor prevazute la pozitiile 22 – 24, din Ordinul Ministrului mediului nr. 610/2009 privind aprobarea tarifelor pentru lucrarile si serviciile prestate de catre Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii la solicitarea persoanelor fizice si juridice, este suspendata pana la data de 31 martie 2010, conform Ordinului nr. 1775/30.12.2009 emis de Ministerul Mediului si Padurilor.

In prezent intrarea turistilor in R.B.D.D. se face in baza permisului de acces, obtinut de la A.R.B.D.D. Tulcea si este conditionat de plata unei taxe de 10 lei/persoana/sejur. Incasarea taxei de intrare in scop turistic stabilita conform Horararii Consiliului Judetean Tulcea nr. 141/12. 2009 se poate face la sediul A.R.B.D.D. Tulcea str. Portului nr. 34 A, de Luni – Vineri: 08.00 – 16.00. In afara orelor de program incasarea taxei se face la operatorii economici cu activitate de turism mandatati de Consiliul Judetean Tulcea.

Cu stima,

GUVERNATOR,

Grigore BABOIANU

No, daca domnul guvernator zice asa, apoi asa trebuie sa fie !!! :D
"O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută." Charlie Chaplin

pharaoh
site team
site team

Mesaj de pharaoh » 02 Iun 2010, 16:31

bun, bun
Si astia cu masinile ce facem? 10 lei/zi accesul auto??? :-t
I Fish. Therefore I am.

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 02 Iun 2010, 17:05

Anexă
la H.C.J. nr.141/18.12.2009
Taxe de autorizare pentru organizarea
şi desfăşurarea unor activităţi economice, de turism şi agrement pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, pentru anul 2010

Nr.
crt. D E N U M I R E A T A X E I NIVELUL TAXE PERCEPUTE
0 1 2
Taxe de autorizare pentru organizarea şi desfăşurarea unor activităţi economice, de turism şi agrement pe teritoriul RBDD
I Taxe pentru organizarea de activităţi
Ia. - Persoane juridice şi fizice autorizate conform legii care au alt obiect de activitate decât turismul
500 lei
Ib. - Persoane juridice şi fizice autorizate conform legii care au ca obiect de activitate turismul, după cum urmează:
- unităţi de cazare cu până la 50 locuri, inclusiv 300 lei
- unităţi de cazare între 51 – 100 locuri, inclusiv 500 lei
- unităţi de cazare cu peste 100 locuri 700 lei
Ic. Taxe pentru viza anuală 50% din valoarea taxei de autorizare
II Taxa de înscriere în Registrul local al patrimoniului turistic 60 lei
III Taxe pentru desfăşurarea de activităţi
1. Taxă de intrare în scop turistic în rezervaţie
- Persoane fizice 1 10 lei / pers./sejur
1 elevii, copiii, studenţii, persoanele cu dizabilităţi, veteranii de război, foştii deţinuţi politici, urmaşii eroilor martiri şi răniţii din Revoluţia din decembrie 1989, sunt scutiţi.
2. Taxe de acces pentru ambarcaţiuni şi nave utilizate în vederea asigurării transportului în scop turistic pe traseele turistice autorizate*
2a. Turism organizat prin agenţi autorizaţi2 :
1. - cu amb. şi nave autopropulsate cu motor de capacitate de până la 25 CP inclusiv 105 lei /navă/an
2. - cu amb. şi nave autopropulsate cu motor de capacitate 26 - 74 CP 215 lei /navă/an
3. - cu amb. şi nave autopropulsate cu motor de capacitate 75 - 149 CP 320 lei /navă/an
4. - cu amb. şi nave autopropulsate cu motor de capacitate 150 - 250 CP 430 lei /navă/an
5. - cu amb. şi nave autopropulsate cu motor de capacitate mai mare de 250 CP 535 lei /navă/an
6. - cu nave nepropulsate de transport şi cazare (tip ponton dormitor) 535 lei /navă/an
2 turism organizat – activitate desfăşurată de agenţi economici de turism autorizaţi
2b. Turism neorganizat (din judeţ şi din afara judeţului):
1. - cu ambarcaţiuni fără motor -
2. - cu amb. şi nave autopropulsate cu motor de capacitate de până la 25 CP inclusiv 10 lei /amb/zi sau
105 lei /amb/an
3. - cu amb. şi nave autopropulsate cu motor de capacitate 26 – 74 CP 20 lei / amb/zi sau
215 lei /amb/an
4. - cu amb. şi nave autopropulsate cu motor de capacitate 75 – 149 CP 30 lei / amb/zi sau
320 lei /amb/an
5. - cu amb. şi nave autopropulsate cu motor de capacitate 150 - 250 CP 45 lei / amb/zi sau
430 lei /amb/an
6. - cu amb. şi nave autopropulsate cu motor de capacitate mai mare de 250 CP 55 lei / amb/zi sau
535 lei /amb/an
7. - cu nave nepropulsate de transport şi cazare (tip ponton dormitor) 45 lei /amb/zi
430 lei /amb/an
2c. Activităţi de transport tehnologic de mărfuri şi persoane pe canalele interioare şi complex lagunar Razim – Sinoe
1. - bărci cu rame -
2. - bărci cu motor până la 45 CP 20 lei /amb/an
3. - nave cu autopropulsie 46 – 64 CP 45 lei /amb/an
4. - nave cu autopropulsie 65 – 134 CP 65 lei /amb/an
5. - nave cu autopropulsie 135 – 214 CP 105 lei /amb/an
6. - nave cu autopropulsie 215 – 500 CP 160 lei /amb/an
7. - nave cu autopropulsie peste 500 CP 215 lei /amb/an
8. - nave nepropulsate cu capacitatea de 10 -22 tone (gabară, ceam, dragă, pod plutitor, tanc, etc) 30 lei /amb/an
9. - nave nepropulsate cu capacitatea de 23 – 60 tone 45 lei /amb/an
10. - nave nepropulsate cu capacitatea de peste 60 tone 55 lei /amb/an
3. Activităţi de valorificare a potenţialului productiv al unor terenuri
( altele decât cele concesionate sau închiriate prin licitaţie )
3a. Folosirea suprafeţelor pentru cultivare :
- cultivarea cu cereale, plante tehnice, furaje, legume 276 lei /ha/an
3b. Folosirea suprafeţelor pentru păşunat
1. - păşunatul ovinelor şi caprinelor 10 lei /cap/an
2. - păşunatul bovinelor şi cabalinelor 15 lei /cap/an
3. - păşunatul porcinelor 20 lei /cap/an
4. Activităţi de valorificare a resurselor peisagistice
1. - fotografiere în scop comercial lei /echipă/zi 320
2. - filmare în scop comercial (filme de scurt metraj, filme artistice) lei /contract 1610
3. - filmări în scopuri educative şi de popularizare, fără drept de utilizare a filmelor în scop comercial lei /echipă/zi
Fără taxă
4. - reportaje filmate pentru emisiunile TV de ştiri lei /echipă/zi Fără taxă
5. - survol agrement lei /echipă/zi 1075
6. - survol tehnologic lei /echipă/zi 535
5. Activităţi de punere în valoare a resurselor naturale
5a. - recoltarea resurselor vegetale :
1. fân:
- persoane fizice locale lei / tonă 2
- persoane juridice sau fizice altele decât localnicii lei / tonă 4
2. Stuf**:
3. Papură**:
- persoane juridice sau fizice altele decât localnicii lei / tonă 4
4. - ciuperci comestibile din flora spontană lei /pers/sezon 45
5. - plante medicinale din flora spontană lei /pers/an 70
6. - fructe de pădure din flora spontană lei /pers/an 20
5b. - recoltarea resurselor animale :
1. - melci lei /pers/an 215
2. - broaşte şi raci lei / tonă 270
* Fac excepţie ambarcaţiunile nemotorizate, propulsate cu rame sau vele, precum şi navele şi ambarcaţiunile de agrement proprietate personală ce aparţin populaţiei cu domiciliul în perimetrul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” şi sunt utilizate pentru satisfacerea nevoilor personale ori familiale, în conformitate cu art.1, alin. (2) şi art. 3, alin. (4) din Anexa la Ordinul nr. 111/30.01.2007 pentru aprobarea regulilor privind accesul şi circulaţia pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”.
** Pentru populaţia locală vor fi taxate cantităţile de stuf şi papură care depăşesc 2 tone/persoană/an.
Contrasemnează,
PREŞEDINTE, SECRETAR,
Victor TARHON Constantin CABUZ

Venituri/ RBDD 2010/g.vrinceanu

Marius, cred ca e o confuzie intre autoturism si ambarcatiune !

rayan
junior
junior

Mesaj de rayan » 02 Iun 2010, 17:42

hehe...vad ca nu se specifica in lege nmic de autoturisme...cum draq vor astia sa ia bani fara un temei legal.... :-/
Persoana cu care am discutat azi mai mult ca sigur nu stia continutul hotararii CJ Tulcea...tot sustinea sus si tare 10 lei/pers sau masina/zi...I-am spus raspicat"Doamna....eu nu platesc".."hhhh....bine ...dar sa nu lasati gunoiul acolo" :)) ...a fost delir...nu-mi venea sa cred ce aud...a fost chiar foarte tare...

sorinbv
senior
senior

Mesaj de sorinbv » 02 Iun 2010, 20:42

inebunesti cand vezi ca unii chiar sunt platiti sa-ti dea asa ,,raspunsuri" X-(
si sunt curios daca cineva plateste 10/zi cum se inregistreaza casiera cu ei, cand va fi verificata de sefii ei acestia vor vede pe cine au angajat.... :-S

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 04 Iun 2010, 02:20

Pentru a fi cat mai linistiti, va sfatuiesc sa includeti in lista si un dosar care sa cuprinda legi, ordine si hotarari, iar cand apare vreun agent care pretinde fel de fel de taxe, sa i-l varati sub nas. Daca cei care ar trebui sa informeze poporul, de fapt abereaza... :-? Nu va lasati intimidati de salupe cu multe faruri, de costumatia de camuflaj ori de un ton raspicat. Daca plecati de acasa cu lectia invatata, puteti scapa doar cu un paharel de ceva, un salut respectuos la despartire si fara alte vizite :D ;)
P.S. Solicitati legitimatia, ca nu se stie niciodata...

rayan
junior
junior

Mesaj de rayan » 04 Iun 2010, 10:48

Suntem mai mult decat dezamagiti....ne-am hotarat sa amanam escapada in delta pentru vreo 2 saptamani...e cod portocaliu de crestere a nivelului Dunarii cu risc de inundatii pe sectorul Gruia-Zimnicea... ~x(
Nu-mi mai arde de nimic..."plec departe,plec pe Marte"...

zamfi
senior
senior

Mesaj de zamfi » 06 Iun 2010, 20:31

"plec departe,plec pe Marte"...
Corect! :D Asa am ajuns si eu sa las draga de Delta pentru un pescuit la cca 1800 km distanta... :-?? Marti la ora 6 dimineata am zburat ... **==

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 06 Iun 2010, 20:46

rayan scrie:Suntem mai mult decat dezamagiti....ne-am hotarat sa amanam escapada in delta pentru vreo 2 saptamani...e cod portocaliu de crestere a nivelului Dunarii cu risc de inundatii pe sectorul Gruia-Zimnicea... ~x(
Nu-mi mai arde de nimic..."plec departe,plec pe Marte"...
Hei, dar chiar ai plecat pe Marte ? :D Cred ca o sa amanati escapada cu mai mult de doua saptamani. Deplang plecarea dintre noi spre delta a prietenului nostru Cosmin, care va fi foarte nelinistit vazand apele involburate ale Dunarii...

craparulsef
Veteran
Veteran

Mesaj de craparulsef » 07 Iun 2010, 06:03

sorin1362 scrie:...Deplang plecarea dintre noi spre delta a prietenului nostru Cosmin, care va fi foarte nelinistit vazand apele involburate ale Dunarii...
Pai n-ai vazut Sorine, ce scria nea Ion....

"lasal bre in pace,,,a luat 27litri de palinka la el,, vin si bere cit pentru un botez,,,o oaie,un berbec,un purcel in lapte,asta e o iesire pentru spalarea creerului ,,de criza,,,din ce am inteles ,,nici nu ia sculele cu el,,doar bunatatile astea,,,si vreo 3 NEPRIHANITE sa ii unga sculele acolo la fata locului...

Chiar de nu va fi linistit in delta, ba dimpotriva, agitat chiar...eu tot il invidiez fie macar si pentru cei 27 de litri!
INFO SULINA !!! - 0723.658.807

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 07 Iun 2010, 18:17

zamfi scrie:Corect! :D Asa am ajuns si eu sa las draga de Delta pentru un pescuit la cca 1800 km distanta... :-?? Marti la ora 6 dimineata am zburat ... **==
Drum bun si fir intins !!!

Paun Ion
Veteran
Veteran

Mesaj de Paun Ion » 07 Iun 2010, 20:09

rayan scrie:hehe...vad ca nu se specifica in lege nmic de autoturisme...cum draq vor astia sa ia bani fara un temei legal.... :-/
Persoana cu care am discutat azi mai mult ca sigur nu stia continutul hotararii CJ Tulcea...tot sustinea sus si tare 10 lei/pers sau masina/zi...I-am spus raspicat"Doamna....eu nu platesc".."hhhh....bine ...dar sa nu lasati gunoiul acolo" :)) ...a fost delir...nu-mi venea sa cred ce aud...a fost chiar foarte tare...
Bre ,,matale esti cu masina din poza??

rayan
junior
junior

Mesaj de rayan » 07 Iun 2010, 21:55

:) ..as vrea eu...dar fac pe draq in 4 sa fiu cat mai curand posibil...de masina 4x4 am nevoie ca de noroi ...ma descurc eu :D
Am inteles ca s-a asfaltat drumul pana la Pardina...stie cineva ceva?
Cand credeti ca va reveni Dunarea la cote normale...mai mult de 3 saptamani? :-/

Scrie răspuns

Înapoi la “Delta Dunarii”